to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:48 | 24.01.2022

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη: Ενισχύεται ο ρόλος των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει ως πάγιες θέσεις του την ενίσχυση των οικονομικά αδυνάτων και μικρομεσαίων και την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας και της δημόσιας παιδείας


H Χαρά Καφαντάρη Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής στις 24.01.2022, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΝΟRTH 98.0 FM, και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος» με τον Βαγγέλη Μωυσή και την Ειρήνη Γκέλη σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«O ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ένα πολυσυλλεκτικό και δημοκρατικό κόμμα και ως εκ τούτου η πρόταση του Α. Τσίπρα σχετικά με την απευθείας εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την κομματική βάση είναι αποτέλεσμα δημοκρατικής ωρίμανσης του κόμματός μας. Δίνεται έτσι ρόλος και λόγος στα μέλη του κόμματος. Ένα σοβαρό δημοκρατικό βήμα με αποδέκτες την κοινωνία και το κόμμα μας.

Η πρώτη κίνηση που τάραξε το πολιτικό σκηνικό ήταν η προσφυγή στις κάλπες και η ανάγκη πολιτικής αλλαγής, όπως ζήτησε ο Αλ.Τσίπρας, ώστε να προκύψει μια δημοκρατική και προοδευτική κυβέρνηση, και είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία. Αυτό δημιούργησε κλυδωνισμούς και σε άλλα πολιτικά κόμματα, δημιούργησε μία τομή στην πολιτική ζωή.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, όπως και στο θέμα της πανδημίας, έτσι και στο θέμα της ακρίβειας και της ενέργειας, απλά παρακολουθεί, χωρίς να δίνει λύσεις. Πρέπει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αφού δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα ζητήματα να παραιτηθεί και να διενεργηθούν εκλογές ώστε να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό.

Οι επιχειρήσεις, οι μικροεπιχειρήσεις και οι θεσμικοί εκπρόσωποι τους (ΓΣΕΒΕΕ, επιμελητήρια, κλπ) δεν ήταν ποτέ αρνητικοί στο θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού αλλά αυτό πρέπει να γίνει με την παράλληλη στήριξη των επιχειρήσεων, όπως ρύθμιση των χρεών τους που έγιναν μέσα στην πανδημία, διαγραφή μέρους των χρεών τους, οι επιστρεπτέες προκαταβολές να γίνουν μη επιστρεπτέες και δυνατότητα πρόσβασης σε δανειοδότηση.

H αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ είναι ένα πάγιο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και θα βοηθήσει όχι μόνο την οικονομία άλλα και τον κόσμο να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις της καθημερινότητάς του. Ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά είχε αναφέρει διπλάσια αύξηση του κατώτατου μισθού σε σχέση με την αύξηση της ανάπτυξης, όμως στην πράξη κάνει τα ελάχιστα.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει ως πάγιες θέσεις του την ενίσχυση των οικονομικά αδυνάτων και μικρομεσαίων και την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας και της δημόσιας παιδείας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)