to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:27 | 14.06.2013

Πολιτική

H Ενωση ακολούθων Τύπου καταγγέλλει τον Σίμο Κεδίκογλου για πελατειακές πρακτικές

Η Ένωση Ακολούθων Τύπου τονίζει με σημερινή της ανακοίνωση, με την οποία συμπαρίσταται στους εργαζομένους της ΕΡΤ, ότι οι κκ. Κεδίκογλου, Παναγιωτόπουλος, Κατσανιώτης κινούνται στην ίδια κατεύθυνση συστηματικής απαξίωσης και υπονόμευσης κάθε δυνατότητας προσφοράς χρησίμου έργου σε ό,τι αφορά στα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού.


 Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Η κυβέρνηση παραβιάζοντας κατάφωρα το Σύνταγμα, με μια ακόμα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αποφάσισε την παύση λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης για αόριστο χρονικό διάστημα. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα δημόσια αγαθά. Η κυβέρνηση αποφάσισε να εκχωρήσει την ενημέρωση του ελληνικού λαού αποκλειστικά στα χέρια ιδιωτικών ΜΜΕ - διαπλεκόμενων συμφερόντων που λειτουργούν με αδιαφάνεια και χωρίς καν νόμιμη άδεια. Η ΕΡΤ, ο μόνος ρ/τ φορέας που λειτουργεί νόμιμα κλείνει και οι συχνότητές της εγκαταλείπονται. Οι Έλληνες πολίτες στερούνται των υπηρεσιών που προσέφερε η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας αλλά και εκτός των συνόρων.

Η Ένωση Ακολούθων Τύπου καταγγέλλει τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό  Σίμο Κεδίκογλου και τους Γενικούς Γραμματείς Μέσων Ενημέρωσης Γιάννη Παναγιωτόπουλο, και Ενημέρωσης Ανδρέα Κατσανιώτη για τη συστηματική από μέρους τους καλλιέργεια πελατειακών πρακτικών στους τομείς αρμοδιότητάς τους. Υπονόμευσαν τη δημόσια αποστολής της ΕΡΤ και τις δυνατότητες επωφελούς για το δημόσιο συμφέρον αναδιοργάνωσής της, επιλέγοντας εν τέλει αιφνιδιαστικά την παύση της λειτουργίας της. Η Ένωση Ακολούθων Τύπου τονίζει ότι οι κκ. Κεδίκογλου, Παναγιωτόπουλος, Κατσανιώτης κινούνται στην ίδια κατεύθυνση συστηματικής απαξίωσης και υπονόμευσης κάθε δυνατότητας προσφοράς χρησίμου έργου σε ό,τι αφορά στα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού.

Η Ένωση Ακολούθων Τύπου συμπαρίσταται στους 2.656 απολυμένους της ΕΡΤ και συντάσσεται με όσες δυνάμεις υπερασπίζονται τους δημόσιους φορείς ενημέρωσης, την βελτίωσή τους, την ενίσχυση του δημοκρατικού ελέγχου και λογοδοσίας τους, και την ταυτόχρονη απομάκρυνσή τους από τα ισχύοντα πελατειακά πρότυπα.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΝΑΤ ξεκινά μία σειρά κινητοποιήσεων, με πρώτη τη συμμετοχή της στην αυριανή 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στην οποία και καλούμε όλα τα μέλη μας να  συμμετέχουν".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)