to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Greek Mafia: Αναστάτωση προκαλεί στη ΝΔ λόγω Θεοδωρικάκου

Την ώρα που ο Μητσοτάκης στηρίζει τον Θεοδωρικάκο, στελέχη της Ν.Δ. αξιώνουν απαντήσεις για την υπόθεση Greek Mafia


Άνω-κάτω έχουν κάνει τη Ν.Δ. οι αποκαλύψεις που αφορούν τη διασύνδεση ανώτατων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας με νονούς της νύχτας. Όπως σημειώνουν βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η ατζέντα της ανομίας -που αποτελεί το όχημα για την επαναπροσέγγιση του υπερσυντηρητικού ακροατηρίου- δέχεται καίριο πλήγμα στο δρόμο για την κάλπη. Σχολιάζουν μάλιστα το γεγονός ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχει δώσει απαντήσεις για το αν υπάρχει αξιωματικός της αστυνομίας που συμμετείχε στις αποφάσεις για τις κρίσεις, ο οποίος αναφέρεται στις αποκαλύψεις σχετικά με την «προστασία» σε βενζινάδικα».

Η κυβέρνηση, σε αντιδιαστολή με τους προβληματισμούς που διατυπώνονται για τους χειρισμούς ή τις παραλείψεις του Τάκη Θεοδωρικάκου, έχει υψώσει ομπρέλα προστασίας προς τον υπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόσω ήταν ακόμα στην Ιαπωνία, φέρεται να τηλεφώνησε στον Τ. Θεοδωρικάκο ώστε να του μεταφέρει τη στήριξή του. Ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος μάλιστα για τα ρεπορτάζ του Ομίλου Μαρινάκη που αναφερόταν στη συγκάλυψη της υπόθεσης ναρκωτικών ουσιών και φέρεται να ζήτησε από τον υπουργό να βγαίνει δυναμικά και να αντικρούει τις επιθέσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση και διάφορα επιχειρηματικά κέντρα. Έκτοτε ο Τ. Θεοδωρικάκος κομίζει το μήνυμα «θα τους πάω μέχρι τέλους» και προχωρά σε μηνύσεις.

Αντιπερισπασμοί

Παράλληλα, επιχειρεί να υπερβεί τα έξι ερωτήματα που του έχει απευθύνει η αξιωματική αντιπολίτευση για το σκέλος της Greek Mafia με τον ισχυρισμό πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έμειναν 183 δολοφονίες πολιτών ανεξιχνίαστες.


Ξένο σώμα

Βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. -που, παρεμπιπτόντως, πάντα αντιμετωπίζουν τον υπουργό ως «ξένο σώμα» λόγω των πολιτικών-κομματικών διαδρομών του- δεν πείθονται από αυτές τις κινήσεις. Οι αιχμές τους μάλιστα ακουμπούν και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που περίπου πριν τέσσερις μήνες (19 Οκτωβρίου) δήλωνε σε εκδήλωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι η αστυνομία αποτελεί «πυλώνα εσωτερικής σταθερότητας». Κυρίως όμως στα γαλάζια πηγαδάκια αναζητούν τους λόγους για τους οποίους τα μίντια Μαρινάκη «σταυρώνουν» προεκλογικά τον Τ. Θεοδωρικάκο. Και βέβαια τίθεται το ερώτημα ποια θα είναι η στάση του ομίλου έναντι της κυβέρνησης συνολικά σε περίπτωση που δεν εξοβελιστεί ο υπουργός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)