to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:07 | 20.06.2018

Πολιτική

H δήλωση Καμμένου για αυξημένη πλειοψηφία, η επίθεση της ΝΔ και το σχόλιο Τζανακόπουλου

Αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών ζητεί ο Π. Καμμένος, «δεν υπάρχει συνταγματική ανάγκη για κάτι τέτοιο», σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος


Αυξημένη πλειοψηφία, τουλάχιστον 180 βουλευτών, ως προϋπόθεση για την κοινοβουλευτική κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών ζητεί από την κυβέρνηση ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να επικυρώσει τη συμφωνία. «Η κύρωση της συμφωνίας αυτής θα απαιτήσουμε να έχει τον αριθμό των 180 βουλευτών», είπε χαρακτηριστικά, σε δηλώσεις του μετά την κοινή συνεδρίαση ΚΟ και Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματός του

Στο ζήτημα είχε αναφερθεί νωρίτερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν θα ζητηθεί αυξημένη πλειοψηφία από την ελληνική βουλή, γιατί είναι μία συνθήκη που δεν σχετίζεται με ζητήματα εθνικής κυριαρχίας.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε:

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο θέμα (σ.σ.: για ενισχυμένη πλειοψηφία, 180 βουλευτών), ούτε υπάρχει συνταγματική ανάγκη για κάτι τέτοιο, όπως γνωρίζετε. Διότι συνταγματική ανάγκη για αυξημένη πλειοψηφία, υπάρχει μόνο όταν θέλεις να μεταφέρεις αρμοδιότητες της ελληνικής κυβέρνησης σε διεθνείς οργανισμούς. Σε αυτή την περίπτωση, δεν έχουμε μια τέτοια συμφωνία που μεταφέρει αρμοδιότητες σε διεθνή οργανισμό ή αφορά ζητήματα εθνικής κυριαρχίας. Ωστόσο, αυτό το οποίο θα επιδιώξουμε –και το έχω πει πολλές φορές από αυτό εδώ το βήμα, το έχει πει και ο Πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός των Εξωτερικών- θα είναι μία όσο το δυνατόν πιο διευρυμένη πλειοψηφία. Από εκεί και πέρα, ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Διότι, ξέρετε, ο κύριος Μητσοτάκης, από τη μία μεριά, δεν μπορεί να δηλώνει σε ευρωπαίους ή γερμανούς αξιωματούχους ότι δεν θα πάρει πίσω τη συμφωνία και, από την άλλη μεριά, να μας λέει ότι δεν θα την ψηφίσει. Πρέπει να αποφασίσει αν θα είναι Μητσοτάκης εξωτερικού ή Μητσοτάκης εσωτερικού.».

Επίθεση της ΝΔ στον Π. Καμμένο

«Δεν υπάρχουν πια λέξεις για να περιγράψει κανείς τον κ. Καμμένο. Η δήλωσή του ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να επικυρωθεί από 180 βουλευτές, αλλά ότι εκείνος θα την καταψηφίσει, θα μείνει στην ιστορία ως η επιτομή του πολιτικού αυτοεξευτελισμού» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ και διαβεβαιώνει πως εξυπακούεται ότι εκείνη δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία, «όποια πλειοψηφία κι αν επιλέξουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος». «Μαζί την υπέγραψαν και φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τα τετελεσμένα που ήδη δημιουργεί σε βάρος της Ελλάδας. Κατά τα λοιπά, είναι αναγκαίο για τον τόπο αυτή η κυβερνητική φαρσοκωμωδία που παρακολουθούμε να λήξει το συντομότερο δυνατό» προσθέτει η Πειραιώς.

ΑΝΕΛ: «Γνωρίζει καλά από αυτοεξευτελισμούς η Νέα Δημοκρατία»

Ο Θ. Τοσουνίδης, εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, απάντησε ως εξής στην παραπάνω ανακοίνωση της Πειραιώς:

«Γνωρίζει καλά από αυτοεξευτελισμούς η Νέα Δημοκρατία. Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια».

Αυτοεξευτελισμός είναι: η κα Μπακογιάννη να λέει χαμένη υπόθεση τη Μακεδονία (σε συνέντευξή της στον κ. Παπαχελά το 2010).


Αυτοεξευτελισμός είναι: ο κ. Αβραμόπουλος ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σαμαρά στις προγραμματικές δηλώσεις, τον Ιούλιο του 2012, να αναφέρει ως θέση της Ελλάδας τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για την ονομασία των Σκοπίων.


Αυτοεξευτελισμός είναι: ο Άδωνης Γεωργιάδης να δηλώνει πως θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό το όνομα «Μακεδονία» υπό ειδικές συνθήκες (σε τηλεοπτική εμφάνισή του στο Action24).


Και ο μεγαλύτερος αυτοεξευτελισμός είναι: Βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Κουμουτσάκος, Άδωνις Γεωργιάδης, Σίμος Κεδίκογλου, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Σοφία Βούλτεψη, σε επίκαιρη ερώτησή τους στη Βουλή προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά πριν από ένα χρόνο, να αποδέχονται ως «εθνική γραμμή» τη σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια, δηλαδή το να συμπεριλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία» στο νέο όνομα και την ύπαρξη «ΣλαβοΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ εθνότητας»!


Αυτοεξευτελίζεστε και πάλι…».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)