to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:16 | 24.11.2022

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη: Ακρίβεια και παρακολουθήσεις, οι όψεις του ίδιου νομίσματος, της αντιλαϊκής πολιτικής Μητσοτάκη

«Από τις περίπου 800.000 επιχειρήσεις της χώρας μας μόνο οι 30.000 έχουν δυνατότητα πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό», αναφέρει η Χ. Καφαντάρη σε συνέντευξή της


H Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 24.11.2022, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5» σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι «απύθμενο το θράσος της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη. Είναι πολιτικά απομονωμένοι και φοβισμένοι. Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο. Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται, δεν ήρθε 3 φορές να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Α. Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις».

Ύστερα, τόνισε πως «η καθημερινότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων αντιστρέφει όλη αυτή την ωραία ατμόσφαιρα που θέλει να παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «τις δημοσκοπήσεις τις παρακολουθούμε αλλά ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η δυσαρέσκεια του κόσμου είναι μεγάλη τόσο για την ακρίβεια όσο και για την διαχείριση της πανδημίας».

Σχολιάζοντας την γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης, ανέφερε πως «η κυβέρνηση δίνει περίπου 14 δις στους εξοπλισμούς αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει», για να συνεχίσει μιλώντας για το καλάδι του νοικοκυριού και την ακρίβεια. «Ο κόσμος αντιμετωπίζει με ειρωνεία το καλάθι του νοικοκυριού. Οι τιμές δεν έχουν μειωθεί.   Υπάρχουν καταγγελίες ότι κάποια από τα προϊόντα του καλαθιού είναι πιο ακριβά από τα προϊόντα ετικέτας. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αναφέρει ότι τέσσερις αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν περί το 86% της κίνησης και του τζίρου. Τι θα γίνουν τα μικρά μαγαζιά της γειτονιάς; Θέλει η κυβέρνηση να τα «εξαφανίσει»; Αυτό αποτυπώνει την ιδεοληπτική πολιτική της κυβέρνησης. Λόγω ενεργειακής ακρίβειας κινδυνεύουν και τα Αρτοποιεία της γειτονιάς», ανέφερε.

Η ίδια, υπογράμμισε πως χρειάζονται πολιτικές που θα στηρίζουν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητας, δίνοντας μάλιστα στοιχεία που περιγράφουν πως «από τις περίπου 800.000 επιχειρήσεις της χώρας μας μόνο οι 30.000 έχουν δυνατότητα πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό».

«Σχετικά με την πολιτική προστασία, το περσινό καλοκαίρι θα μείνει στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας για  τα 1.3 εκ. στρέμματα καμένης γης. Ο κ. Μητσοτάκης επικοινωνιακά έστησε ένα υπουργείο το οποίο δεν έχει ακόμα οργανόγραμμα και σαφές νομοθετικό πλαίσιο», τονίζει και ολοκληρώνει λέγοντας πως «οι πυροσβέστες δίνουν την ψυχή τους αλλά δεν γίνεται να αντιμετωπίσεις μια αντιπυρική και φυσικές καταστροφές μόνο με το φιλότιμο των Πυροσβεστών. Χρειάζονται πολιτικές πρόληψης, συνεργασία δασικών υπηρεσιών και Πυροσβεστικού Σώματος και ενίσχυση και  ομογενοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)