to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:23 | 02.07.2022

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη: Είμαστε έτοιμοι για εκλογές

«Η κυβέρνηση έχοντας εγκαταλείψει ελέγχους και ελεγκτικούς μηχανισμούς, δεν καταφέρνει να ανακόψει το κύμα ακρίβειας και παραμένει απρόθυμη να πατάξει την αισχροκέρδεια, «προστατεύοντας» καρτέλ ενέργειας», τόνισε σε συνέντευξή της η Χ. Καφαντάρη, βουλευτής Δ. Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


*Συνέντευξη της Χαράς Καφαντάρη, βουλευτού Δυτ. Αθήνας, Αναπληρώτριας Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Αντιπροέδρου της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, στην εφημερίδα Παρασκήνιο και τον   Γιάννη Σπ. Παργινό

Ενεργειακή κρίση και ακρίβεια καλπάζουν, γονατίζοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Τι θα έπρεπε να γίνει και δεν γίνεται…;;;

Είναι γεγονός ότι η Ελληνική Κοινωνία, φυσικά πρόσωπα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις υποφέρουν από την Ακρίβεια, όχι μόνο στην ενέργεια, αλλά και τις διαρκείς ανατιμήσεις στα είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης. Αυτό προοιωνίζει επιστροφή της ενεργειακής φτώχειας. Πρόσφατη έρευνα που ανέθεσε του ΕΕΑ από την Pulse, αποδεικνύει ότι, η καταναλωτική δύναμη εξασθενεί, σημαντικά, αφού, οι έξι στους δέκα θεωρούν την ενέργεια ως κύριο, ενώ, το 42% εκτιμά ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι σε λάθος κατεύθυνση.

Η κυβέρνηση έχοντας εγκαταλείψει ελέγχους και ελεγκτικούς μηχανισμούς, δεν καταφέρνει να ανακόψει το κύμα ακρίβειας και παραμένει απρόθυμη να πατάξει την αισχροκέρδεια, «προστατεύοντας» καρτέλ ενέργειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έγκαιρα, από το περσινό καλοκαίρι, είχε προειδοποιήσει για το κύμα ακρίβειας και πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα, όπως, μείωση του ΕΦΚ, μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, έλεγχος και πάταξη της κερδοσκοπίας στην αγορά. Παράλληλα δε, προτείνουμε και τη γενναία αύξηση του κατώτερου μισθού στα 800 ευρώ.

Η ρήτρα αναπροσαρμογής- «ρήτρα Μητσοτάκη» δεν καταργείται ουσιαστικά, όπως θριαμβολογεί η κυβέρνηση. Με πρόσφατη ψηφισμένη τροπολογία, ενσωματώνεται, ουσιαστικά, στα κυμαινόμενα τιμολόγια του ηλεκτρικού. Την ίδια στιγμή οι αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος συνεχίζονται…Με την ΓΕΝΟΠ να τις υπολογίζει γύρω στις 1000 εντολές καθημερινά. Ειδικά στην περιοχή μου, τη Δυτική Αθήνα το πρόβλημα είναι μεγάλο!

Στο δρόμο προς τις εκλογές, και με όλα αυτά τα προβλήματα, η κυβέρνηση εύχεται να μην εκδηλωθούν πυρκαγιές. Στην Πολιτική Προστασία πως κρίνετε την κυβέρνηση…;;;

Πολιτική Προστασία και αντιπυρική πολιτική, δεν γίνεται με ευχές… Σαν Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας έχω πολλές φορές τοποθετηθεί με αναφορές και ερωτήσεις προς το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ζήσαμε φυσικές καταστροφές (ΙΑΝΟΣ, ΜΗΔΕΙΑ, ΕΛΠΙΣ κλπ) και απώλεια 1.332.000 στρεμμάτων καμένων κατά τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού (Αττική, Β. Εύβοια), με καταστροφή του οικονομικού ιστού μιας ολόκληρης επαρχίας, ανέδειξαν, ανάγλυφα, την έλλειψη πολιτικών και αποτελεσματικού μηχανισμού αντιμετώπισης. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, κάτω από συνθήκες πανικού, επέλεξε επικοινωνιακά και μόνον, τη δημιουργία ενός νέου υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, χωρίς οργανόγραμμα και σαφές νομοθετικό πλαίσιο, αφού ο πολυδιαφημιζόμενος νόμος Χαρδαλιά συνεχίζει να τελεί σε αδράνεια. Οι ελλείψεις δε στο Πυροσβεστικό σώμα είναι πολλές, ενώ εξακολουθεί η τριχοτόμηση του Σώματος.

