to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γυάλινη σπουδαιοφάνεια

Κατά καιρούς δημοσιεύονται κατάλογοι με ονόματα επιφανών και τον αριθμό των αστυνομικών που τίθενται στην υπηρεσία τους. Γίνεται λοιπόν κάθε φορά ο σχετικός ντόρος, η εκάστοτε βαλλόμενη κυβέρνηση ορκίζεται ότι θα εξετάσει προσεχτικά το όλον θέμα, σε δυο μέρες, σε τρεις, κάτι άλλο φαιδροδραματικό απασχολεί την επικαιρότητα, οπότε ξεχνιόμαστε. Και ξεχνάμε.


Σε χαλαρούς καιρούς, απλώς θα καγχάζαμε ακούγοντας για τη φύλαξη του τηλεπαρουσιαστή κ. Μένιου Φουρθιώτη από την ΕΛ.ΑΣ. Θα λέγαμε ότι η πατροπαράδοτη υποχρέωση των αστυνομικών να προστατεύουν «επωνύμους», όπως κι αν κέρδισαν την επωνυμία τους, είναι για γέλια και για κλάματα και θα πηγαίναμε παρακάτω. Τώρα, ούτε όρεξη να γελάσουμε έχουμε (ουδείς γελάει όταν βλέπει ότι επιχειρούν να τον γελάσουν) ούτε και θα κλάψουμε, βέβαια, όταν το γελοίον του πράγματος είναι καραμπινάτο. Θα θυμώσουμε όμως. Αυτή είναι η δική μας υποχρέωση. Κατά καιρούς δημοσιεύονται κατάλογοι με ονόματα επιφανών και τον αριθμό των αστυνομικών που τίθενται στην υπηρεσία τους. Να τους προστατεύουν, λέει, από τους κακούς. Αλλά και να ψωνίζουν στη λαϊκή αντ’ αυτών, να τους πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, να πηγαινοφέρνουν τις στολές της επωνυμίας στο στεγνοκαθαριστήριο. Γίνεται λοιπόν κάθε φορά ο σχετικός ντόρος, η εκάστοτε βαλλόμενη κυβέρνηση ορκίζεται ότι θα εξετάσει προσεχτικά το όλον θέμα, σε δυο μέρες, σε τρεις, κάτι άλλο φαιδροδραματικό απασχολεί την επικαιρότητα, οπότε ξεχνιόμαστε. Και ξεχνάμε. Και δεκάδες αστυνομικοί παραμένουν στην υπηρεσία κινδυνευόντων (συνήθως κατά φαντασίαν) αναγνωρίσιμων.

Ο κ. Φουρθιώτης έγινε αναγνωρίσιμος περίπου με τον ίδιο τρόπο που κατατάχτηκε στη χορεία των σπουδαιοφανών ο κ. Τριαντάφυλλος του «Σαρβάιβορ». Για το τίποτε. Για την παρουσία του στο γυαλί, η οποία διακόπηκε πέρυσι τον Μάιο, με εντολή του ΕΣΡ. Που έκοψε και πρόστιμο 50.000 στο κανάλι όπου παίζονταν τα «Αποκαλυπτικά» του κ. Φουρθιώτη. Ο λόγος; «Μετέδωσε τηλεοπτικούς διαγωνισμούς που μπορούσαν να παραπλανήσουν το τηλεοπτικό κοινό». Επιπλέον, «παραβίασε την υποχρέωση σεβασμού της αξιοπρέπειας των τηλεθεατών εκ προθέσεως». Μια χαρά προίκα. Του επέτρεψε να πάρει την ευλογία του μακαριώτατου Ιερώνυμου σε προσωπική συνάντηση, να ανακοινώσει ότι θα πολιτευτεί και θα ιδρύσει κόμμα, να συμπεριληφθεί στη «λίστα Πέτσα» για μια ιστοσελίδα του που υπήρχε – δεν υπήρχε, να εκδώσει εφημερίδα για να την προσθέσει στα υπόλοιπα λιβανιστήρια του κ. Μητσοτάκη, να φρουρείται από μια ντουζίνα αστυνομικούς, επειδή λέει «τον απειλεί η “17Ν”». Η οποία δεν υπάρχει. Αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν το είχαν μάθει οι ΓΑΔίτες που ενέκριναν την αίτησή του, οι οποίοι επιπλέον επέμεναν ότι δεν υπάρχει φουρθιώτειος φρουρά. Τίθεται λοιπόν ένα ερώτημα. Τι είναι πιθανότερο: να συλληφθεί ο χρυσαυγίτης Χρ. Παππάς ή να γίνει βουλευτής ο Μ. Φουρθιώτης;

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)