to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:44 | 25.11.2022

Πολιτική

Γραπτό Διαγωνισμό προεκλογικής ομηρείας από τον ΑΣΕΠ καταγγέλουν Κ. Ζαχαριάδης και Γ. Θεοδωράκης

«Ο πολυδιαφημισμένος από την κυβέρνηση γραπτός διαγωνισμός για προσλήψεις στο Δημόσιο Τομέα εξελίσσεται σε ένα γραμμάτιο χωρίς αντίκρισμα, σε μια πρωτοφανή απόπειρα εξαπάτησης της Ελληνικής κοινωνίας. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση στήνει ένα προεκλογικό εμπόριο ελπίδας εκμεταλλευόμενη την εργασιακή και οικονομική ανασφάλεια δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας» τονίζουν σε κοινή τους δήλωση ο Τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδς και ο Γρηγόρης Θεοδωράκης, πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης .


Όπως σημειώνουν ειδικότερα με βάση την αριθ. 2Γ/2022 Πρόσκληση – Προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης προκύπτουν τα ακόλουθα:

  • Δεν πρόκειται για προκήρυξη διορισμού σε συγκεκριμένες θέσεις, αλλά για πρόσκληση κατάταξης υποψηφίων σε πίνακα προτεραιότητας. Με άλλα λόγια η κυβέρνηση καλεί τους υποψηφίους να μπουν σε μια κοπιαστική  και αγχωτική διαδικασία προετοιμασίας, μελέτης κλπ και να συμμετάσχουν σε ένα δύσκολο διαγωνισμό χωρίς καμία διαβεβαίωση για το πόσοι και πότε θα διοριστούν… Καμία δέσμευση κανένα χρονοδιάγραμμα, παρά μόνο ένα εμπόριο ελπίδας για το μέλλον στο πάρα πέντε των εθνικών εκλογών…Αναρωτιόμαστε; Η έννοια του προγραμματισμού προσλήψεων υπάρχει στη σκέψη των κυβερνώντων; Έχει γίνει στοιχειώδης ανίχνευση των πραγματικών αναγκών της Διοίκησης ή κινούνται με τις κλασικές μπακαλίστικες μικροπολιτικές πρακτικές της Δεξιάς Παράταξης;
  • Με άλλα λόγια η κυβέρνηση επιδιώκει ξεκάθαρα τη δημιουργία  «στρατιάς χιλιάδων «ομήρων» διοριστέων  οι οποίοι θα έχουν πιάσει τη βάση του διαγωνισμού και θα διεκδικούν  (δικαίως) τον διορισμό τους από την επόμενη μέρα.
  • Η συγκεκριμένη διαδικασία προβλέπει κοινά θέματα για όλους τους υποψηφίους ανεξαρτήτως πτυχίου/κλάδου/ειδικότητας. Με άλλα λόγια πτυχιούχοι Νομικής θα εξεταστούν στα ίδια θέματα με πτυχιούχους της Γεωπονικής. Με δεδομένο ότι τα θέματα είναι κυρίως  διοικητικού, νομικού ή οικονομικού περιεχομένου είναι προφανές ότι δημιουργούνται υποψήφιοι πολλών ταχυτήτων.
  • Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός κ. Βορίδης με κάθε ευκαιρία διατρανώνει ότι πρόθεση της κυβέρνησης  είναι να διοριστεί ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Αλήθεια καταλληλότερος Μηχανολόγος για διορισμό είναι αυτός που θα ανταποκριθεί καλύτερα σε  ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής περιορισμένου αντικειμένου  ή αυτός που έχει μακρόχρονη εμπειρία και ,είναι δοκιμασμένος στο πεδίο της επιστήμης του;  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καθόλη την διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας  είχε αναδείξει ότι ιδίως στις πιο «τεχνικές» ειδικότητες πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στην αποδεδειγμένη εμπειρία των υποψηφίων.
  • Μετά βεβαιότητας θα αναπτυχθεί ένα τεράστιο κύμα  φροντιστηρίων  που θα εξουθενώσει οικονομικά τους υποψηφίους.

Συνοψίζοντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι:  Η κυβέρνηση  αναγκάζει το ΑΣΕΠ να διεξάγει έναν διαγωνισμό που εμπεριέχει εμφανείς αδικίες που δεν εξασφαλίζει την ισότητα των ευκαιριών για τους υποψηφίους και δεν διασφαλίζει την επιλογή των καταλληλότερων για κάθε θέση. Το κυριότερο: Δεν πρόκειται για διαγωνισμό προσλήψεων αλλά για προεκλογικό εμπόριο ελπίδας χωρίς καμία διαβεβαίωση για την πρόσληψη των ανθρώπων  που θα επιτύχουν σε  αυτή τη δοκιμασία.

Πρόκειται για τον απόλυτο εμπαιγμό, για την μέγιστη εξαπάτηση των χιλιάδων συμπολιτών μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους θεσμούς αλλά και τους χιλιάδες συμπολίτες μας που επιθυμούν να διεκδικήσουν μια θέση στο Δημόσιο Τομέα, καλεί την κυβέρνηση  να μην προχωρήσει στο  συγκεκριμένο διαγωνισμό – παρωδία πεσούσης της προεκλογικής περιόδου.

Για να καταλήσουν ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην απόφασή της οφείλει να τροποποιήσει άμεσα την συγκεκριμένη προκήρυξη  ώστε να διασφαλίζονται τουλάχιστον τα ακόλουθα: ​

  • Μίνιμουμ αριθμός προλήψεων που θα υλοποιηθούν  από τους επιτυχόντες του Διαγωνισμού.
  • Διαφοροποίηση τμήματος  των θεμάτων ανά κλάδο/ειδικότητα ώστε να διασφαλίζεται η ισότιμη συμμετοχή των υποψηφίων και να έχει πραγματικό  αντίκρισμα η ρήση «ο κατάλληλος  άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» .
  • Σε κάθε περίπτωση εάν επιμείνει στην απόφασή της οφείλει να τροποποιήσει άμεσα την συγκεκριμένη προκήρυξη  ώστε να διασφαλίζονται τουλάχιστον τα ακόλουθα:

«Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν ισότητα, διαφάνεια, αξιοκρατία. Κ. Μητσοτάκη και κ. Βορίδη σταματήστε να παίζετε προεκλογικά παιχνίδια σε βάρος τους» συμπληρώνουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)