to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γρήγορα το αντιρατσιστικό για το «Πρώτο Θέμα»

Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» μπερδεύει με τους φανατικούς μουσουλμάνους τα προσφυγικά ρεύματα από Συρία και Ιράκ που ψάχνουν καταφύγιο στην Ελλάδα.


Η οικοδόμηση ενός νέου φόβου στην Ελλάδα απέναντι στους μουσουλμάνους και μάλιστα από εκείνους που δεν έχουν και μεγάλο πρόβλημα με την επιβολή (ξανά) της θανατικής ποινής -μέτρου που εφαρμόζουν και οι «σχιζοφρενείς» εξτρεμιστές- είναι άκρως επικίνδυνη

Αλλο ένα αποκαλυπτικό 4σέλιδο δημοσίευσε το «Πρώτο Θέμα» του Θ. Αναστασιάδη που με συνέπεια προασπίζεται πάντα την ανωτερότητα της φυλής και της θρησκείας μας.

protothema

Αποκαλυπτικό, όχι για τα στοιχεία που συνεισέφερε στην ενημέρωση των πολιτών, αλλά για τις ευκρινώς διακρινόμενες προθέσεις του. Το θέμα αφορούσε τους εξτρεμιστές του ISIS και τη διασπορά τους στον δυτικό κόσμο.

Η «αποκαλυπτική» είδηση εκτός από τον τρομοκρατικό τίτλο «100 ύποπτοι της Τζιχάντ στην Αθήνα» αφορούσε πληροφορίες από κάποιες πηγές που λένε ότι 80 με 100 ονόματα υπόπτων παραδόθηκαν από αμερικανικές υπηρεσίες στην αστυνομία και ήδη άρχισε η διακριτική τους παρακολούθηση. Αυτή ήταν ολόκληρη η αποκάλυψη. Σημειώνεται ότι πράγματι μέχρι τώρα στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης έχουν συλληφθεί Ευρωπαίοι πολίτες που εντάχθηκαν στις γραμμές των φανατικών σουνιτών.

Οι πρόσφυγες

Το υπόλοιπο ρεπορτάζ μπερδεύει τα προσφυγικά ρεύματα από τη Συρία και το Ιράκ που ψάχνουν καταφύγιο στην Ελλάδα με τους φανατικούς τρομοκράτες. Αυτοί δηλαδή που έρχονται (άνδρες, γυναίκες και παιδιά) για να γλιτώσουν από τον φανατισμό, το μίσος και τον πόλεμο, αυτοί είναι εν δυνάμει ύποπτοι!

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι πρόσφατα πέρασαν τα σύνορα της Ελλάδας «1.190 Σύροι και 259 Ιρακινοί που συνελήφθησαν και δεν ξέρουμε για ποιο λόγο». Μα στην Ελλάδα όλοι οι πρόσφυγες αφού διασωθούν -αν διασωθούν- μετά συλλαμβάνονται και κλείνονται στα στρατόπεδα, πράγμα που γνωρίζουν όλοι οι δημοσιογράφοι και οι πολίτες, άσχετα με την άποψη που έχουν για το θέμα. Το ρεπορτάζ συνεχίζει αναφέροντας ότι απελάθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες 154 Σύροι και 168 Ιρακινοί.

Επίσης όλοι γνωρίζουν ότι οι «οικειοθελείς» απελάσεις ή ακόμα χειρότερα οι επαναπροωθήσεις προς άλλες γειτονικές χώρες είναι καθημερινό φαινόμενο και πουθενά δεν προκύπτει ότι όσοι απελαύνονται έχουν την παραμικρή σχέση με τους τρομοκράτες.

Είναι όμως προφανές ότι με αφορμή τους φανατικούς μουσουλμάνους που εγκληματούν είναι η ώρα να ξαναζεσταθεί το αντιμεταναστευτικό αλλά και το αντιμουσουλμανικό μένος στην ελληνική κοινή γνώμη. Αυτή είναι η δική μας φυσικά εκτίμηση για το συγκεκριμένο δημοσίευμα που θυμίζει «τυχαία» και το επίκαιρο ερώτημα του Νικήτα Κακλαμάνη που είδε αναρτημένη στο Διαδίκτυο φωτογραφία από τη Θήβα και την Αθήνα με τη μαύρη σημαία των εξτρεμιστών μουσουλμάνων. Εμείς βέβαια θα ρωτούσαμε αν σίγουρα η συγκεκριμένη μαύρη σημαία ήταν «τζιχαντική» κι όχι χρυσαυγίτικη, αλλά δεν έχει και μεγάλη σημασία. Το φανατικό μίσος είναι παντού το ίδιο, όπως κι αν τιτλοφορείται.

Ο χάρτης

Το «Πρώτο Θέμα» έχει επίσης αλιεύσει από το «βολικό» Διαδίκτυο χάρτη που παρουσιάζει την Ελλάδα και την Κύπρο τόπους προσφιλείς στους τρομοκράτες. Δεν διευκρινίζει βέβαια αν αυτούς θα τους αναζητήσουμε στη Μύκονο, στο Καβούρι ή στη Χαλκιδική, διότι στην Ομόνοια και στα κρατητήρια βρίσκονται συνήθως οι άλλοι μουσουλμάνοι, αυτοί που πλήρωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν σε διακινητές για να γλιτώσουν.

Η οικοδόμηση όμως ενός νέου φόβου στην Ελλάδα απέναντι στους μουσουλμάνους και μάλιστα από εκείνους που δεν έχουν και μεγάλο πρόβλημα με την επιβολή (ξανά) της θανατικής ποινής -μέτρου που εφαρμόζουν και οι «σχιζοφρενείς» εξτρεμιστές- είναι άκρως επικίνδυνη.

«Σε όλες τις θρησκείες υπάρχει μια εγκληματική υποκουλτούρα», τόνιζε και σωστά την ίδια μέρα στην «Καθημερινή» η φιλόσοφος Μάρθα Νιουσμπάουμ. Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι η γκιλοτίνα (αποκεφαλισμός) στη Γαλλία εφαρμόστηκε για τελευταία φορά το 1976 και υπήρξε μια προσφιλής πρακτική των χριστιανών του Μεσαίωνα είτε διά χειρός δήμιου είτε διά του εξελιγμένου αποκεφαλιστικού εργαλείου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)