to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:16 | 12.03.2018

Αθλητισμός

Τον γύρο του κόσμου κάνει το «ντου» Σαββίδη: Κεντρικό θέμα στον ρωσικό τύπο, «απόλυτο χάος» βλέπουν τα γερμανικά ΜΜΕ

Όλα όσα έγιναν μετά το γκολ του Βαρέλα στην Τούμπα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ απασχόλησαν τα πρωτοσέλιδα των ισπανικών εφημερίδων Marca και As, αλλά και ιστοσελίδες από όλο τον κόσμο.


Η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας μετά την απόφαση του διαιτητή Κομίνη να ακυρώσει το γκολ του ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ έκαναν το γύρο του κόσμου.

 

Οι ισπανικές αθλητικές εφημερίδες «AS» και «Marca» έχουν στο σημερινό τους πρωτοσέλιδο τη φωτογραφία του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ να εισβάλλει με όπλο στο χορτάρι.

Στην Ιταλία, η Gazzetta dello Sport, στην ηλεκτρονική της έκδοση γράφει πως: «Ελλάδα, ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ μπαίνει στο γήπεδο να διαμαρτυρηθεί με πιστόλι».

Η Ole στην Αργεντινή γράφει: «Ο πρόεδρος εισβάλλει με όπλο! Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο οπλοφορώντας για να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή για το γκολ που δεν μέτρησε στο 89ο λεπτό».

Η πορτογαλική A Bola επισημαίνει: «Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο οπλοφορώντας».

Στην Αμερική, οι New York Times  γράφουν: «Διακοπή σε παιχνίδι ελληνικού πρωταθλήματος έπειτα από εισβολή ιδιοκτήτη με όπλο  για να διαμαρτυρηθεί».

Η γαλλική Equipe τονίζει: «Διακοπή, απειλές και χάος κατά τη διάρκεια του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη».

Κεντρικό θέμα στον ρωσικό τύπο τα γεγονότα της Τούμπας

Ένα από τα κεντρικά θέματα στο ρωσικό τύπο βρέθηκαν σήμερα (12/3) τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, στον αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. 
- Η ελληνική αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββιδη, γράφει το πρακτορείο ΡΙΑ ΝΟΒΟΣΤΙ . 

Το ίδιο με τίτλο, « Ο Ιβάν από το Ροστόφ», βάζει υπό ερωτηματικό το θέμα αν πράγματι ο Σαββίδης όρμησε κατά του διαιτητή απειλώντας τον με πιστόλι. 

Σε ανταπόκριση από την Ελλάδα το εν λόγω πρακτορείο δίνει επίσης και τη θέση της εκπροσώπου του ελληνικής καταγωγής ρώσου επιχειρηματία, Τατιάνας Γκόρντινα, ότι, ναι μεν ο Ιβαν Σαββιδης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο καταπατώντας έτσι τον κανονισμό αλλά δεν υπήρξε καμμία απειλή με όπλο. 

Στο site του αθλητικού τηλεκαναλιού «Ματς» το θέμα παρουσιάζεται με τον τίτλο: Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ σταμάτησε το παιγνίδι μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο με πιστόλι .

Την περιγραφή της στιγμής εισόδου του Σαββίδη στο ματς και την αιτία που την προκάλεσε με την ακύρωση του γκολ την αναγράφουν όλα τα ρωσικά ΜΜΕ, τα αθλητικά κυρίως δίνουν και εκτενές ρεπορτάζ. Τα μεγάλα ρωσικά πρακτορεία δίνουν, επίσης και την καταδίκη του επεισοδίου από τη fifa, όπως την παρουσιάζει στο λογαριασμό του στο Twitter, ο δημοσιογράφος, Ρίτσαρντς Κόνουει .

Το ΤΑΣΣ υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τον κανονισμό διεξαγωγής του ελληνικού πρωταθλήματος, σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο από 50.000 ευρώ και πάνω, καθώς και απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για τρία χρόνια του προσώπου, ενώ κάνει λόγο για τις πιθανές τιμωρίες που μπορεί να έχει ο σύλλογος . 

Στο ίδιο μήκος κύματος και το εκτενές ρεπορτάζ του δημοφιλούς εκδοτικού «Σοβιέτσκι Σπορτ», που συνοδεύεται με το σχετικό βίντεο και τη φράση ότι η αναμέτρηση δεν τελείωσε αφού ο διαιτητής Κομίνης δεν κατάφερε να πείσει τους παίκτες της ΑΕΚ να επιστρέψουν στον αγώνα. 


«Απόλυτο χάος» βλέπουν τα γερμανικά ΜΜΕ

Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν στον χλοοτάπητα της Τούμπας μεταφέρθηκαν και στις ιστοσελίδες γερμανικών εφημερίδων, όπου περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια τα όσα μεσολάβησαν για να καταλήξει ο διαιτητής στην απόφαση να κατακυρώσει τον αγώνα με 1:0 υπέρ του ΠΑΟΚ και να διακόψει το παιγνίδι. Εντύπωση προκάλεσε η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο του οπλοφορούντα προέδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

 

"Το ελληνικό ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ διακόπηκε στο 89ο λεπτό, λίγο πριν ο διαιτητής είχε δώσει οφσάιτ ακυρώνοντας γκολ του ΠΑΟΚ", περιγράφει ο αρθρογράφος στη διαδικτυακή Handelsblatt τις σκηνές. "Κατόπιν αυτού ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης εισέβαλε στο γήπεδο και απείλησε τον διαιτητή και τους αντιπάλους, όπως  μεταδόθηκε από τη NOVA. Η κρατική τηλεόραση EΡΤ και πολλοί διαδικτυακοί ιστότοποι έδειξαν φωτογραφίες του Σαββίδη να φέρει πιστόλι κρεμασμένο στην ζώνη του, την ώρα που ορμούσε στο γήπεδο".

 

Στη διαδικτυακή έκδοσή του το αθλητικό περιοδικό Kicker δίνει έμφαση επίσης στο γεγονός ότι ο Σαββίδης έφερε εμφανώς πιστόλι στη μέση του την ώρα που αυτός κι άλλοι πολλοί έμπαιναν στο γήπεδο και διαπληκτίζονταν με τον διαιτητή και άλλους παράγοντες του παιγνιδιού. Όπως επισημαίνει ο γερμανός αρθρογράφος, το έργο διαλεύκανσης της υπόθεσης αναλαμβάνει τώρα η ΕΠΟ. Ο αρθρογράφος υπενθυμίζει επίσης ότι σε ένα προηγούμενο παιγνίδι στις 25 Φεβρουαρίου με τον Ολυμπιακό ο διαιτητής Όσκαρ Γκαρθία δέχτηκε αντικείμενο στο πρόσωπο από την κερκίδα του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να διακοπεί οριστικά.

 

"Ένοπλος πρόεδρος αθλητικής ομάδας εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο" είναι ο τίτλος του Spiegel Online. Στο άρθρο γίνεται αναλυτική περιγραφή των γεγονότων που προηγήθηκαν αλλά και ακολούθησαν με γκολ της ΑΕΚ, το οποίο ακυρώθηκε στην αρχή. Όμως στη συνέχεια "και αφού ο διαιτητής και οι βοηθοί του δραπέτευσαν επί πάνω από δύο ώρες στα αποδυτήρια κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να διακοπεί οριστικά το παιγνίδι, επειδή οι παίκτες της ΑΕΚ αρνήθηκαν να συνεχίσουν τον αγώνα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η ομάδα ήταν πρώτη με προβάδισμα 2 βαθμών από τον ΠΑΟΚ".

 

(πηγή: sdna)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)