to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:31 | 13.05.2012

πηγή: https://left.gr/91

Κοινωνία

H δημοσιοποίηση των φωτογραφιών πλήττει τη δημόσια υγεία

Μία ακόμα καταγγελία για την αντιδεοντολογική αντιμετώπιση των οροθετικών ιερόδουλων από την Κυβέρνηση


Σφοδρά πυρά κατά των υπουργών Υγείας Αν. Λοβέρδου και Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη εξαπολύουν με ανακοίνωσή τους εννέα κορυφαίοι επιστήμονες της χώρας, τα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (ΕΕΜΑΑ), σχετικά με την κατάφωρα αντιδεοντολογική αντιμετώπιση την οποία επεφύλαξε η κυβέρνηση στις οροθετικές ιερόδουλες.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της Εταιρείας, οι Μαρ. Λαζανάς, Αθ. Σκουτέλης, Γ. Χρύσος, Π. Κολλάρας, Κ. Θωμάτου, Παν. Γαργαλιάνος - Κακολύρης, Χ. Γώγος, Β. Καψιμάλη και Ν. Μαγκαφάς υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων:

"Η δημοσιοποίηση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ακόμη και αν αφορούν παράνομες ιερόδουλες, καταστρατηγεί το ιατρικό απόρρητο και αντί να διασφαλίζει την πρόληψη διασποράς του ιού, οδηγεί πολλούς πολίτες που είχαν σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη σε μη προσέλευση για έλεγχο και δημιουργεί προβλήματα στη σχέση των ιατρών με τους ασθενείς τους, οι οποίοι έχουν πανικοβληθεί από την καταστρατήγηση των προσωπικών δεδομένων. Το θέμα της παράνομης πορνείας δεν αντιμετωπίζεται με δημοσιοποίηση φωτογραφιών και στοιχείων συλλαμβανομένων ιερόδουλων, πράξη που θέτει και θέμα προσωπικών δεδομένων, αλλά με κοινωνική πολιτική και συνεχή ενημέρωση τόσο των νομίμως ή παρανόμως εμπλεκομένων στη «βιομηχανία» του σεξ, όσο και των χρηστών των υπηρεσιών αυτών. Αυτονόητο είναι ότι στο πλαίσιο προάσπισης της Δημόσιας Υγείας πρέπει να γίνονται προσπάθειες από την Πολιτεία, ώστε οι οίκοι ανοχής να λειτουργούν κάτω από υγειονομικό έλεγχο και να επιταθεί η ενημέρωση και η πρόληψη του AIDS και των υπολοίπων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Για ακόμη μια φορά επισημαίνεται η δραματική αύξηση της HIV λοίμωξης σε χρήστες ενδοφλεβίως τοξικών ουσιών, για τους οποίους χρειάζεται ιδιαίτερη μέριμνα".

Σε δική του ανακοίνωση, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τονίζει μεταξύ άλλων: "Οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ καθιστούν σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι καταδικάζουν τον πρωτοφανή στιγματισμό και τη διαπόμπευση των ασθενών. Πεποίθησή μας είναι πως τέτοιες πρακτικές είναι λανθασμένες ως πολιτική Δημόσιας Υγείας και μόνο βλαπτικά μπορούν να λειτουργήσουν".

* Στο μεταξύ, η αστυνομία με το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζουν τους ελέγχους αλλά και να δημοσιοποιούν τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των οροθετικών εκδιδομένων. Χθες ανακοινώθηκε από την αστυνομία ότι δύο ακόμα γυναίκες, μια Ελληνίδα και μια ρουμανικής καταγωγής, βρέθηκαν θετικές στον ιό του AIDS και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος αγνώστου αριθμού προσώπων.


Πηγή: Η Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)