to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:19 | 08.03.2022

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη: Αγωνιζόμαστε για την πραγματική ισότητα, παλεύουμε για την ειρήνη (βίντεο)

«Σήμερα, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, υπενθυμίζεται, ότι οι γυναίκες πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Στο επερχόμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, θα αποφασισθεί η ισότιμη συμμετοχή και των δύο φύλων σε όλα τα όργανα, πρόταση του Αλέξη Τσίπρα»


H Χαρά Καφαντάρη Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής στις 08.03.2022, στον κανάλι της Βουλής και στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση» σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Σήμερα, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, υπενθυμίζεται, ότι οι γυναίκες πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Στο επερχόμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, θα αποφασισθεί η ισότιμη συμμετοχή και των δύο φύλων σε όλα τα όργανα, πρόταση του Αλέξη Τσίπρα .

Ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταδικάζουμε την εισβολή που έκανε η Ρωσία σε ένα ανεξάρτητο κράτος, την Ουκρανία, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο.

Είμαστε υπέρ των στοχευμένων κυρώσεων, όμως για παράδειγμα το εμπάργκο στον πολιτισμό και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν είναι σωστό αφού η πολιτιστική  κληρονομιά ανήκει στο ρωσικό και τον ελληνικό λαό και όχι στον Πούτιν ή τον Μητσοτάκη . Χρειάζεται μια ειρηνική επίλυση.

Ο κ. Μητσοτάκης βιάστηκε να στείλει πολεμικό εξοπλισμό, κάτι για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν συμφωνεί, όπως και στρατιωτικοί και άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί με την άμυνα δεν το θεώρησαν δόκιμο. Είμαστε θετικοί στην ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία πρέπει να ενταθεί.

Η κίνηση αυτή του κ. Μητσοτάκη δημιουργεί ένα κλίμα ότι είμαστε δεδομένοι. Μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική είναι αναγκαία και λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας μας. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί διπλωματικά, με πρώτιστο το συμφέρον της Πατρίδας μας.

Οι οποιεσδήποτε επαφές της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι θετικές ώστε να λυθούν οι διαφορές οι οποίες κυρίως έχουν να κάνουν με τις ΑΟΖ και οι οποίες πρέπει να λυθούν στη Χάγη. Η άμυνα της χώρας μας και η αμυντική θωράκιση της είναι κάτι πολύ σημαντικό και κάτι που θέλουμε. Να θυμίσω ότι  τον Ιούνιο του 2019 επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά ψηφίστηκαν κυρώσεις για την Τουρκία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσον αφορά την ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από αυτό που γίνεται διεθνώς και πιο συγκεκριμένα από το πόλεμο στην Ουκρανία, όταν το ράλι της αύξησης των τιμών έχει ξεκινήσει εδώ και 10 μήνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από το καλοκαίρι προειδοποιεί για αυτό το κύμα ακρίβειας.

O κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε τη βίαιη απολιγνιτοποίηση στο ενεργειακό μείγμα όπου το φυσικό αέριο καταλαμβάνει ένα μεγάλο ποσοστό. Ο κ. Μητσοτάκης έδεσε τη χώρα στο άρμα του φυσικού αερίου. Είμαστε εξαρτημένοι λοιπόν από το φυσικό αέριο.

Στον τομέα της ενέργειας πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα. Τρεις φορές ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει τροπολογία για μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα. Η πρόταση αυτή είναι μια πρόταση κοινής λογικής που εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες παίρνουν μέτρα (π.χ Γαλλία, Ισπανία) προσπαθώντας να προκρίνουν την κοινωνία.

Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες του ας παραιτηθεί για να έρθει μια δημοκρατική προοδευτική κυβέρνηση. Στην περίπτωση διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι έτοιμος. Εφόσον, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βγει πρώτος θα κάνει αυτή την πρόταση συνεργασίας και συμπαράταξης του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση συνεργασίας δημοκρατική προοδευτική με εκλογικό νόμο την απλή αναλογική».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)