to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:50 | 09.02.2013

Κοινωνία

Γονείς αναγκάζονται να στέλνουν εξώδικα στο Ωνάσειο, προκειμένου να χειρουργηθούν τα παιδιά τους.

Ο Γολγοθάς γονέων με παιδιά με καρδιολογικά προβλήματα. Το γραφειοκρατικό χάος μετά το λουκέτο της Εντατικής Μονάδας στο "Αγία Σοφία", λόγω έλλειψης προσωπικού έφερε θανάτους και μηνύσεις




Σοβαρά εγκλήματα συντελούνται εις βάρος μικρών παιδιών εδώ και δύο χρόνια, μετά το κλείσιμο της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", τα χειρουργημένα βρέφη μεταφέρονται σε άλλες εντατικές μονάδες άλλων ορόφων σε συνθήκες άθλιες έως τριτοκοσμικές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 50 περιστατικά που μεταφέρθηκαν στο Ωνάσειο, μόνο τα 39 εξυπηρετούνται, χωρίς να διευκρινίζεται εάν έχουν χειρουργηθεί ή όχι. Πρωτοφανές , όσο και τραγικό, είναι το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις, λόγω της αδυναμίας με τους γιατρούς, γονείς αναγκάζονται να στέλνουν εξώδικα, προκειμένου να χειρουργηθούν τα παιδιά τους.
Ήδη 10 βουλευτές από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή. η οποία παραμένει μέχρι σήμερα αναπάντητη, για τον αριθμό των νοσηλευόμενων παιδιών, τον αριθμό των επεμβάσεων και την πορεία αυτών.
Σύμφωνα με δηλώσεις αρμόδιων φορέων στην εφημερίδα, ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους παιδιά, επειδή δεν πρόλαβαν και δεν χειρουργήθηκαν από το Ωνάσειο. Οι καθυστερήσεις αγγίζουν τον ένα χρόνο, ειδικά για ανασφάλιστα παιδιά, όπως πρόσφατα έχασε την ζωή του ένα βρέφος αλβανικής καταγωγής.
Μία άλλη ιστορία φαίνεται ότι κόστισε τη ζωή ενός βρέφους, καθώς οι αρμόδιοι του Ωνασείου, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, αδιαφόρησαν και αρνήθηκαν ακόμη και να έρθει ειδικός γιατρός από το εξωτερικό, παρά την έγγραφη διαβεβαίωση του νοσοκομείου.
Οι γονείς πλέον των καρδιοπαθών παιδιών μέσου του Συλλόγου τους, διαμαρτύρονται για την ανεύθυνη στάση της Πολιτείας και ρίχνουν ευθύνες τόσο στον αρμόδιο υπουργό, όσο και τους γιατρούς. "Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο τις δικαιολογίες με τους γιατρούς που μαλώνουν, αφού εκτός από 3 περιστατικά για το οποία υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά, έχουν γίνει και άλλες 2 για παιδιά που κατέληξαν τον Ιούνιο και τον Νοέμβριο του 2012", τονίζουν.


Πηγή:  news247

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)