to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:58 | 08.03.2017

Κοινωνία

Γυναίκες γδύνονται σε μια καμπάνια υποστήριξης της γυναικείας σεξουαλικότητας

Αφορμή ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τα στερεότυπα περί φύλου.


Την περασμένη βδομάδα η ηθοποιός και ένθερμη υποστηρίκτρια του φεμινιστικού κινήματος, Emma Watson, δέχθηκε έντονη κριτική σχετικά με το γεγονός ότι πόζαρε γυμνή για το περιοδικό Vantiy Fair. Η ηθοποιός απάντησε λέγοντας "Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι έχει να κάνει το στήθος μου με αυτό".

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό μια ομάδα γυναικών  προσπαθεί να αποδείξει μια παρόμοια θέση σχετικά με τα γυναικεία στερεότυπα. 

Κρατώντας πλακάτ με τα μηνύματά τους δήλωσαν ότι είναι εντάξει για τις γυναίκες να είναι ο εαυτός τους και ότι η σεξουαλικότητά τους δεν πρέπει να στοχοποιείται αλλά να γίνεται αποδεκτή.

Για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών ήθελαν να γιορτάσουν τη  "ελεύθερη βούληση, το σώμα και την σεξουαλικότητά τους" με μια καμπάνια που δεν απολογείται γι' αυτά. 

Μια από τις γυναίκες πίσω από την καμπάνια δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "φαίνεται ότι ζούμε σε μια εποχή όπου η ενημέρωση σχετικά με τη γυναικεία σεξουαλικότητα είναι πολύ μεγάλη. Όμως τα ταμπού συνεχίζουν να είναι ισχυρά.

Η συγκεκριμένη γυναίκα που εργάζεται για την ιστοσελίδα γνωριμιών SugarDaters, συνειδητοποιήσε ότι " υπάρχουν ακόμη πολλά ταμπού, ταμπέλες και στοχοποιήση της σεξουαλικότητας στην κοινωνία μας", αφού έλαβε τα αποτελέσματα από ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με στερεότυπα περι φύλου από τους χρήστες.

Το ερωτηματολόγια έδειξε ότι οι γυναίκες που τολμούν περισσότερο στο να εκφράσουν την σεξουαλικότητά τους χαρακτηρίζονται σαν να "το ζητάνε" ενώ αυτές που ανταποκρίνονται γρογορότερα στα  ένστικτά τους, χαρακτηρίζονται ως "εύκολες".

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)