to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:02 | 31.01.2020

Πολιτική

Grexit ή Πώς γίνεται η καλή κωλοτούμπα

Όταν το Grexit ήταν καταστροφή για το ελληνικό ποδόσφαιρο


Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια εμμονή με τα δημοψηφίσματα και τη λαϊκή έκφραση, η ΝΔ έχει μάλλον με τα μνημόνια. Διαβάζουμε για την υπόθεση του ποδοσφαίρου που δίχασε τη χώρα και προκάλεσε κυβερνητική κρίση με τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς Αυγενάκη:

Ποδοσφαιρικό μνημόνιο με την παρακολούθηση της FIFA και UEFA, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με απειλές για ποδοσφαιρικό Grexit αλλά και διακοπή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

«Στην περίπτωση που το άρρωστο αυτό κλίμα θα συνεχιστεί επί μακρόν θα διακόψουμε τη Σούπερ Λίγκα γιατί είναι καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα» είπε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή.

Ζήτησε επανεκκίνηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με ευθύνη της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, «διαφορετικά οι ομάδες θα αποκλειστούν από τις διεθνείς οργανώσεις και οι ιδιοκτήτες τους από τα πολλά έσοδά τους»!

Η διγλωσσία είναι βεβαίως παραδοσιακό χαρακτηριστικό της δεξιάς δημαγωγίας, όμως η ένταση και ο τόνος που υιοθέτησε η ΝΔ κατά τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι τσιρίδες για καταστροφή της χώρας, για αποκατάσταση της νομιμότητας και της κανονικότητας, κάνουν σήμερα την κωλοτούμπα Μητσοτάκη να φαντάζει ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

Όταν το Grexit ήταν καταστροφή για το ελληνικό ποδόσφαιρο

«Οι επιχειρηματίες πρέπει να ξέρουν το πλαίσιο, να έχουν ασφάλεια δικαίου, να έχουν ασφαλές φορολογικό σύστημα συγκεκριμένο και σταθερό και να επενδύουν και να είναι ευπρόσδεκτοι. Δεν μπορούν να αισθάνονται ότι η εξουσία για τους ίδιους κάνει εξαιρέσεις και για κάποιους άλλους δεν κάνει εξαιρέσεις»!

Θα μπορούσε να είναι ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της τροπολογίας που έφερε στη βουλή αυτές τις μέρες ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, όμως είναι δήλωση της Μαρίας Σπυράκη, εκπροσώπου τύπου της ΝΔ το 2018, όταν ήρθε το θέμα ξανά στην επικαιρότητα.

Η απάντηση Τσίπρα τότε ήταν απλή και σαφής. Μετά από συνάντηση με τον Σ. Κόντονη, ο τότε πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό του, να μην κάνει βήμα πίσω. «Ή τώρα όλοι θα δεχθούν την κάθαρση ή θα υποστούν τις συνέπειες» έγραψε σε tweet.

Σήμερα πάλι ο Κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην τροπολογία που ψηφίστηκε στη βουλή και προκειμένου να δικαιολογήσει τη διακριτική μεταχείριση που αυτή φέρνει, ανέφερε ότι πρόκειται για «κίνηση καταλαγής με σκοπό να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις από την γνωμοδότηση και όχι απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η παρανομία μιας ομάδας θα οδηγεί στην τιμωρία όχι όμως στην εξόντωσή της»!

Εντάξει το 2018 η ΝΔ δεν φοβόταν πως οι αντιπαραθέσεις μεταξύ παραγόντων του ποδοσφαίρου θα προκαλούσαν και εθνικό διχασμό, όπως τώρα, αλλά αποτελούσε ήδη από τότε για τη ΝΔ ζήτημα ύψιστης κοινωνικής ευθύνης.

«Ενδεχόμενο grexit από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα έχει συνέπεια να καταστραφεί οριστικά το ποδόσφαιρο και να χρεοκοπήσει η αθλητική βιομηχανία», έλεγε το 2018 ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Και η τότε υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή την ίδια περίοδο, καλούσε τον Σ. Κοντονή να «συνειδητοποιήσει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είχε πολύπλευρες αρνητικές συνέπειες τόσο για το ποδόσφαιρο, όσο και για την ευρύτερη κοινωνική ζωή του τόπου».

Σήμερα πάλι είναι Παρασκευή για τη ΝΔ και αύριο ξημερώνει Σάββατο, αφού, κατά τον πρωθυπουργό, «πίσω από ένα διαχρονικό πρόβλημα κρύβεται και μια μεγάλη ευκαιρία». Στερνή μου γνώση...

M.T.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)