to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:46 | 09.05.2022

Κοινωνία

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: «Προμελετημένο το έγκλημα», λέει η δικηγόρος της Άιντας

Αύριο, Τρίτη 10/5 αναμένεται η απολογία του 55χρονου από την Καβάλα που κατηγορείται για τη γυναικοκτονία της συζύγου του μέσα στο φαρμακείο


Την Τρίτη αναμένεται η απολογία του 55χρονου από την Καβάλα που κατηγορείται για τη γυναικοκτονία της συζύγου του μέσα στο φαρμακείο.

Ο κατηγορούμενος πήρε εξιτήριο τη Δευτέρα, 9 Μαΐου, από το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε και μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.

Ο ίδιος ομολόγησε ότι σκότωσε τη γυναίκα του και, η απολογία του, αναμένεται για την Τρίτη, 10 Μαΐου.

Η δικηγόρος του καθ’ ομολογία γυναικοκτόνου, αναφέρθηκε σε πλήρη απουσία προμελέτης στην πράξη του, και συμπλήρωσε ότι πρόκειται για «ανθρωποκτονία όχι σε ψυχρή, ήρεμη κατάσταση, αλλά εν βρασμώ ψυχής». Όπως δήλωσε η Ελπίδα Κεβρεκάκη, όταν ο δράστης αντιλήφθηκε ότι «όντως πέθανε η σύζυγός του, το μόνο που έκανε από εκεί και πέρα ήταν να ψάχνει τρόπο να αυτοκτονήσει». Μιλώντας στο Mega, η δικηγόρος σημείωσε ότι ο πελάτης της, «προέβη σε σοβαρή απόπειρα αυτοκτονίας, κόβοντας τις φλέβες του και στα δύο χέρια, αλλά και στο λαιμό. Έκανε και κάποιες άλλες ενέργειες, όλες προς τις τάσεις τις αυτοκτονίας, προκειμένου να τα καταφέρει. Ο ίδιος ειδοποίησε την αστυνομία και ο μόνος λόγος που σώθηκε είναι επειδή έγιναν μεγάλες προσπάθειες από το ΕΚΑΒ και από τους γιατρούς του νοσοκομείου Καβάλας. Δυστυχώς, ήθελε να πεθάνει. Δεν τα κατάφερε», ενώ τόνισε ότι «η πράξη έχει ήδη ομολογηθεί, αλλά μιλάμε για μια πράξη που δεν έχει ίχνος προμελέτης. Δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο και καμία καταγγελία από τη σύζυγό του με την οποία ήταν τόσα χρόνια παντρεμένοι».

Δικηγόρος οικογένειας: «Η απόπειρα αυτοκτονίας ήταν θέατρο»

Στην εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος της οικογένειας, Μανώλης Βονικάκης και, μεταξύ άλλων, τόνισε πως προσωρινά την επιμέλεια των παιδιών έχει αναλάβει ο θείος τους, ο αδερφός της Αΐντας, ο Αρτούρο Παπαδόπουλος, ο οποίος ήρθε από τις ΗΠΑ.

«Από τις πρώτες ενέργειες που θα κάνουμε όταν κατακαθίσει λίγο ο κουρνιαχτός, θα είναι να ζητήσουμε την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών για να δοθούν στον παππού και στη γιαγιά ή αν είναι δυνατό στον θείο», αποκάλυψε ο δικηγόρος. Ο θείος, μάλιστα, θέλει να πάρει στην Αμερική τα παιδιά.

Τι λέει για την απόπειρα αυτοκτονίας του συζυγοκτόνου

Ο δικηγόρος της οικογένειας που μίλησε στο Mega σημείωσε πως πρέπει να ειπωθεί όλη η αλήθεια για το έγκλημα. «Πρώτη φορά σε εσάς θα το δηλώσω, ο άνθρωπος αυτός αυτοτραυματίστηκε για πρώτη φορά -όπως προκύπτει από όλα τα στοιχεία- στις 12 παρά πέντε, λίγο πριν πάρει τηλέφωνο στην ΕΛ.ΑΣ.

Ένας άνθρωπος που πάει να κόψει τις φλέβες του στις 8 η ώρα πεθαίνει μέσα σε συγκεκριμένη ώρα. Δεν πεθαίνει από τις 8 έως τις 12 και πέντε που πήρε τηλέφωνο στην ΕΛ.ΑΣ.

