to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:37 | 26.11.2020

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη: Δεν μένουμε στα λόγια - Κατάθεση ερώτησης για την ανάγκη αναβάθμισης των Τμημάτων αντιμετώπισης ενδοοικογειακής βίας της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά την 25η Νοεμβρίου, χθες, ημέρα που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών πλήθος δηλώσεων ακούστηκαν και γράφτηκαν για την αναγκαιότητα ουσιαστικών δράσεων και μέτρων για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.


Όπως δήλωσε και χθες η Βουλευτής Δυτικής Αθήνας και Αν. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Χαρά Καφαντάρη, ο αγώνας αυτός είναι διαρκής και μας αφορά όλους. Ο καθένας οφείλει να συμβάλλει με όποιον τρόπο μπορεί στην επίτευξη του στόχου αυτού, πρωτίστως η Πολιτεία.

Σήμερα, με πρωτοβουλία της Χαράς Καφαντάρη κατατέθηκε Ερώτηση, την οποία και συνυπογράφουν ακόμη 56 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για την ανάγκη αναβάθμισης των Τμημάτων Αντιμετώπισης της  Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται για ειδικά Τμήματα που δημιουργήθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τον Απρίλιο του 2019. Μέχρι και σήμερα λειτουργούν έχοντας ρόλο επιτελικό και τήρησης στατιστικών δεδομένων. Δεν αξιοποιούνται όπως θα έπρεπε, ενώ παράλληλα παρατηρούνται και φαινόμενα ανεπάρκειας των Αρχών πάνω στο θέμα.

Ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, δεν μένουμε στα λόγια. Στηρίζουμε τους αγώνες των γυναικών και μέσω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς και την Κυβέρνηση να πράξουν το ίδιο, απαντώντας στην πράξη.

Οι αρμόδιοι Υπουργοί ερωτώνται για την αποτελεσματική λειτουργία, την κατάλληλη εκπαίδευση Αστυνομικών – πλήρους απασχόλησης – οι οποίοι θα στελεχώνουν τα Τμήματα και φυσικά για τις απαραίτητες ενέργειες του Υπουργείου για την σωστή ενημέρωση των Πολιτών και ειδικά των θυμάτων για το ρόλο των Τμημάτων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)