to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:09 | 01.03.2022

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη: "Αοριστίες, επικοινωνία και παρωχημένα σχέδια, ο σχεδιασμός της αντιπυρικής..."

Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση με θέμα: «Ανάγκη αλλαγής πολιτικής στον σχεδιασμό αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών» στην οποία μίλησε η βουλεύτρια Χαρά Καφαντάρη, Αναπλ. Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. « Γενάρης έκλεισε, σύμφωνα με στοιχεία του Πυροσβεστικού, με τετρακόσιες οκτώ πυρκαγιές. Λοιπόν το πρόβλημα είναι σοβαρό. Δεν είναι να σχεδιάζουμε, είναι να φτιάξουμε ένα ικανό νομοθετικό πλαίσιο, να πάρουμε προσωπικό, να εφαρμόσουμε πολιτικές πρόληψης που αυτό είναι το πιο σημαντικό» είπε μεταξύ άλλων.


Πρωτολογία:

Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστώ.

Κύριε Υπουργέ, αναμφισβήτητα το μυαλό και ο νους όλης της ανθρωπότητας είναι στραμμένο σε αυτό το οποίο γίνεται στην Ουκρανία σήμερα, στις πολεμικές συρράξεις. Και όλοι μας πιστεύω ότι θέλουμε να λήξει γρήγορα αυτός ο πόλεμος, να νικήσει η διπλωματία και όχι τα όπλα.

Κύριε Υπουργέ, είναι θετική η πρωτοβουλία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις περιοχές της Ουκρανίας. Άλλωστε μας δόθηκε η δυνατότητα πρόσφατα και στην κύρωση κάποιων συμβάσεων πριν από λίγες μέρες εδώ στη Βουλή του Υπουργείου σας για τη βοήθεια στο επίπεδο της πολιτικής προστασίας μεταξύ των κρατών, γιατί πραγματικά καθίσταται ιδιαίτερα επίκαιρο αυτήν τη στιγμή αυτό που λέμε διπλωματία της πολιτικής προστασίας.

Και θα έρθω εδώ να πω και να υπενθυμίσω, κύριε Υπουργέ, ότι πέρυσι το καλοκαίρι που είχαμε τις μεγαλύτερες πυρκαγιές δεκαετίας που κάηκαν 1,4 εκατομμύρια στρέμματα γης επί Κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν υπήρχε τότε το Υπουργείο ούτε και εσείς ήσασταν αρμόδιος Υφυπουργός, πραγματικά βοηθήθηκε η χώρα μας από αποστολές από άλλες χώρες, από είκοσι πέντε χώρες μέσω του προγράμματος «RESCUE» και βέβαια διμερείς βοήθειες μεταξύ των οποίων ήταν και η Ουκρανία και η Ρωσία. Και το λέω αυτό γιατί στη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής στην κρίσιμη στιγμή που βρισκόμαστε πρέπει όλα να τα λαμβάνουμε υπόψιν.

Κύριε Υπουργέ, η ερώτηση την οποία συζητάμε σήμερα και κατέθεσα μετά από την μη απάντηση από την πλευρά του Υπουργείου, γιατί η ερώτηση αυτή είχε κατατεθεί στις 6/12 και με βάση τον Κανονισμό της Βουλής επανακατατίθεται σήμερα ως επίκαιρη αφορά ακριβώς το μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των δασικών πυρκαγιών, της λογικής της πρόληψης, πώς την εννοούμε και πραγματικά τον καινούργιο σχεδιασμό, ο οποίος απαιτείται στις σύγχρονες συνθήκες της κλιματικής κρίσης που ουσιαστικά οι δασικές πυρκαγιές είναι ένα από τα ακραία φαινόμενα, τα οποία εμφανίζονται συνέπεια της κλιματικής κρίσης που δεν είναι μόνο στις μεσογειακές χώρες, υπάρχει έξαρση παντού ακόμα και στη βόρεια Ευρώπη.

Έγκαιρα εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είχαμε καταθέσει και συγκεκριμένες προτάσεις ακόμα και σχέδιο νόμου. Από το 2019 το Νοέμβρη έχει κατατεθεί και στη Βουλή το σχέδιο νόμου να συζητηθεί, δεν έχει έρθει για συζήτηση. Είναι ένα σχέδιο νόμου που δίνει και τη δική μας λογική τη σύγχρονη θα έλεγα.

Πρέπει, όμως, να πω και κάποια νούμερα, κύριε Υπουργέ. Πρέπει να πω ότι η Ελλάδα το 2020 γνώρισε τον μεγαλύτερο αριθμό πυρκαγιών μέχρι σήμερα, δεκαετίας θα έλεγα, και έκλεισε με έντεκα χιλιάδες επτακόσιες ενενήντα εννιά   δασικές πυρκαγιές.

