to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:37 | 10.02.2015

Διεθνή

H Εθνική Φρουρά καλείται να απελευθερώσει τη Μασαχουσέτη από τα χιόνια

Oι αρχές της Μασαχουσέτης κάλεσαν τους άνδρες της Εθνοφρουράς προκειμένου να βοηθήσουν στον καθαρισμό της πόλης την οποία σάρωσαν 3 σφοδρές χιονοθύελλες σε διάστημα 2 εβδομάδων.


Οι Αρχές προειδοποίησαν ότι δεν είναι ξεκάθαρο το πότε το σιδηροδρομικό δίκτυο της Βοστόνης θα ξεκινήσει και πάλι να λειτουργεί.

Ο επικεφαλής της Αρχής Μεταφορών υπεραμύνθηκε της απόφασης να κλείσουν οι σταθμοί του μετρό στην περιοχή της Βοστόνης και να ανασταλούν τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο, την ώρα που τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε μεγάλο τμήμα της περιοχής.

Οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι από το βάρος του χιονιού που έχει συγκεντρωθεί υπάρχει ο κίνδυνος να καταρρεύσουν στέγες.

Περίπου 500 στρατιώτες της Εθνοφρουράς αναμένεται να αναπτυχθούν κατά μήκος της ανατολικής Μασαχουσέτης προκειμένου να βοηθήσουν στο καθάρισμα των όγκων χιονιού, το ύψος του οποίου έχει φθάσει τα 2 μέτρα, σε διάστημα 2 εβδομάδων, δήλωσε ο κυβερνήτης Τσάρλι Μπέικερ.

«Πρέπει η κοινότητα να επιστρέψει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς λειτουργίας και πρέπει τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία τους» επισήμανε ο Μπέικερ στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι συνάδελφοί του στη Νέα Υόρκη και το Βερμόντ συμφώνησαν να δανείσουν βαριά μηχανήματα προκειμένου να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των όγκων χιονιού. 

Ο Μπέικερ γνωστοποίησε επίσης ότι ενέκρινε την αγορά δύο εκχιονιστικών μηχανημάτων που μπορούν να λιώσουν έως και 120 τόνους χιόνι την ώρα.

«Όλοι όσοι χρειάζονταν πληροφορίες, εξ όσων εμείς γνωρίζουμε, ενημερώθηκαν σε σχέση με τις συνθήκες που αντιμετωπίζαμε» τόνισε ο Μπέβερλι Σκοτ, γενικός διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης του σιδηροδρομικού δικτύου, στους δημοσιογράφους, χωρίς να κρύβει την οργή του για τις επικρίσεις που δέχεται σχετικά με τη διαχείριση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο Σκοτ υποστήριξε ότι δεν είχε άλλη επιλογή χθες το βράδυ από το να διατάξει όλες τις υπηρεσίες του σιδηροδρομικού δικτύου να αναστείλουν τη λειτουργία τους, μία ανακοίνωση που έγινε πριν από τις ώρες αιχμής του απογεύματος.

«Δεν ελέγχουμε τη μητέρα φύση» υπογράμμισε.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν περιορισμένα δρομολόγια των λεωφορείων, ο Σκοτ ωστόσο επισήμανε ότι είναι πολύ νωρίς να διευκρινιστεί πότε θα λειτουργήσουν και πάλι οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, τις οποίες χρησιμοποιούν καθημερινά 950.000 πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)