to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:26 | 25.09.2013

Διεθνή

Greek Antifascist Action Geneva: Να ζήσουμε χωρίς φόβο, να ζήσουμε ελεύθερα, να ζήσουμε με αξιοπρέπεια

Μόλις μια εβδομάδα συμπληρώνεται απο την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αντιφασίστα και ακτιβιστή μουσικό της hip-hop, από μέλος του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής την 17/9/2013.


Ο άνθρωπος μαχαιρώθηκε απευθείας στην καρδιά μπροστά σε δεκάδες ανθρώπους υπό την ανοχή της αστυνομίας που αρνήθηκε να επέμβει. Ο φόνος έρχεται μόλις 5 μέρες μετά από την δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν συνδικαλιστές του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας (ΚΚΕ) από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, την ώρα που έκαναν αφισοκόλληση σε μια εργατική περιοχή του Πειραιά. Αυτά τα γεγονότα είναι κομμάτι μιας μακριάς σειράς ρατσιστικών επιθέσεων και δολοφονιών που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια.

 

Με αφορμή την επικείμενη συνάντηση του Πρόεδρου της Ελληνικής Βουλής, κου Ε. Μεϊμαράκη με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Γενεύη την Πέμπτη 26/09, εκφράζουμε την οργή μας εναντίων όσων έχουν βάλει στο στόχαστρο τις ζωές μας, τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, την κρατική καταστολή και τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

 

Υπενθυμίζουμε πώς οι νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης ξεπούλησαν και ξεπουλούν τη χώρα και τις δημόσιες υπηρεσίες της, βαθαίνουβ τη φίμωση του τύπου (κλείσιμο της ΕΡΤ), ενώ έκλεισαν νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κρήτης, ΕΜΠ). Η μέθοδος προπαγάνδισης των κυβερνώντων είναι απλή, αφού χρησιμοποιούν τα μίντια των εφοπλιστών-καπιταλιστών, ανθρώπων που τους στηρίζουν τόσα χρόνια. Εκτόξευσαν την ανεργία στο 28%, και στο 60% στους νέους, ενώ την φτώχεια στο 20,1% (1/5 βρίσκεται κάτω από το όριο φτώχειας), στερώντας το δικαίωμα στην περίθαλψη (4,000,000 άνθρωποι ανήμποροι να προμηθευτούν φάρμακα) και στην πρώτη κατοικία (τράπεζες που βγάζουν σπίτια σε πλειστηριασμό).

 

Οι ίδιες πολιτικές τόσα χρόνια υποβάθμισαν το εργατικό δυναμικό της Ελλάδας καταστρατηγώντας τα εργασιακά δικαιώματα και ρίχνοντας τον βασικό μισθό στα 500 ευρώ και χαμηλότερα, εφαρμόζοντας καθαρά ολοκληρωτικού τύπου πολιτικές, όπως η επιστράτευση απεργών, το δόγμα μηδενικής ανοχής στο δρόμο και η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών. Όλες αυτές οι πολιτικές, οδήγησαν στον εκφασισμό της κοινωνίας και εκτόξευσαν τα εκλογικά ποσοστά της παρακρατικής οργάνωσης, που δρά ανενόχλητη τόσα χρόνια υπό την ανοχή των εκάστοτε κυβερνήσεων, απορροφώντας τέλεια την λαϊκή οργή που προκάλεσε η ανθρωπιστική καταστροφή από τα μέτρα κυβέρνησης και Τρόικας. Η κυβέρνηση βρήκε τον τέλειο σύμμαχο για την εφαρμογή των πιο σκληρών πολιτικών τα τελευταία 30 χρόνια. Μετά τον θάνατο του Φύσσα, ακόμα και δημοσιεύματα σε καθεστωτικές εφημερίδες μιλούν για τις διασυνδέσεις της χρυσής αυγής με τα σώματα ασφαλείας και τη χρηματοδότηση από εφοπλιστές και καναλάρχες.

 

Η συμμορία των δολοφόνων διάλεξε σοφά το χρόνο των επιθέσεων, όταν δάσκαλοι και καθηγητές απειλούμενοι με απόλυση κήρυξαν απεργία, με ποσοστό συμμετοχής που φτάνει το 90% και όταν οι εργάτες σε άλλους τομείς ένωσαν τις δυνάμεις τους στη πάλη εναντίων αυτών των μέτρων, οι νεοναζί έπαιξαν το ρόλο που ξέρουν πολύ καλά να παίζουν τα τελευταία 70 χρόνια και ο οποίος δεν είναι άλλος από το να φιμώνουν κάθε ελεύθερη φωνή.

 

Καταδικάζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης και των ΜΜΕ να εξισωθούν οι δολοφονικές επιθέσεις των Ναζί με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του λαού ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές. Απαιτούμε τιμωρία και απόδοση ευθυνών για τους μαχαιροβγάλτες και γι αυτούς που τους όπλισαν. Αυτούς που μας διαφεντεύουν με εκβιαστικά διλήμματα και με φόβο. Για τους πολιτικούς της κυβέρνησης και τους ειδικούς των μέσων ενημέρωσης. Τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές. Απέναντι στην εκμετάλλευση, στη μισαλλοδοξία και στη βαρβαρότητα, προτάσουμε την αντίσταση, την αλληλεγγύη, την αυτο-θυσία και την ισότητα.

 

Ο θάνατος του Παύλου Φύσσα δεν ήταν μάταιος, αλλά κάνει την μάχη ενάντια στο φασισμό και τη μάχη των εργαζομένων ενάντια στη κυβέρνηση, στη Τρόικα και στη Χρυσή Αυγή, ακόμα πιο αποφασιστική. Οι δολοφονίες τόσο του Παύλου Φύσσα όσο και του Clement Meric στη Γαλλία πριν από μερικούς μήνες, πρέπει να είναι τα τελευταία εγκλήματα των φασιστών και των νεοναζί.

 

Οι δολοφόνοι της δημοκρατίας να γίνουν παρελθόν.

 

Να ζήσουμε χωρίς φόβο, να ζήσουμε ελεύθερα, να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)