Ωστόσο, ακόμα και το 2021 οι πυρκαγιές ήταν πολλές. Στο ξεκίνημα της αντιπυρικής είχαμε τη μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια, μία πυρκαγιά που ανήκει στο 1% των μεγαλύτερων πυρκαγιών όσον αφορά στην καμένη δασική έκταση, ξεπερνώντας ακόμα και τις πυρκαγιές που είχαν γίνει στην Ηλεία το 2007.

Τι, όμως, εννοούμε εμείς πρόληψη και τι κάνετε εσείς; Εσείς επιμένετε σε μία λογική καταστολής αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και όχι πρόληψης. Η πρόληψη, όμως, σημαίνει διερεύνηση αιτιών και ανάλυση στατιστικών, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση πολιτών, νομοθετικά μέτρα, διαχείριση του δάσους –το 90% των ελληνικών δασών δεν έχουν διαχειριστικά σχέδια- αντιπυρικό σχεδιασμό, προκατασταλτικά έργα, σύστημα εκτίμησης κινδύνου, περιπολίες στα δάση και μια σειρά άλλα πράγματα.

Ερχόμαστε, λοιπόν, και ρωτάμε: Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για την οργάνωση της αντιπυρικής περιόδου που θα έρθει, αλλά και γενικότερα για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών;

Γιατί το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ», το πολυδιαφημισμένο από την πλευρά της Κυβέρνησης, που αφορά κυρίως μηχανολογικά μέσα και εξοπλισμό, που χρειάζονται μεν, δεν μπορεί να αντικαταστήσει ουσιαστικά τις πολιτικές πρόληψης και του σχεδιασμού, όπου όπως ανέφερε και ο συνάδελφος και οι δασικές υπηρεσίες έχουν σημαντικό ρόλο να παίξουν.

Πραγματικά, ποιος είναι αυτός ο σχεδιασμός και ποιο το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο κινείται το Υπουργείο; Βάσει ποιου νομοθετικού πλαισίου, τέλος πάντων, λειτουργεί το Υπουργείο; Τα άλλα στη δευτερολογία μου.

Δευτερολογία:

Λοιπόν, κύριε Υπουργέ, πρώτα απ’ όλα, να κρυβόμαστε πίσω από την κλιματική αλλαγή, που είναι μια πραγματικότητα, δεν δικαιολογεί ότι αυτό το Υπουργείο έξι μήνες τώρα από την ίδρυσή του -περίπου έξι μήνες, από τον Σεπτέμβρη- έχει αποτύχει σε όποια κρίση διαχειρίστηκε. Απέτυχε στον Μπάλο, απέτυχε στη χιονόπτωση. Και τώρα έρχεστε, κύριε Υπουργέ -και δεν είναι προσωπικό αυτό, θέλω να το ξεκαθαρίσω-, σαν πολιτική ηγεσία, σαν Υπουργείο, σαν Κυβέρνηση να λέτε «Κάναμε μία επιτροπή η οποία θα εξετάσει για την αντιπυρική», που είναι η Αστυνομία, ο Στρατός, το ΕΚΑΒ κ.λπ.

Κύριε Υπουργέ, αυτή είναι η πολιτική προστασία. Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό που μας είπατε. Είστε υποχρεωμένοι. Πολιτική προστασία σημαίνει επιχειρησιακός βραχίονας, όλοι αυτοί οι φορείς. Άρα δεν κάνατε κάτι καινούργιο, για να μας λέτε «κάναμε αυτό».

Δεύτερον, αναφερθήκατε στο σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ, αναφερθήκατε στα σχέδια που έχετε. Ο ΙΟΛΑΟΣ -τον ξέρουμε, είναι και ένα βιβλιαράκι που βγάλατε-, αυτός που μας δώσατε, συντάχθηκε το φθινόπωρο του 2019 με βάση νόμο του 2003 και το σχέδιο ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ. Με αυτά τα παρωχημένα σχέδια κινείστε. Με αυτά τα παρωχημένα σχέδια κινήθηκε και η περσινή αντιπυρική περίοδος. Εσείς ψηφίσατε έναν νόμο, η Κυβέρνηση -όχι εσείς προσωπικά, το τονίζω για άλλη μία φορά- που θα έλυνε όλα τα ζητήματα, τον ν. 4662/2020. Τον βάλατε στην άκρη με τον τότε Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και λειτουργούσατε με τα παλιά σχέδια δεκαετίας, του 2003. Δεν μας λέτε κάτι καινούργιο τέλος πάντων.

