to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:02 | 29.09.2020

Κοινωνία

Γονείς καταγγέλλουν τον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη για προσπάθεια να σταματήσει κατάληψη!

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των μαθητών του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, «που μαζί με δεκάδες χιλιάδες άλλους σε όλη τη χώρα διεκδικούν ένα καλύτερο σχολείο» μέσω των καταλήψεων, εκφράζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων του δήμου, καταγγέλλοντας ότι χθες η δημοτική αρχή έστειλε συνεργείο με κόφτες για να σταματήσει την κατάληψη στο 3ο Γυμνάσιο Χορτιάτη.


Όπως τονίζει η Ένωση, «τα παιδιά μας που προχώρησαν σε κινητοποιήσεις διεκδικούν το αυτονόητο:

-μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας, ώστε να μη στοιβάζονται σαν σαρδέλες

-άμεσος προγραμματισμός για ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων

-μόνιμες προσλήψεις καθαριστών-καθαριστριών για την κάλυψη των πολύ οξυμένων αναγκών

-μόνιμους διορισμούς καθηγητών για την κάλυψη των δεκάδων χιλιάδων οργανικών κενών»

«Αντί για αυτά, η Κυβέρνηση, αντιμετωπίζει τους μαθητές είτε με την καταστολή και την τρομοκράτηση (αστυνομία, εισαγγελείς κοκ) ενώ η πλειοψηφία των ΜΜΕ όλες τις προηγούμενες μέρες συκοφαντούσε τον αγώνα τους διαστρεβλώνοντας τα αιτήματά τους και παρουσιάζοντάς τους ως δήθεν “αρνητές της μάσκας”», αναφέρει.

Και καταγγέλλει: «Από κοντά και η Δημοτική Αρχή, που σήμερα (σ.σ. χθες) 28/9/20 έστειλε συνεργείο του Δήμου με κόφτες (!) για να σταματήσει την κατάληψη στο 3ο Γυμνάσιο Χορτιάτη».

«Θα συστήναμε στον Δήμαρχο και στους αρμόδιους αντιδημάρχους αντί να “κουνάνε το δάχτυλο” στους μαθητές, να φροντίσουν καλύτερα για την καθαριότητα στις τουαλέτες των σχολείων που βρίσκονται σε πολλές περιπτώσεις σε άθλια κατάσταση, για τη δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των νηπίων που τα παίρνουν από τα σχολεία τους και τα ταξιδεύουν ολόκληρα χιλιόμετρα κάθε μέρα, για την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων σε μια περιοχή όπου το πρόβλημα της σχολικής στέγης έχει φτάσει στο “κόκκινο”», επισημαίνει.

«Γιατί οι μόνοι “υποκινητές” στις μαθητικές κινητοποιήσεις είναι τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα της Παιδείας, αυτά που “υποκινούν” άλλωστε και εμάς τους γονείς!», καταγγέλλει η Ένωση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)