to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:59 | 24.10.2012

Κοινωνία

Γραμματέας Κοινότητας Τανζανίας: "Φοβόμαστε να κυκλοφορούμε το βράδυ στην Αθήνα"

Συνέντευξη έδωσε ο Γραμματέας της Κοινότητας Τανζανίας στην Ελλάδα στο NEWS247.


Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου του Δικτύου Καταγραφής Ρατσιστικής Βίας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012, στα γραφεία του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, ο Γραμματέας της κοινότητας Τανζανίας στην Ελλάδα, Καγιού Λιγκοπόρα, έδωσε συνέντευξη.


Ο ίδιος, είχε καταγγείλει για ακόμα μία φορά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν τα γραφεία της Κοινότητας από μέλη της Χρυσής Αυγής, στα πλαίσια της Συνέντευξης Τύπου του Δικτύου. Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως λόγο των κρουσμάτων βίας, η Κοινότητα της Τανζανίας αναγκάζεται θα δώσει τέλος στη λειτουργία των γραφείων της.
Με νωπές ακόμα τις μνήμες από το βράδυ της επίθεσης, ο γενικός γραμματέας της Τανζανικής Κοινότητας, Καγιού Λιγκοπόρα έκανε λόγο για ανάγκη απονομής δικαιοσύνης, για τον φόβο που βιώνει ο ίδιος και οι συντοπίτες του στην καρδιά της Αθήνας αλλά και για τον ρατσισμό που όπως είπε, "δεν έχει να κάνει μόνο με τους μετανάστες".


Μετά από δεκαπέντε χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, αντιμετωπίζει τον ρατσισμό με θάρρος και χαμόγελο και ελπίζει τα πράγματα να γίνουν καλύτερα. Αν είχε μπροστά του έναν εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, θα τον ρωτούσε πως θα ένοιωθε αυτός αν ήταν θύμα ρατσιστικής βίας στο εξωτερικό. "Όσο και να χτυπάς τους μετανάστες, δεν λύνεις το πρόβλημα. Αυτό θα του έλεγα. Δεν είναι το πρόβλημα της Ελλάδας ο μετανάστης".
"Τον ρατσισμό πρέπει οι ίδιοι οι Έλληνες να τον απομονώσουν. Παλιότερα τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Τώρα η βία έχει ανέβει, τα τελευταία δύο τρία χρόνια. Δε φταίει μόνο η κρίση και η ανεργία.
Είναι θέμα και νοοτροπίας. Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Σε λίγο όλοι θα καταλάβουν ότι ο ρατσισμός δεν έχει να κάνει μόνο με τους μετανάστες, είδατε άλλωστε τι έγινε στο Χυτήριο".
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δεν θα έφευγε από την Ελλάδα και όπως είπε, μαζί με την Κοινότητα θα συνεχίσει να καταθέτει τα περιστατικά βίας στις Αρχές.


Πηγή:  news247





2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)