to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:23 | 11.11.2021

Πολιτική

H Eλλάδα τρυπάει τις βάρκες των προσφύγων, λέει ο Ερντογάν - «Προστατεύουμε τα σύνορά μας», η απάντηση Οικονόμου

«Εμείς αν ανοίξουμε τα σύνορα μας, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Βίκτορ Όρμπαν, ενώ υποστήριξε ότι «η Ελλάδα είναι αυτή που καταδικάζει τους πρόσφυγες σε θάνατο τρυπώντας τις βάρκες τους» - Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα, η απάντηση από τον Έλληνα κυβερνητικό εκπρόσωπο


Η επίρριψη ευθυνών στην Τουρκία για την προσφυγική κρίση συνιστά «πραγματική αχαριστία», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφήνοντας αιχμές κατά της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα είναι αυτή που καταδικάζει τους πρόσφυγες σε θάνατο τρυπώντας τις βάρκες τους», είπε ο Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν στην Άγκυρα, μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι είναι αχαριστία να λέει η Ελλάδα ότι «“η Τουρκία είναι η πηγή του προβλήματος” ενώ η χώρα μας φιλοξενεί 5 εκατομμύρια πρόσφυγες. Εμείς αν ανοίξουμε τα σύνορα μας, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα, τι θα κάνει η Ελλάδα δεν ξέρω».

Συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα, στο σύνολό της, έχει «μετατραπεί σε μια αμερικανική στρατιωτική βάση» και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη.

Από την πλευρά του, ο Όρμπαν υπογράμμισε την ανάγκη για μια αμυντική περίμετρο γύρω από την Ευρώπη, σημειώνοντας ότι η ήπειρος βρίσκεται υπό πιέσεις μεταναστευτικών ροών από τη Μεσόγειο, τα Δυτικά Βαλκάνια και τη Λευκορωσία.

«Πρέπει να βοηθήσουμε τους Τούρκους φίλους μας στο μεταναστευτικό. Η ΕΕ πρέπει να στηρίξει την Τουρκία όσο το δυνατόν περισσότερο», τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Απάντηση Οικονόμου: Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα. Αυτό έκανε στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στα σύνορα Λευκορωσίας- Ε.Ε., στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, υπογραμμίζουν γι΄ άλλη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν», απάντησε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το μεταναστευτικό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)