Την εποχή της Κλιματικής Κρίσης απαιτείται η ύπαρξη ικανού και εξοπλισμένου μηχανισμού, ικανού και κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού και σχεδιασμού της αντιπυρικής περιόδου. Απαιτείται στενή συνεργασία με τον επιστημονικό κόσμο και των δασικών υπηρεσιών, καθώς και επιβολή πολιτικών πρόληψης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από το 2019 έχει καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο για τη δημιουργία Εθνικής Αρχής ΠΠ, το οποίο και θα υλοποιήσει όταν θα επανέλθουμε στη διακυβέρνηση της χώρας.

Σ' αυτά τα απλά και σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, έχει πρόγραμμα…, μπορεί να πείσει και να δώσει λύσεις.. ;;;

Στο πρόσφατο συνέδριο μας ο Τσίπρας έθεσε τους 5+1 στόχους,- 5+1 δεσμεύσεις που αποτελούν και τον οδικό χάρτη μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

1. Ακρίβεια: Παρεμβάσεις για άμεση μείωση 50% των αυξήσεων στους λογαριασμούς.

2. Εργασία: Αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και επαναφορά εργασιακών δικαιωμάτων

3. Μικρομεσαίοι - Αγρότες: Διαγραφή χρέους πανδημίας και μικροπιστώσεις

4. Κοινωνική προστασία: Νέο ΕΣΥ και επιστροφή 13ης Σύνταξης.

5. Νέα γενιά: Οικονομικά προσιτή στέγη για νέα ζευγάρια και απλοποίηση πρόσβασης στα ΑΕΙ για νέες και νέους

6. Αλλαγή παραγωγικού μοντέλου, συμβατού με τους στόχους βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, με ενσωματωμένη τη διάσταση της Κλιματικής Αλλαγής, με «αναγέννηση» του πρωτογενούς τομέα, με έμφαση στην Καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, καθώς βρισκόμαστε στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να διεκδικήσει την πρωτιά στις εκλογές... ;;;

Το όραμα μια δημοκρατικής προοδευτικής κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρώτο κόμμα και με απλή αναλογική, ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ !

Καλούμε όλους και όλες να θυμηθούν το ΚΕΑ για τους αδύναμους συμπολίτες μας, την ελεύθερη πρόσβαση ΟΛΩΝ στη δημόσια Υγεία, τα μεγάλα έργα-δρόμους, τη διαφάνεια στην έκδοση αδειών για τα κανάλια, με πληρωμή για πρώτη φορά των δημοσίων συχνοτήτων. Και βέβαια να θυμηθούν ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν αυξήθηκε το ηλεκτρικό ρεύμα ούτε ένα ευρώ και πάρθηκαν σημαντικά μέτρα κατά της ενεργειακής φτώχειας. Να ΘΥΜΗΘΟΥΝ, να ΚΡΙΝΟΥΝ και να ΜΗΝ ΑΠΕΧΟΥΝ!

Απευθυνόμαστε σε όλες τις δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις για μια κυβέρνηση συνεργασίας, που θα σταματήσει τον κατήφορο, που μας οδηγεί ο κ. Μητσοτάκης, για να «σώσουμε, ότι σώζεται». Άλλωστε ο ίδιος ο δημοκρατικός προοδευτικός κόσμος το ζητά και οι πολιτικές ηγεσίες των κομμάτων του προοδευτικού χώρου θα κριθούν από τις επιλογές τους, την κρίσιμη στιγμή.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)