to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:46 | 20.12.2021

Πολιτική

Χ. Γιαννούλης: Κραυγή αγωνίας από το 34ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

«Δείγμα αποτυχίας του πρωτοκόλλου Κεραμέως» χαρακτήρισε τα όσα συμβαίνουν στη σχολική μονάδα ο Χρ. Γιαννούλης


Αναλυτικά η ανακοίνωση του βουλευτή:

«Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς είχαμε χαρακτηρίσει «υγειονομικό ναρκοπέδιο» το πρωτόκολλο για τα σχολεία που προβλέπει ότι για να κλείσει μια τάξη θα πρέπει να νοσούν από κορωνοϊό τα μισά παιδιά συν ένα επιπλέον (50%+1).

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί σε πολλά σχολεία της χώρας είναι η εικόνα που καταγράφεται στο 34ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, που θρηνεί για το θάνατο του υποδιευθυντή του σχολείου που έχασε τη μάχη με το κορωνοϊό.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο το σχολείο ουσιαστικά υπολειτουργεί καθώς 11 μόνιμοι δάσκαλοι και 3 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων νόσησαν με κορωνοϊό, όπως επίσης και 20 μαθητές κατά μέσο όρο το μήνα.

Από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ είναι ξεκάθαρο πως η εφαρμογή του παράλογου αυτού πρωτοκόλλου έχει συμβάλει στην αύξηση της διασποράς του ιού και καθημερινά έχουμε εκατοντάδες νέα κρούσματα σε μαθητές.

Στον περιορισμό της διασποράς θα είχε συμβάλει σημαντικά η υιοθέτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που προέβλεπε το κλείσιμο ενός τμήματος στο πρώτο κρούσμα για 3 μόνο μέρες και την υποχρεωτική επανέναρξη των μαθημάτων μετά από 3 μέρες αφού πρώτα όλοι οι μαθητές έχουν υποβληθεί σε δωρεάν μοριακό τεστ.

Η εμφάνιση της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης «Όμικρον» δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο για εφησυχασμό. Η αναθεώρηση του πρωτοκόλλου και η λήψη ουσιαστικών μέτρων στα σχολεία πρέπει να αποτελέσουν ύψιστη προτεραιότητα για το υπουργείο Παιδείας»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)