to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:00 | 22.09.2014

πηγή: alterthess.gr

Πολιτική

Χ. Αθανασίου: «Στη διανομή γεύματος των βουλευτών της Χ.Α. απασχολούνται μόνο αλλοδαπές κρατούμενες»

Διαψεύδει ο Αθανασίου την καταγγελία για ειδική μεταχείριση των φυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ και αποφεύγει να απαντήσει


Ουδεμία προνομιακή μεταχείριση απολαμβάνουν έναντι των άλλων κρατουμένων οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό δηλώνει με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που του είχε απευθύνει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη, στην οποία είχε επικαλεστεί ανακοίνωση που εξέδωσε, στα τέλη Αυγούστου, η Επιτροπή Αγώνα Γυναικείων Φυλακών καταγγέλλοντας ειδική μεταχείριση των προφυλακισμένων βουλευτών, αλλά και «κατά συρροή ρατσιστική και χυδαία συμπεριφορά σε βάρος τους από τους νεοναζί βουλευτές, οι οποίοι απαιτούν να τους σερβίρουν το φαγητό μόνο Ελληνίδες κρατούμενες και όχι αλλοδαπές».

Στην ανακοίνωση της η Επιτρπή Αγώνα Γυναικείων Φυλακών, αναφέρεται πως «η πτέρυγα των χρυσαυγιτών αρχικά προοριζόταν για τις γυναίκες κρατούμενες, τώρα όμως θέλουν να μας στριμώξουν σαν τα ποντίκια στον έναν όροφο προκειμένου να μην χάσουν τα προνόμιά τους οι χρυσαυγίτες. Δηλαδή σε δύο ορόφους ίδιας χωρητικότητας θέλουν στον έναν να βάλουν 100 γυναίκες κρατούμενες, τη μια πάνω στην άλλη, ενώ στον άλλον όροφο να μείνουν οι έξι χρυσαυγίτες βουλευτές».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας στην καταγγελία αναφέρει ότι, το υπουργείο έχει προχωρήσει στην υλοποίηση μιας δέσμης συντονισμένων παρεμβάσεων προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης αλλά και εργασίας για το σωφρονιστικό προσωπικό.

Θέτει λοιπόν ο υπουργός Δικαιοσύνης, ως απάντηση, την δημιουργία μιας νέας πτέρυγας στον 1ο όροφο του Αυτοτελούς Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Κορυδαλλού. Πρόκειται για μια καινούργια κατασκευή που αποτελείται από 14 θαλάμους και ο αριθμός των κρατουμένων γυναικών σε αυτή την πτέρυγα θα είναι σύμφωνος με τις προδιαγραφές που ορίζονται από τις σχετικές διατάξεις του Σωφρονιστικού Κώδικα.

Το πότε θα δημιουργηθεί η εν λόγω πτέρυγα, και πως θα ζουν μέχρι τότε οι κρατούμενες, μένει φυσικά αναπάντητο από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Στην έγγραφη καταγγελία της η Επιτροπή Αγώνα έκανε επίσης αναφορά και στο προαύλιο που όπως λένε “θα παραμένει στα χέρια των χρυσαυγιτών, ενώ εμείς θα πρέπει να προαυλιζόμαστε στο παλιό προαύλιο, περνώντας μέσα από τα μαγειρεία και άλλους κοινόχρηστους χώρους”.

«Την ίδια στιγμή που θέλουν να μας στριμώξουν στον πάνω όροφο, το υπουργείο αδιαφορεί προκλητικά για τις ανάπηρες συγκρατούμενές μας, οι οποίες έχουν κινητικά προβλήματα και δεν θα μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες για να μετακινηθούν στο νοσοκομείο ώστε να τους παρέχεται η ιατροφαρμακευτική φροντίδα που χρειάζονται» αναφέρεται στην έγγραφη καταγγελία τους.

Τέλος, ως προς την καταγγελία ότι οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής προβαίνουν σε ρατσιστική και χυδαία συμπεριφορά με σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια σε βάρος των αλλοδαπών κρατουμένων, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογραμμίζει ότι «κάθε χυδαία ή ρατσιστική συμπεριφορά είναι καταδικαστέα απ' όπου και αν προέρχεται το δε θέμα ρατσιστικής επίθεσης προστατεύεται από συγκεκριμένες διατάξεις νόμου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)