to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:16 | 08.05.2019

Πολιτική

H δευτερολογία Τσίπρα: «Παριστάνετε τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής, κ. Μητσοτάκη» (βίντεο)

«Έχω συνειδητοποιήσει το βαθύ στρατηγικό και πολιτικό σας αδιέξοδο κ. Μητσοτάκη»


"Εχω συνειδητοποιήσει το βαθύ στρατηγικό και πολιτικό σας αδιέξοδο, δεν περίμενα, όμως, πραγματικά, ότι θα φτάνατε εδώ στο Κοινοβούλιο να παριστάνετε τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου. Αυτό το κατάντημα δεν το περίμενα ποτέ. Ομως η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος. Τον πιάνετε σήμερα", είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της δευτερολογίας του στη Βουλή.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πολακιάδα», κιτρινισμός, στήριξη στον Βέμπερ: Το τρίπτυχο Μητσοτάκη στη Βουλή

«Δεν μπήκα στην πολιτική ζωή για να γίνω πλούσιος»

"Είμαι 11 χρόνια αρχηγός πολιτικού κόμματος και 4,5 χρόνια πρωθυπουργός. Δεν μπήκα στην πολιτική ζωή του τόπου για να γίνω πλούσιος, δεν έγινα πλούσιος και δεν ανήκω σε μια πολιτική οικογένεια η οποία δεν έκανε καμιά άλλη δουλειά μόνο πολιτική και είναι ζάπλουτη κ. Μητσοτάκη. Είσαι πολύ λίγος εσύ για να μιλάς για την ελίτ και για τους πολλούς σε μένα", είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

"Κύριε Μητσοτάκη σε αυτόν τον τόπο τίποτε δεν κρύβεται. Σε ότι με αφορά δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν έκρυψα ποτέ. Ούτε οι μετοχές που δεν έχω, ούτε οι καταθέσεις που δεν έχω. Αφήστε αυτές τις αθλιότητες, τα ψέματα, τα fake news. Δεν ντρέπεστε λιγάκι, τα fake news που χρησιμοποιείτε όλα αυτά τα χρόνια; Δεν ντρέπεστε λιγάκι; επισήμανε ο κ. Τσίπρας .

"Τον Δεκαπενταύγουστο του 2018 δεν θρηνούσατε για το Μάτι. Σε ελικόπτερα ήσασταν και κάνατε μεταφορές σε σπίτια εφοπλιστών που είναι καναλάρχες κ. Μητσοτάκη", είπε ακόμη ο πρωθυπουργός. 

 «Αν ζητούσατε, πιο ευχάριστες φωτογραφίες και να μην βάζετε το παρακράτος σας να ξοδεύεται»

"Δεν χρειάζεται να ξοδεύεστε. Αν μου ζητούσατε θα σας έδινα εγώ φωτογραφίες μου. Βγάζω και σέλφι. Έχω βγάλει και με το προσωπικό φωτογραφίες. Μπορεί να σας έδινα και μία με ψαροντούφεκο, αν θέλετε, γιατί μου αρέσει και το ψαροντούφεκο, αν σας αρέσει να έχετε πιο ευχάριστες φωτογραφίες από άλλες που βάζετε το παρακράτος σας να ξοδεύεται, προκειμένου να υποκλέψετε στιγμές της προσωπικής μου ζωής. Είναι ντροπή σας! Είναι ντροπή σας!", είπε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

