to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:38 | 08.09.2020

Κοινωνία

Γώγος: Σημαντικός ο εμβολιασμός για τη γρίπη εν μέσω πανδημίας

Tο πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαστεί έγκαιρα ο πληθυσμός εν μέσω πανδημίας για τη γρίπη εξήγησε το πρωί της Τρίτης ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας κ. Χαράλαμπος Γώγος, υπογραμμίζοτνας πως το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να μπλοκάρει και αναπνευστικές λοιμώξεις, οι οποίες συνδέονται και με τον κορωνοϊό.


«Ιδαίτερα φέτος πρέπει να πετύχουμε το 100% του εμβολιασμού για τη γρίπη στους υγειονομικούς, τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα και όσους άλλους μπορούμε και έχουμε δυνατότητα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 1 εκατ. εμβολίων για τη γρίπη παραπάνω σε σχέση με πέρυσι, επομένως μπορούμε να εμβολιάσουμε μεγάλο αριθμό πληθυσμού. Είναι από τα «must» της εποχής αυτής της περιόδου ο εμβολιασμός για τη γρίπη. Θα μπλοκάρουμε με αυτόν τον τρόπο περίπου το 50% των σοβαρών αναπνευστικών λοιμώξεων», σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Mega.

Ο καθηγητής, παράλληλα, επανέλαβε τη σημασία της τήρησης των μέτρων στα αστικά κέντρα. «Αυτές τις μέρες παρατηρείται σταθεροποίηση των κρουσμάτων κορωνοϊού κάτω από 200 την ημέρα. Διαφαίνονται τα αποτελέσματα της διασποράς που υπήρξε τον Αύγουστο, που σχετίζεται με την επάνοδο των αδειούχων στα αστικά κέντρα και ειδικά στην Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη πάντως το πρόβλημα έχει περιοριστεί καθώς έχουν ελαττωθεί τα κρούσματα», επισήμανε, μεταξύ άλλων.

«Συνεπώς στα αστικά κέντρα έχει μεγάλη σημασία η χρήση της μάσκας τόσο στους εσωτερικούς χώρους όσο και στους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Επίσης πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις, να μπουν τα πράγματα σε μια καλύτερη σειρά στα μέσα μεταφοράς – να μειωθεί ο αριθμός των επιβατών- και να αυξηθούν οι αποστάσεις στα εστιατόρια» υπογράμμισε ο κ. Γώγος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)