to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:24 | 03.11.2015

Διεθνή

Guardian: Σε απόγνωση οι πρόσφυγες από την απάνθρωπη μεταχείριση σε βρετανική βάση στην Κύπρο (βίντεο)

Σε βίντεο του Guardian φαίνεται ότι οι 114 πρόσφυγες, ανάμεσά τους 28 παιδιά, που έφθασαν στη βάση, προφανώς χωρίς να το γνωρίζουν, ζητούν να απελευθερωθούν από το στρατόπεδο της μίας από τις δύο βάσεις που διατηρούν οι Βρετανοί στο νησί.


Σάλο έχει προκαλέσει, η αποκάλυψη του Guardian για την μεταχείριση προσφύγων που βρίσκονται στην στρατιωτική βάση της Βρετανίας στην Κύπρο. Σύμφωνα με την εφημερίδα; οι βρετανικές στρατιωτικές αρχές βρίσκονται κάτω από πίεση, προκειμένου να δώσουν λύση στο ζήτημα των προσφύγων, μετά από βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει σκηνές χάους, σε στρατιωτική βάση της Βρετανίας στην Κύπρο.

Στο βίντεο φαίνεται ότι οι 114 πρόσφυγες, ανάμεσά τους 28 παιδιά, που έφθασαν στη βάση, προφανώς χωρίς να το γνωρίζουν, ζητούν να απελευθερωθούν από το στρατόπεδο της μίας από τις δύο βάσεις που διατηρούν οι Βρετανοί στο νησί. «Είμαι 12 χρονών, καθόμαστε εδώ σε τέντες και κρυώνουμε και δεν μας επιτρέπεται να πάμε πουθενά πέρα από τις τέντες, σας παρακαλώ βοηθήστε μας», λέει ένα από τα παιδιά.

Η Κύπρος έχει προσφερθεί να κινήσει τις διαδικασίες ασύλου για τους πρόσφυγες, παρά το γεγονός ότι ο ΟΗΕ υποστηρίζει ότι ανήκει στην ευθύνη των Βρετανών. Το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας, αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό, αλλά επέμεινε ότι η μεταχείριση στους πρόσφυγες είναι καλή.

Συνεργαζόμαστε με τις Κυπριακές Αρχές, τόνισαν, και ψάχνουμε για λύση, προσθέτοντας ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να ανοίξει νέος δρόμος μεταναστών προς τη Βρετανία.

RAF Akrotiri near Limassol, Cyprus

A child plays outside of a tent at the temporary facility at Dhekelia

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)