to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:59 | 29.09.2014

Διεθνή

The Guardian: Η Χρυσή Αυγή Αυστραλίας μαζεύει χρήματα και τρόφιμα χωρίς έλεγχο

Μέσω φιλανθρωπιών που ουδείς μπορεί να ελέγξει, το αυστραλιανό τμήμα της Χρυσής Αυγής συλλέγει χρήματα και τρόφιμα τα οποία στη συνέχεια αποστέλει στην Ελλάδα μόνο σε Έλληνες


Ο Guardian σημειώνει με εκτενές άρθρο του στη δράση της οργάνωσης η οποία υποστηρίζεται από την φιλανθρωπινή οργάνωση «Βοηθάμε την Ελλάδα», που εδρεύει στη Μελβούρνη και η οποία μάλιστα δραστηριοποιείται έντονα στο Facebook.

Μέσω των φιλανθρωπιών συλλέγουν τρόφιμα και ρούχα και τα στέλνουν στην Ελλάδα «με μόνη προϋπόθεση αυτοί που θα τα πάρουν να είναι Έλληνες». Υπό το πρόσχημα ότι η αυστραλιανή οργάνωση της Χρυσής Αυγής βοηθάει το «μητρικό» κόμμα που έχει χάσει τη χρηματοδότησή του από τις ελληνικές αρχές, γίνεται άλλη μια εκδήλωση μίσους, παρόμοια με τα συσσίτια που διοργάνωνε η ΧΑ μόνο για Έλληνες.

Ο Ιγνάτιος Γαβριηλίδης, εκπρόσωπος των νεοναζί στην Αυστραλία, που είχε πρωτοστατήσει και στην επίσκεψη των δύο χρυσαυγιτών ευρωβουλευτών στην ελληνική παροικία, επιβεβαίωσε μέσω ανακοίνωσης τη συγκεκριμένη δράση. Μιλώντας στον Guardian της Αυστραλίας επιβεβαίωσε τη σύνδεσή του με τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα και τόνισε: «Αγοράζουμε τα τρόφιμα απευθείας από τους παραγωγούς και η Χρυσή Αυγή λαμβάνει τα πράγματα και τα διαμοιράζει στους δικαιούχους. Δηλαδή σε αυτούς που κατέχουν ελληνική ιθαγένεια». Είναι χαρακτηριστικό πως η εν λόγω φιλανθρωπία δεν έχει καταχωρηθεί σε καμία ομοσπονδιακή ή κρατική φιλανθρωπική δράση και δεν ακολουθεί τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας.

Η οργάνωση «Βοηθάμε την Ελλάδα» δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2013 από μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Αυστραλία που δεν είχαν καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Κάποια στιγμή, όμως, ο Γαβριηλίδης και οι συν αυτώ εγκολπώθηκαν την οργάνωση διότι κατ' αυτόν: «Δεν μπορούσαν να προσελκύσουν την απαραίτητη υποστήριξη κι έτσι ήρθαμε εμείς για να βοηθήσουμε». Από τη μεριά του ο εκδότης της εφημερίδας Νέας Κόσμος, Σωτήρης Χατζημανώλης σημειώνει πως δεν ήταν ευρύτερα γνωστό πως η Χρυσή Αυγή βρισκόταν πίσω από τη φιλανθρωπική οργάνωση, ενώ ο φιλελεύθερος βουλευτής Νικόλαος Κότσιρας δηλώνει απογοητευμένος για τη δράση της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία και σημειώνει: «προσπαθούμε να της αφαιρέσουμε το οξυγόνο και να εξαφανιστεί τόσο γρήγορα όσο εμφανίστηκε». Μάλιστα, ζητάει τη συνδρομή των αρχών για να διερευνήσουν τα χρήματα που μαζεύτηκαν για τη συγκεκριμένη δράση.

Πληροφορίες: Ημερησία

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)