to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Greenpeace: Έτσι θα είναι πια τα καλοκαίρια μας;

Εξαιρετικά ασυνήθιστο για το μήνα Αύγουστο είναι το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας. Συχνά ακούμε ότι κάτι τέτοιο αποτελεί «μεμονωμένο καιρικό φαινόμενο».


Ωστόσο, με την ταυτόχρονη εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινόμενων όπως οι φονικές πλημμύρες στις Φιλιππίνες, τα χιόνια στην Αφρική, αλλά και το χειρότερο καύσωνα στην ιστορία των ΗΠΑ αποδεικνύεται ότι βιώνουμε ήδη τις συνέπειες των κλιματικών αλλαγών στον πλανήτη αναφέρει η Greenpeace.

Όπως επιβεβαιώνει άλλωστε και ο κορυφαίος κλιματολόγος της NASA James Hansen με την έρευνα που δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες πριν, οι καύσωνες είναι πολύ πιο συχνοί πλέον σε σχέση με τα μέσα του 20ου αιώνα. Το πόρισμα της μελέτης είναι ξεκάθαρο: Οι κλιματικές αλλαγές συμβαίνουν τώρα και ευθύνονται  για τα τόσο πολύ θερμά καλοκαίρια μας, με όλες τις καταστροφικές επιπτώσεις για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του.

Για την Ελλάδα που το όμορφο καλοκαίρι της ενθουσιάζει εμάς, αλλά και τους τουρίστες που μας επισκέπτονται την εποχή αυτή, η πραγματικότητα είναι ότι χρειαζόμαστε άμεσα να επεκταθεί η χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Διαφορετικά θα συνεχίσουμε να περνάμε τα καλοκαίρια μας σε «σημείο βρασμού», φτάνοντας στις επόμενες δεκαετίες έως και τις 67 ημέρες καύσωνα κατά μέσο όρο, πληρώνοντας σήμερα, εν μέσω κρίσης, ως καταναλωτές ρεύματος περισσότερα από 1,5 δις ευρώ το χρόνο για τα ακριβά ορυκτά καύσιμα που προκαλούν αυτούς τους καύσωνες.

"Η οποιαδήποτε παράλογη εφαρμογή μέτρων από την κυβέρνηση για τον περιορισμό των καθαρών μορφών ενέργειας και εξοικονόμησης, μπορεί να επισπεύσει τις συνέπειες των κλιματικών αλλαγών όχι μόνο για τα καλοκαίρια μας, αλλά και για την τσέπη μας" τονίζει.
tags: Greenpeace

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)