to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:26 | 12.07.2022

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη: Γεγονός της ημέρας η ομιλία Τσίπρα στο Περιστέρι σήμερα

«Από το φθινόπωρο οι πολίτες θα δούνε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού αλλά και αυτό που προπαγάνδισε η κυβέρνηση για κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, ενώ στην πραγματικότητα ενσωματώνεται στα κυμαινόμενα επιτόκια. Τότε το αφήγημα θα αρχίσει να καταρρέει», τόνισε η Χ. Καφαντάρη, βουλευτής Δ. Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


H Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 12.07.2022, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1 90.4 FM Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά»  σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

« Σήμερα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Περιστέρι για την ομιλία του προέδρου μας Α. Τσίπρα. Ο Α. Τσίπρας έχει κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και σήμερα την τιμητική της έχει ο Δυτικός Τομέας Αθήνας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι παρών και κοντά στα προβλήματα της κοινωνίας και αφουγκράζεται τις ανησυχίες του κόσμου.

Κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνουν οι εκλογές. Τα πράγματα από το φθινόπωρο θα γίνουν χειρότερα. Κανείς δεν ξέρει πόσο θα αντέξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τις δημοσκοπήσεις τις παρακολουθούμε αλλά κυρίως μας ενδιαφέρουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Από εκεί και πέρα η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η κάλπη.

Από το φθινόπωρο οι πολίτες θα δούνε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού αλλά και αυτό που προπαγάνδισε η κυβέρνηση για κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, ενώ στην πραγματικότητα ενσωματώνεται στα κυμαινόμενα επιτόκια. Τότε το αφήγημα θα αρχίσει να καταρρέει.

Βέβαια και ένα ευρώ είναι μια ανακούφιση για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Πρέπει να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και την μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Σχετικά με την αντιπυρική περίοδο που τρέχει, δια στόματος υπουργών στη Βούλη, επιβεβαιώθηκε ότι οι καθαρισμοί δεν έχουν ολοκληρωθεί και ότι θα ολοκληρωθούν τον Αύγουστο. Δυστυχώς, δεν είναι προετοιμασμένη η χώρα μας. Ας ελπίσουμε έστω και την τελευταία στιγμή να παρθούν κάποια μέτρα. Μακάρι, η φετινή αντιπυρική περίοδος να μην είναι σαν την περσινή.

Εμείς καταθέσαμε, με δική μου πρωτοβουλία, και μια πρόσφατη ερώτηση για την ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος με προσωπικό, για τις ελλείψεις, για τις προτάσεις και για την αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το βασικό είναι να υπάρχει σχεδιασμός, ο μηχανισμός να είναι έτοιμος και βέβαια να υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο. Στο νέο υπουργείο κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας το οποίο στήθηκε για επικοινωνιακούς λόγους, μετά τις περσινές πυρκαγιές, δεν υπάρχει σαφές νομοθετικό πλαίσιο.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γύρω στους 2.200 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης περάσανε ως μόνιμο προσωπικό του πυροσβεστικού.

Πρέπει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να βρει μια λύση τώρα, μέσα από διαδικασίες και κριτήρια, ώστε να περάσουν οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και οι εποχικού στο πυροσβεστικό σώμα. Αυτή τη στιγμή οι κενές οργανικές θέσεις του πυροσβεστικού σώματος είναι περίπου 3600. Άρα αν θέλει η κυβέρνηση να στηρίξει το πυροσβεστικό σώμα με προσωπικό πρέπει να προχωρήσει σε διαδικασία ομογενοποίησης ώστε σταδιακά αυτή η τριχοτόμηση του σώματος να εκλείψει.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)