Ξέρετε γιατί πήρε τηλέφωνο; Βαρούσανε την πόρτα οι γονείς, ο πατέρας και ο θείος. Θα σπάγανε την πόρτα. Του έλεγαν, άνοιξε γιατί θα σπάσουμε την πόρτα. Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν έσπαγαν την πόρτα, αν άνοιγε και έβλεπαν το άψυχο σώμα της Αΐντας;».

«Προμελετημένο το έγκλημα»

Γι’ αυτό κάλεσε την Αστυνομία, είπε ο δικηγόρος. «Για να εκμαιεύσει όλα τα ελαφρυντικά που θα ζητήσει, για ειλικρινή μεταμέλεια κ.ά.»., τόνισε ο κ. Βονικάκης.

Στη συνέχεια ο δικηγόρος επισήμανε για μια ακόμα φορά ότι ο δράστης είχε κάνει προμελέτη για τη δολοφονία της 43χρονης φαρμακοποιού.

«Τον βίαιο χαρακτήρα» του καθ' ομολογίαν δράστη «τον γνωρίζαμε»

Νωρίτερα ο δικηγόρος είχε δηλώσει πως ο κατηγορούμενος είχε σχεδιάσει το έγκλημα, ενώ και στο παρελθόν είχε επιθετική συμπεριφορά εναντίον πρώην συντρόφου του.

«Εδώ έχουμε έγκλημα το οποίο ήταν προμελετημένο, έγκλημα στυγνό, αποτρόπαιο, προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος ήταν βασανιστικός, ο πόνος ήταν αθόρυβος, διότι μιλούμε για στραγγαλισμό… Ο στραγγαλισμός για να επέλθει ο θάνατος απαιτεί τουλάχιστον τρία με τέσσερα λεπτά. Τέσσερα λεπτά είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για κάποιον που υποτίθεται ότι είναι σε βρασμό ψυχικής ορμής» ανέφερε αρχικά, σχετικά με την άγρια δολοφονία».

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «Υπήρχαν εντάσεις στο ζευγάρι, υπήρχε λεκτική βία, τον τελευταίο χρόνο, αλλά τον βίαιο χαρακτήρα τον γνωρίζουμε διότι και οι προηγούμενες σύντροφοι -ενώ παρουσιαζόταν στην οικογένεια ότι είναι μειλίχιος και καλλιεργημένος άνθρωπος- γνωρίζανε τον τελευταίο χρόνο όταν άρχισε αυτή την οβιδιακή μεταμόρφωση στη συμπεριφορά του, όταν άρχισε να απειλεί την Αΐντα ότι αν τον χωρίσει θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα μαζί του, αρχίσανε πληροφορίες για τις προηγούμενες συντρόφους, η μια δε εξ αυτών, είχε καταφύγει και σε ασφαλιστικά μέτρα προσβολής προσωπικότητας».

Μάλιστα, δήλωσε ο δικηγόρος, «ασκούσε βία και σε προηγούμενες καταστάσεις. Το θύμα του είχε ζητήσει να χωρίσουν, το επιβεβαίωσαν και μάρτυρες, η πιο χαρακτηριστική αυτόπτης μάρτυρας υπάλληλός της». Σύμφωνα με τον κ. Βονικάκη, η Αΐντα δεν θεωρούσε ότι ήταν ικανός να της κάνει κακό, λόγω και της αγάπης που είχε στα παιδιά και επειδή ήταν ερωτευμένος μαζί της. Θεωρούσε απλώς ότι θα γίνουν σκηνές ζηλοτυπίας.

«Η υπάλληλος του φαρμακείου που ήταν πολύ κοντά στην Αΐντα το είχε επισημάνει: "της είχα πει ότι ο άνθρωπος αυτός θέλει να σου κάνει κακό"... έβλεπε την πίεση και την ψυχολογική κατάσταση της Αΐντα τον τελευταίο μήνα. Η υπάλληλος είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου’».

Για την ανάρτηση του δράση στο Facebook μέσα από το νοσοκομείο ο δικηγόρος διευκρίνισε ότι «κανένα κινητό δεν υπήρχε μέσα στο νοσοκομείο. Το κινητό το έχει η αστυνομία, το έδινε για να επικοινωνήσει με τη δικηγόρο του και την οικογένειά του. Το έχει κάνει κάποιος ο άλλος έχοντας τους κωδικούς... Θεώρησαν βλακωδώς ότι αυτό μπορεί αργότερα να είναι κάποιο ελαφρυντικό. Απόπειρα αυτοκτονίας πόρρω απέχει από τον αυτοτραυματισμό. Ήταν ιατρικός επισκέπτης ο δράστης, είχε γνώσεις ανατομίας και ιατρικής».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)