to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:17 | 16.02.2015

Κοινωνία

H αλληλεγγύη κρατά τη ζωή στο Κομπάνι- Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 12.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ρ/σ Στο Κόκκινο , Σαρρή 19


Στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες από το Κομπάνι την οποία διοργανώνουν ο ρ/σ «Στο Κόκκινο», η «Αλληλεγγύη για Όλους», το ΚΕΘΕΑ, το Συντονιστικό Κοινωνικών Ιατρείων - Φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττικής και η ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή δήμων, φορέων και ραδιοφωνικών σταθμών όλης της χώρας, ο πολύχρωμος γαλαξίας της Ελλάδας της κρίσης ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμά μας.

Μέσα σε δύο μόλις μήνες, από τις αρχές Νοεμβρίου του 2014, ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα. Άνθρωποι από 27 πόλεις (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κόρινθος, Ηράκλειο, Λάρισα, Τρίκαλα, Πρέβεζα, Χίος, Σαλαμίνα, Κατερίνη, Αργος, Κομοτηνή, Βόλος, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Ναύπακτος, Σύρος, Πύργος, Άρτα, Ξάνθη, Βέροια, Αλεξάνδρεια, Νάουσα, Καστοριά) ευαισθητοποιήθηκαν μπροστά στο δράμα των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που βρίσκονται στο έλεος του χειμώνα στην περιοχή του Σουρούτς, συγκεντρώνοντας, σε 90 και πλέον σημεία συλλογής, τρόφιμα, φάρμακα και είδη προσωπικής υγιεινής, λέγοντας «ναι» στην άμεση έκκληση των γειτόνων μας για βοήθεια. Η συγκέντρωση των απαραίτητων ειδών ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2015, ενώ η συμμετοχή μέσω του τραπεζικού λογαριασμού συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η πολύνεκρη δολοφονική επίθεση στο Παρίσι και οι πολιτικές εξελίξεις που διαμορφώνονται, έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον πιο ωμό και άμεσο τρόπο ότι πλέον η Δύση, απειλείται όχι μόνο από τους τζιχαντιστές του ISIS αλλά και από την ισλαμοφοβία. Γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης για τη μορφή της Δημοκρατίας στη Δύση. Τώρα μάλιστα που η μάχη έληξε, με τους Κούρδους να επιτυγχάνουν τεράστιας σημασίας νίκη στο Κομπάνι, αφήνοντας όμως πίσω μια ισοπεδωμένη πόλη, πρωτοβουλίες σαν αυτή δείχνουν έναν άλλον δρόμο, έναν άλλον τρόπο συμβίωσης, ανθρωπιάς και γειτονίας. 

Ευχαριστούμε θερμά όσους συμμετείχατε στην εκστρατεία και σας προσκαλούμε στην συνέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 12.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ρ/σ Στο Κόκκινο , Σαρρή 19 , προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την πορεία της αποστολής και την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας. 

Στην συνέντευξη τύπου συμμετέχουν ως ομιλητές οι:

Κώστας Αρβανίτης (Διευθυντής ρ/σ Στο Κόκκινο)

Μυρτώ Μπολώτα (Αλληλεγγύη για όλους)

Γεράσιμος Νοταράς (Πρόεδρος ΚΕΘΕΑ)

Χαρά Ματσούκα (συντονίστρια ΚΙΦΑ)

Εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ

Λυδία Κονιόρδου (Ηθοποιός)

Πέτρος Κατσάκος (Δημοσιογράφος εφημερίδα Αυγή)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)