to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:41 | 06.01.2014

Πολιτική

GUE/NGL: Απογοητευτικό έναυσμα για την Προεδρία της Ελλάδας στην Ε.Ε. η απόφαση Σαμαρά - Σουλτς

Απογοητευτικό και ανεπαρκές έναυσμα στην Προεδρία της Ελλάδας στην Ε.Ε. χαρακτηρίζει το GUE/NGL την απόφαση Σαμαρά - Σουλτς για αναβολή της επίσκεψης της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τη δράση της Τρόικας στην Αθήνα


"Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν να ρίξει φως σχετικά με το έργο της τρόικας στη χώρα και είναι πραγματικά ντροπή που μία τόσο σημαντική αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν θα το κάνει όπως έχει προγραμματιστεί αυτή την εβδομάδα ", δήλωσε η Γκάμπι Τσίμερ, πρόεδρος της ευρωομάδας της αριστεράς.

"Αυτή η ξαφνική απόφαση έρχεται σε αντίθεση με την τελευταία Διάσκεψη των Προέδρων, συνάντηση κατά την οποία συζητήθηκαν οι έρευνες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την τρόικα. Επικοινώνησα με τον Μάρτιν Σουλτς απαιτώντας μια εξήγηση για το πώς ελήφθη αυτή η απόφαση", συνέχισε η Γκάμπι Τσίμερ.

"Αυτό δεν είναι ένα καλό ξεκίνημα για τη σειρά της Ελλάδας στην 6μηνη Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ας ελπίσουμε ότι όσο προχωράει το 2014, η Προεδρία αυτή θα χρησιμοποιηθεί για να τονίσει την πραγματική ζημιά που είχαν στις ζωές των Ελλήνων οι πολιτικές της Τρόικας", καταλήγει η κ. Τσίμερ.

Ο ευρωβουλευτής του GUE/NGL, Γιούργκεν Κλούτε, ο οποίος εκπροσωπεί το GUE/NGL στην συγκεκριμένη ομάδα έρευνας, σχολίασε: "Ξεκινώντας μία έρευνα σχετικά με το έργο που έχει αναλάβει η Τρόικα, οι βουλευτές έχουν αναλάβει ένα κρίσιμο και ευαίσθητο καθήκον. Από την έναρξη της έρευνας, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το ΔΝΤ έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν ενδιαφέρονται για τη δημοκρατική λογοδοσία και τη διαφάνεια. Είναι εξαιρετικά λυπηρό και απογοητευτικό για τους πολίτες ότι οι βουλευτές παραιτούνται τόσο γρήγορα όταν έρχονται αντιμέτωποι με αυτό το είδος της κραυγαλέας αντίθεσης σε οποιαδήποτε μορφή έρευνας".

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για σοβαρές και εις βάθος έρευνες για την τεράστια κοινωνική, οικονομική και δημοκρατική βλάβη που έχει προκληθεί στις χώρες που εφαρμόζουν το πρόγραμμα της τρόικας. Το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να αποδείξει ότι αυτό το έργο είναι στο χέρι του και να καθοδηγήσει τη δουλειά μίας σοβαρής έρευνας".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)