"Πιστεύετε ότι θα κερδίσετε παριστάνοντας τον Στέφανο Χίο της πολιτικής; Πιστεύετε ότι θα κερδίσετε μεταφέροντας τη συζήτηση σε αυτό το επίπεδο; Συνεχίστε, μας κάνετε δώρο. Εμείς μιλάμε πραγματικά για τους πολλούς και εσείς μιλάμε με επιχειρήματα "κίτρινου Τύπου". Έχετε μετατρέψει τη Ν.Δ. , ένα σοβαρό κόμμα, σε σκανδαλοθηρική εφημερίδα. Έρχεστε στο βήμα της Βουλής και ουσιαστικά διαβάζετε τα άρθρα που γράφουν στα "Νέα" και στο "Πρώτο Θέμα". Αυτή είναι η κατάντια σας", συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη. "Εγώ ότι έχω, το έχω δημόσια και δεν έχω να κρύψω τίποτε. Ούτε τις γνωριμίες μου, ούτε τους συνεργάτες μου, ούτε τους φίλους μου", είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: "Εγώ κ. Μητσοτάκη δεν έχω εξοχικό στην Τήνο μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο της ΖΙΜΕΝΣ, δεν έχω σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, δεν υπήρξα ποτέ τρόφιμος της ΖΙΜΕΝΣ, δεν πήρα ποτέ δανεικά και αγύριστα όπως εσείς από τον Κήρυκα Χανίων, δεν χρηματοδοτεί τον οικογενειακό μου προϋπολογισμό άγνωστη οφσορ αγνώστων στοιχείων που χρηματοδοτεί και το "Πρώτο Θέμα". Και , επίσης, κ. Μητσοτάκη, εγώ δεν έχω κουμπάρο, ούτε ανέβηκα ποτέ στο σκάφος του κ. Μαρινάκη που έχει 7 εφημερίδες να σας στηρίζουν, τώρα θέλει και τηλεοπτικό σταθμό και ο οποίος διώκεται για ναρκωτικά. Αυτός είμαι και αυτός είστε κ. Μητσοτάκη, αφού το θέλετε έτσι"...

«Επαναλαμβανόμενη τυμβωρυχία»

"Εγω μίλησα για ξαναζεσταμένο φαγητό για την προσπάθεια, την επαναλαμβανόμενη χυδαιότητα, την επαναλαμβανόμενη τυμβωρυχία που κάνετε από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι σήμερα. Και για την προσπάθεια με την ευγενική χορηγία του ΣΚΑΙ και του εφοπλιστή που στηρίζει τον ΣΚΑΙ. Εναν εφοπλιστή που παλιότερα ήταν σε σύγκρουση με την οικογένεια σας, διότι κατήγγειλε ότι ο αείμνηστος πατέρας ζητούσε από τον Αλαφούζο ένα εκατομμύριο ευρώ σε μίζες. Το θυμάστε αυτό; Τώρα είναι μαζί σας. Με γεια σας και χαρά σας!", είπε ο πρωθυπουργός στον κ. Μητσοτάκη.

Με έναν στίχο του ποιητή Μανώλη Αναγνωστάκη απάντησε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, σε όσα είπε στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης: "Δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν".

 
Η απάντηση Μητσοτάκη
 

Όταν βάζατε τα άθλια έντυπά σας τα οποία χρηματοδοτούνται ευθέως από τους διαπλεκόμενους που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου να χτυπάνε τη σύζυγό μου, και ξαφνικά ανακαλύψατε τις οικογενειακές ευαισθησίες. Και επειδή όλοι έχουμε παιδιά και όλοι έχουμε την οικογένεια πάνω από όλα μην πηγαίνετε τη συζητηση εκεί. Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάμπλουτη οικογένεια, ας αναζητήσουμε τους τρόπους που η δική σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία της, έκανε δουλειές στη χούντα. Αν ήσασταν τόσο κουρασμένος όπως είπε η κα Παναγοπουλου είχατε δικαίωμα να πάτε αλλα όχι να το κρύψετε. Το κρύψατε γιατί έγινε 25 ημέρες μετά το Μάτι. Θα σας έκραζαν όλοι. Ας μην πούμε σε ποιους κάνετε ρουσφέτια στον ΟΠΑΠ, στους κολλητούς και φίλους σας καθ υπόδειξη του κ. Φλαμπρουράρη.

Ο κ. Μαρινάκης δεν είναι κουμπάρος μου. Ούτε στα σκάφη του μπαίνω. Προερχόμαστε από διαφορετικές οικογένειες. Έχουμε διαφορετικές ιστορίες. Έχω ζήσει την πολιτκή από μικρός. Πράγματι η οικογένειά μου εξορίστηκε στη χούντα. 'Αλλοι έκαναν δουλίτσες στη χούντα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)