to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:49 | 19.10.2018

Πολιτισμός

Οι «Γυναίκες από χώμα» συζητούν με το κοινό

Οι «Γυναίκες από χώμα» συνομιλούν με το κοινό σήμερα 19/10 και στις 26/10


Στις δυο τελευταίες Παρασκευές του Οκτωβρίου, στις 19/10 και στις 26/10, μετά το τέλος της παράστασης «Γυναίκες από χώμα», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό, διάρκειας μιας ώρας.

Στις 19 Οκτωβρίου θα συμμετάσχουν οι : Κατερίνα Μάτσα, ψυχίατρος και διευθύντρια του 18 ΑΝΩ, Ελένη Σπαθανά, δικηγόρος υπεράσπισης των γυναικών από την Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και των Μεταναστών, Χρύσα Μπότση, γιατρός και μέλος της Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης για τις διωκόμενες οροθετικές.

Το Break the chain θα εκπροσωπήσει η Κορίνα Χατζηνικολάου, Επιστημονική Σύμβουλος, Γραφείο Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων & Επίκουρη Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας, ΤΕΠΑΕ, ΑΠΘ. Τη συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Γιουκάκης.

Στις 26 Οκτωβρίου θα συμμετάσχουν οι: Χαρά Παπαγεωργίου, δικηγόρος υπεράσπισης των γυναικών από την Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και των Μεταναστών, Χρύσα Μπότση, γιατρός και μέλος της Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης για τις διωκόμενες οροθετικές και Κατερίνα Μάτσα, ψυχίατρος και διευθύντρια του 18 ΑΝΩ.

Το Break the chain θα εκπροσωπήσει ο Ηρακλής Μοσκώφ, Εθνικός Εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων .Τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Μαρία Λούκα.

*Η παράσταση υποστηρίζεται, επίσης, από το Break the Chain, μία πρωτοβουλία του Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση του Human Trafficking, κ. Ηρακλή Μοσκώφ, σε συνεργασία με την πολιτιστική πλατφόρμα elculture.gr. Πρόκειται για μια συλλογική εκστρατεία κοινωνικής αφύπνισης, η οποία με όχημα την Τέχνη, τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση, στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή του κοινού σε ένα κοινωνικό μέτωπο που εναντιώνεται στην εμπορία ανθρώπων και στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

*Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.

*ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

Ταυτότητα παράστασης

Σύνθεση κειμένων - Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης Μουσικοί διάλογοι και σχολιασμοί: Χρήστος Κότσις Σκηνικά-κοστούμια: Παύλος Ιωάννου Σχεδιασμός φωτισμών: Κοραής Δαμάτης

Παίρνουν μέρος αλφαβητικά: Φανή Γρύλλη, Ντίνα Κούκου, Σοφία Ρούβα,

Έφη Σισμανίδου, Αναστασία Τσούτση.

Φωτογραφίες παράστασης: Χρήστος Κοτσιρέας

Παραγωγή: Θεατρική ομάδα Ανδρομέδα

Από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 28 Οκτωβρίου Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ. μ, και Κυριακή στις 6:15 μ. μ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1,10 (χωρίς διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Γενική είσοδος: 12 ευρώ, Προπώληση-Φοιτητικό: 10 ευρώ, Ατέλειες: 5 ευρώ

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS

Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8′ περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889

(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00)

FB Page : http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1

Προλογικό σημείωμα της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινής Κούβελα:

Χαιρετίζω με μεγάλη μου χαρά την πρωτοβουλία της παρούσας έκδοσης, με την ευχή να εισακουστούν οι φωνές όλων των ηρωίδων, που μάχονται καθημερινά για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους με όρους ισότητας και αξιοπρέπειας.

Ταυτόχρονα, ευελπιστώ να αποτελέσει εφαλτήριο σκέψης και επαναπροσδιορισμού των αξιών μας, ενεργοποιώντας τη δράση όλων μας στο δύσβατο και επίπονο δρόμο για την κατάκτηση και την εφαρμογή της ουσιαστικής ισότητας στην πράξη.

Η σκληρή δουλειά της θεατρικής ομάδας «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» και η διεισδυτική σκηνοθετική ματιά του Κοραή Δαμάτη, αναβιώνουν θεατρικά την υπόθεση των οροθετικών γυναικών, που συγκλόνισε το Πανελλήνιο το 2012, εγείροντας σοβαρούς προβληματισμούς για την ποιότητα της δημοκρατίας μας, όταν από αυτή απουσιάζουν οι αρχές και οι αξίες της ισότητας των φύλων.

Στο φόντο, μαρτυρίες γυναικών που ζουν στο περιθώριο, που έχουν υποστεί την έμφυλη βία στις περισσότερες μορφές της, που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις λόγω φύλου, που έχουν μπλεχτεί στα γρανάζια της πορνείας, που βρίσκονται υπό την επήρεια τοξικών εξαρτήσεων, που διακατέχονται από το φόβο και κυριεύονται από τη σιωπή, αναβιώνουν γλαφυρά όλα τα αναχρονιστικά στερεότυπα και τις καθημερινές σεξιστικές συμπεριφορές που βιώνουν, προάγοντας, αριστοτεχνικά, την υπέρμετρη αξία της ισότητας για όλους και όλες μας ανεξαιρέτως.

Με περισσή δεξιοτεχνία, οι «Γυναίκες από χώμα», διεκδικούν σθεναρά το δικαίωμα για ισότητα σε όλους τους τομείς του βίου μας, ώστε να αποτελούν σπουδαίους καλλιτεχνικούς συνοδοιπόρους του έργου της ΓΓΙΦ, μέσα από το οποίο αποστέλλεται διαρκώς το ηχηρό μήνυμα υπέρ της ισότητας ως ύψιστη πανανθρώπινη αξία και αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα όλων μας.

Καλοτάξιδο,

Φωτεινή Κούβελα

Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)