to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:23 | 06.07.2020

Κοινωνία

Χ. Καφαντάρη: Απέλπιδα προσπάθεια της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να ξεφύγει από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε από τους ισχυρισμούς του κ. Καλογρίτσα η Χαρά Καφαντάρη επεσήμανε: «Ο κ. Καλογρίτσας επί ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε τηλεοπτική άδεια, αυτό αποτελεί στοιχείο αδιάσειστο και αντικειμενικό


Σημεία συνέντευξης της βουλευτή Δυτικής Αθήνας και αν. τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm 97.8 στην εκπομπή του Γ. Παγάνη και της Α. Γιάμαλη (5.7.2020)

Ανασύρεται από το παρελθόν μια ιστορία, με στόχο να ενοχοποιήσει τον κ. Παππά και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Καλογρίτσας δεν ευνοήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και από τον τότε αρμόδιο υπουργό, δεν πήρε τηλεοπτική άδεια, επίσης κηρύχτηκε έκπτωτος από διάφορες εργολαβίες, άρα δεν υφίσταται θέμα. Γνωρίζουμε ότι συνήγορος του κ. Καλογρίτσα είναι ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος πρέπει να δώσει λόγο στην δικαιοσύνη. Αυτήν την στιγμή γίνεται μια επικοινωνιακή προσπάθεια από την Κυβέρνηση και από φιλικά της μέσα να βάλουν στο στόχαστρο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα μέσω των συνεργατών του και των υπουργών του και βέβαια να δραπετεύσουν από την πραγματικότητα, η οποία είναι σκληρή για την κοινωνία, για τους εργαζόμενους, για τις επιχειρήσεις γιατί είναι γνωστό ότι η οικονομία δεν πάει καλά.»

Αναφερόμενη η Βουλευτής στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τόνισε: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την συνεργασία της με τους Ανεξάρτητους  Έλληνες είχε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας: βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια. Ήταν διαφορετικοί  πολιτικοί χώροι, διαφορετικές ιδεολογίες αλλά στο μείζον υπήρχε η συνεργασία και το αποτέλεσμα συνολικά ήταν θετικό για την πατρίδα μας. Με την πολιτική του τώρα ο κ. Μητσοτάκης πιθανόν να μας ξαναβάλει σε καινούργια μνημόνια. Βλέπουμε μαγαζιά να κλείνουν, ανθρώπους με τα εργασιακά, την μερική απασχόληση και τις αναστολές να έρχονται σε πολύ δύσκολη θέση. Αυτά πρέπει να αντιμετωπίσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί αυτά είναι τα προβλήματα της κοινωνίας.

Η οικονομία αλληλοτροφοδοτείται, αν στηριχθούν οι επιχειρήσεις εμπροσθοβαρώς και με μη επιστρεπτέα προκαταβολή – γιατί αυτό που γίνεται τώρα είναι δανεισμός με όρους που μεταφέρονται οι υποχρεώσεις μετά από 1-2 χρόνια – θα δουλέψουν οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι θα ρίξουν χρήματα στην αγορά  και το δημόσιο θα έχει έσοδα.  Στήριξη της οικονομίας σημαίνει κίνηση στην οικονομία και ενίσχυση  των επιχειρήσεων για να μην κλείσουν γιατί δύσκολα θα ξανανοίξουν. Η διατήρηση του εργασιακού και μισθολογικού καθεστώτος επίσης συμβάλλει στην οικονομία.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήμασταν σε μνημονιακό περιβάλλον είχαμε τους δανειστές, δεχόμασταν  πιέσεις και κάποια μέτρα τα οποία πάρθηκαν για την μεσαία τάξη ήταν πραγματικά πολύ δύσκολα. Στηρίξαμε τους αδύναμους  και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Άλλωστε, στο προεκλογικό μας πρόγραμμα είχαμε διατυπώσει προτάσεις ανακούφισης και λήψη μέτρων για την μεσαία τάξη. Οι συνθήκες σήμερα είναι διαφορετικές, είμαστε εκτός μνημονίων, υπάρχουν βαθμοί ελευθερίας να κινηθούμε και να αλλάξουμε κάποια πράγματα».

Στην συνέχεια της συνέντευξης η Βουλευτής σε ερώτηση σχετική με την υπογεννητικότητα δήλωσε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα  συνδυάζεται με την οικονομία και δεν αντιμετωπίζεται με επιδόματα. Αντιμετωπίζεται με θεσμικές παρεμβάσεις, όπως αύξηση αριθμού παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, σχολικά γεύματα, ολοήμερο σχολείο και βέβαια η εργασία. 

Τέλος, αναφερόμενη η Χαρά Καφαντάρη στο θέμα της πρώτης κατοικίας τόνισε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν βγήκε σε πλειστηριασμό λαϊκή πρώτη κατοικία, και ότι έχει κατατεθεί τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας που θέτει όρους σχετικά με το εισόδημα, την αντικειμενική αξία και το ύψος του χρέους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)