to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:10 | 30.11.2021

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη: Ένας επενδυτικός νόμος οφείλει να εντάσσεται σε νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα, όχι περιπτωσιολογίες

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τροποποιεί νόμους με συγκεντροποίηση και υποκειμενισμό, χωρίς έλεγχο, χωρίς κριτήρια, χωρίς κανόνες, χωρίς διαφάνεια, χωρίς τη συμμετοχή της κοινωνίας.


H Χαρά Καφαντάρη  Βουλευτής  Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής  Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος  της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής  Προστασίας Περιβάλλοντος της  Βουλής σήμερα στις 30.11.2021, σε τοποθέτησή της για το σ/ν του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων :Στρατηγικές επενδύσεις και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω της επιτάχυνσης διαδικασιών στις ιδιωτικές και στρατηγικές επενδύσεις και δημιουργία πλαισίου για τις εταιρείες τεχνοβλαστούς αναφέρθηκε:

Στο ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται σε άμυνα αλλά και σε πανικό καταθέτοντας μια τροπολογία ως  μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκαλύψει παρατυπίες σχετικά με τη λίστα Πέτσα.

Στο ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει, πολλάκις, ως σλόγκαν το «η Ν.Δ θέλει επενδύσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει» όμως για παράδειγμα δυόμιση χρόνια ακόμα το Ελληνικό είναι σε μια στασιμότητα.

Στο ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018 η χώρα μας είχε ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων.

Στο ότι ένας αναπτυξιακός νόμος από μόνος τους δεν αποτρέπει την ύφεση.  Απλά σηματοδοτεί εξελίξεις και μπορεί να δώσει μια επενδυτική ώθηση. Δεν θεοποιούμε τις επενδύσεις.

Στο ότι από το 2010 -2015, περίοδο διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και τότε ΠΑΣΟΚ είχαμε μια άνεργη ανάπτυξη, έργα που δεν ολοκληρώθηκαν ενώ τα χαρακτηριστικά τους κύρια ήταν επενδύσεις σε μαρίνες, σε φωτοβολταϊκά κ.ά.

Στο ότι ένας αναπτυξιακός νόμος πρέπει να εντάσσεται σε μια ολική αναπτυξιακή πολιτική, να δίνει θέσεις εργασίας, και να προκύπτει όφελος στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο κέρδος για τον επενδυτή.

Στην περίοδο της κλιματικής κρίσης που διανύουμε ένας αναπτυξιακός νόμος πρέπει να εντάσσεται και στη λογική της δίκαιης πράσινης μετάβασης.

Στο ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατά την τροποποίηση του νόμου το 2019 είχε ως κεντρική ιδέα την παροχή να προσελκύσει επενδύσεις σε κλάδους και τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας όπως την καινοτομία, την μεταποίηση, τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Στο ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τροποποιεί νόμους με συγκεντροποίηση και υποκειμενισμό, χωρίς έλεγχο, χωρίς κριτήρια, χωρίς κανόνες, χωρίς διαφάνεια, χωρίς τη συμμετοχή της κοινωνίας.

Στο ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θεωρεί το περιβάλλον εμπόδιο για αυτό και οι περιβαλλοντικές και πολεοδομικές παρεκκλίσεις.

Στο ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καταργεί τελικά την προϋπόθεση το επενδυτικό σχέδιο να εντάσσεται στη λογική εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής.

Στο ότι το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από μια περιπτωσιολογία για μελλοντικές εξυπηρετήσεις σε φίλους και «αρίστους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)