Επίσης, ήταν αποτυχία, κύριε Υπουργέ, η περσινή αντιπυρική περίοδος. Ήταν πλήρης αποτυχία. Ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες στρέμματα κάηκαν. Μιλάτε για το σχέδιο ΔΡΙΑΔΕΣ που απέτυχε. Έγινε εν μέσω αντιπυρικής περιόδου. Οι περιοχές που θα προστατεύατε -το Τατόι να πω ενδεικτικά- κάηκαν. Λοιπόν, μην μιλάτε για επιτυχίες και ότι το ίδιο θα γίνει τώρα.

Να μην για το άλλο κομμάτι που αναφερθήκατε, σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις της που γίνανε. Διαβάσαμε και την ανακοίνωση του Υπουργείου στην κριτική που ασκήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Και εκεί επιβεβαιωνόμαστε. Δεν έγινε παραλαβή για όλο το έργο. Δεν εκτελέστηκε όλο το έργο. Για την τιμή μονάδος δεν αναφερθήκατε. Βέβαια, εμείς θα συνεχίσουμε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και για αυτό.

Τώρα έρχομαι και λέω, κύριε Υπουργέ, γιατί κάνατε μία τροπολογία συνέχεια του προηγούμενου στο τέλος του χρόνου να είναι νόμιμες οι αναθέσεις και όλα τα έξοδα της πολιτικής προστασίας; Τέλος Δεκεμβρίου ψηφίστηκε αυτό. Απλά ένα ερωτηματικό.           

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, κύριε Υπουργέ, μιλάει με σαφήνεια και η κατεύθυνσή της είναι: Για τη μετά το 2029 περίοδο η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή απαιτεί επενδύσεις στην πρόληψη καταστροφών, την ετοιμότητα, την αντίδραση. Η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος είναι ευθύνη για τις επόμενες γενεές κ.λπ. Άρα, χρειάζονται πολιτικές πρόληψης.

Για τους δασοκομάντος που αναφερθήκατε, αυτό το ειδικό σώμα, ασκήσαμε κριτική στη Βουλή, όταν συζητήθηκε αυτή η τροπολογία. Εγώ όμως θα έρθω και θα πω ότι έχετε και την ευθύνη της Πυροσβεστικής. Τι θα γίνει με αυτούς τους εποχικούς; Τόσα χρόνια αυτοί οι άνθρωποι δίνουν τη ζωή τους, παλεύουν με τις φωτιές. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει σταδιακά να ενταχθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα; Θα κάνουμε καινούργια σώματα; Λέτε ότι κάποιοι από αυτούς πιθανόν να προσληφθούν, όπως αναφέρατε.

Λοιπόν πρέπει να δώσετε λύση σε αυτά τα ζητήματα. Ένα εκπαιδευμένο αξιόμαχο δυναμικό με ιδιαιτερότητες -γιατί υπάρχουν και θέματα ηλικίας και όλα αυτά δεν τα αρνούμαι- πρέπει να δείτε και έναν τρόπο πώς θα ενταχθεί στον αγώνα που θα ξεκινήσει κατά την αντιπυρική περίοδο.

Εντούτοις ο κύριος Υπουργός έχει πει ότι αυτοί οι δασοκομάντος, η καινούργια ομάδα, γύρω στον Ιούνιο-Ιούλιο -το είπε, το έχω ακούσει και του το έθεσα και ως ερώτημα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος- θα είναι έτοιμη. Δηλαδή εισάγετε πάλι αυτή την αντιεπιστημονική λογική που έλεγε ο κ. Χαρδαλιάς, «βασική αντιπυρική περίοδος»; Την 1η Μαΐου πρέπει όλα να είναι έτοιμα σε όλα τα επίπεδα.

Χθες είχαμε δασικές πυρκαγιές. Ο Γενάρης έκλεισε, σύμφωνα με στοιχεία του Πυροσβεστικού, με τετρακόσιες οκτώ πυρκαγιές. Λοιπόν το πρόβλημα είναι σοβαρό. Δεν είναι να σχεδιάζουμε, είναι να φτιάξουμε ένα ικανό νομοθετικό πλαίσιο, να πάρουμε προσωπικό, να εφαρμόσουμε πολιτικές πρόληψης που αυτό είναι το πιο σημαντικό και βέβαια, τα εναέρια μέσα που θα έχουμε να είναι καλά συντηρημένα, γιατί μέσα στο πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ διαφημίζονται και τα καναντέρ τα οποία θα είναι από το 2025 έτοιμα.

Και βέβαια, με σεβασμό και να ακούμε την επιστημονική κοινότητα και τα ιδρύματά που γνωρίζουν, κύριε Υπουργέ, και μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο σε ένα σύγχρονο σύστημα πολιτικής προστασίας, ανάλογο των αναγκών που έχουν οι καιροί, ειδικά στην εποχή της κλιματικής κρίσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)