to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:18 | 03.08.2021

Πολιτική

Παρά την ακραία χυδαιότητα: Παραμένει στη θέση της η υφυπ. Εργασίας

Παρότι η κ. Συρεγγέλα διέπραξε τεράστια ύβρη απέναντι στα θύματα των γυναικοκτονιών, ξεπλένοντας τους δράστες, δεν έχει απομακρυνθεί, 24 ώρες μετά, από τη θέση της


Αμετακίνητη παραμενει στη θέση της η Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Εργασίας και πρώην γραμματέας Ισότητας, παρά την προκλητική τοποθέτησή τις για τις αυξανόμενες γυναικοκτονίες στη χώρα.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή η κ. Συρεγγέλα, κατηγόρησε τον δημοσιογράφο Δημήτρη Χατζηνικόλα πως κατεδαφίζει τα πάντα για να κάνει αντιπολίτευση, ενώ κατηγόρησε τους προκατόχους της ότι «κουκούλωναν τις καταστάσεις». Στη συνέχεια σχολίασε τις έξι γυναικοκτονίες στους τελευταίους επτά μήνες λέγοντας ότι υπάρχει  αύξηση στις… καταγγελίες και όχι στις δολοφονίες.

Κατόπιν δήλωσε το αμίμητο πως «δεν συγκρινόμαστε με τη Βενεζουέλα, γιατί εκεί ή στο Μεξικό υπάρχουν περισσότερες γυναικοκτονίες».

Μάλιστα, σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της κατηγόρησε τους προκατόχους της, λέγοντας ότι κουκούλωναν τις καταστάσεις.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τεράστια προσβολή στη μνήμη των δολοφονημένων γυναικών και στις οικογένειες που θρηνούν

Η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια μάλιστα για την Οικογενειακή Πολιτική και την Ισότητα των φύλων, Μαρία Συρεγγέλα ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας ισχυριζόμενη ότι οι έξι γυναικοκτονίες σε επτά μήνες δεν συνιστούν έξαρση στις δολοφονίες με έμφυλη διάσταση. Λίγο έλειπε να πανηγυρίσει για να υποτιμήσει το πρόβλημα.

Έφτασε στο σημείο να πει πως είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από τη Βενεζουέλα ή το Μεξικό, γιατί εκεί υπάρχουν πολύ περισσότερες γυναικοκτονίες!

Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο κ. Μητσοτάκης για την τεράστια αυτή προσβολή στη μνήμη των δολοφονημένων γυναικών και στις οικογένειες που θρηνούν, είναι να απομακρύνει άμεσα την κα. Συρεγγέλα από την θέση της.

Ανάλογο είναι το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με φόντο τη νέα γυναικοκτονία στη Λάρισα:

 

Ειρ. Αγαθοπούλου: Η κ. Συρεγγέλα διέπραξε τεράστια ύβρη απέναντι στα θύματα των γυναικοκτονιών, ξεπλένοντας τους δράστες

«Ακούσαμε εμβρόντητοι την κ. Συρεγγέλα να τα λέει αυτά. Ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας», δήλωσε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 η βουλεύτρια και αναπληρώτρια Τομεάρχισσα Δικαιοσύνης αρμόδια για θέματα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του​ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της υφυπουργού Εργασίας που προσπάθησε να υποβαθμίσει την σοβαρότητα των γυναικοκτονιών στη χώρα.

Μιλώντας στην εκπομπή Ορθά-Κοφτά και τον Απόστολο Λυκεσά η κ. Αγαθοπούλου σημείωσε πως «είναι λυπηρό το γεγονός ότι βρίσκεται σε αυτή τη θέση αλλά και μια κυβέρνηση πολύ κατώτερη των περιστάσεων για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα αυτά», διαπιστώνοντας ότι για άλλη μια φορά για τα κυβερνητικά στελέχη η εικόνα της κυβέρνησης είναι πιο σημαντική από την ίδια την πραγματικότητα.

«Διέπραξε τεράστια ύβρη απέναντι στα θύματα των γυναικοκτονιών, ξεπλένοντας τους δράστες», τόνισε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας την επίμαχη δήλωση.

Σε σχέση με την αντιμετώπιση του διογκωμένου προβλήματος των γυναικοκτονιών και της έμφυλης βίας η αρμόδια αναπληρώτρια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε ότι «βρισκόμαστε σε μια φάση που θα έπρεπε συντεταγμένα να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα και να το αποτυπώσουμε ξεκάθαρα. Να διατυμπανίσουμε από όλες τις πλευρές ότι υπάρχει πρόβλημα, γιατί αλλιώς ξεπλένουμε τους δράστες, και να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)