to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:55 | 17.12.2019

Κοινωνία

«Go, γαμ..., φύγε»: Σκαιά συμπεριφορά του δημάρχου Ανατολικής Σάμου κατά προσφύγων

Ο Γ. Στάντζος, δήμαρχος της Ανατολικής Σάμου, διώχνει με βρισιές και σπρωξιές πρόσφυγες από την πλατεία της πόλης (βίντεο)


Ο Γ. Στάντζος, δήμαρχος της Ανατολικής Σάμου, διώχνει με βρισιές και σπρωξιές πρόσφυγες από την πλατεία της πόλης και μετά, απόλυτα ψύχραιμος, κάνει και δηλώσεις στην κάμερα...

Στο ίδιο σημείο είναι και άλλοι κάτοικοι, που βρίζουν «βρωμιάρηδες» τους πρόσφυγες, ενώ άντρας της ΟΠΚΕ παρενοχλεί και τον δημοσιογράφο που τραβά το βίντεο. Ο δε δήμαρχος μιλά στην κάμερα και μετά συνεχίζει να διώχνει τους ανθρώπους από την πλατεία. Αν ένας δήμαρχος πρωτοστατεί σε τέτοιες πράξεις, είναι σαν να δικαιολογεί την αυτοδικία οποιουδήποτε, ανοίγοντας επικίνδυνα μονοπάτια.

Ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Κίνησης Σάμου: «Σαν νέο τάγμα εφόδου...»

«Σαν ένα νέο τάγμα εφόδου από αυτά που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε από τους χρυσαυγίτες, αυτή τη φορά με κουστούμι όμως, ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, Στάντζος, σε συνεργασία με την αστυνομία επέβαλαν την εκκένωση της πλατείας από μετανάστες που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν. Μία ακροδεξιά ρητορική "επιχειρημάτων", συνοδευόμενη από τα γνωστά άναρθρα επιφωνήματα, ήταν αρκετά ώστε ο "αυτοκράτορας" και οι "αυλικοί" του να αρχίσουν τις θριαμβολογίες.

Άλλωστε οι μετανάστες που διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο hotspot, για τον εγκλωβισμό τους σε μία φυλακή- υγειονομική βόμβα, για τα κλειστά σύνορα, ενάντια στις πολιτικές της ευρωπαϊκής ένωσης και της κυβέρνησης, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κλείνουν τους δρόμους και τις πλατείες. Αντιθέτως έχουν δικαίωμα κατάληψης της πλατείας όλοι οι νοικοκυραίοι που έβαλαν τα καλά τους, άφησαν στο σπίτι τους την αφαίμαξη που τους έχουν προκαλέσει τα μνημόνια και πήγαν να "γιορτάσουν" το άναμα του δέντρου. Έχουν δικαίωμα κατάληψης δρόμων και λιμανιών έχουν εκείνοι που υποδέχονται τους "καλούς" εκ της Ανατολής με τα φουσκωμένα πορτοφόλια,αλλά οι "κακοί" φτωχοδιάβολοι που έρχονται από βομβαρδισμένα χωριά, την κλιματική αλλαγή, διωγμένοι για τις πολιτικές ή σεξουαλικές επιλογές τους, δεν έχουν κανένα δικαίωμα και πρέπει να ζουν φυλακισμένοι.

Εμείς επιλέγουμε με ποιους θα ζήσουμε, με ποιους θα χτίσουμε δεσμούς αλληλεγγύης και συντροφικότητας και δεν θα αφήσουμε κανέναν μπάτσο και κανέναν χωροφύλακα, είτε έχει γκλοπ είτε μαχαίρι, είτε φοράει παραλλαγή ή κοστούμι να επιβάλεις σε ποιον δρόμο θα πατήσουμε, σε ποια πλατεία θα διαμαρτυρηθούμε.

Αντιφασιστική Κίνηση Σάμου»

Eπίσκεψη του πορτογάλου πρωθυπουργού, τον υποδέχτηκε ο Π. Πικραμένος

Ας σημειωθεί ότι οι «υψηλοί προσκεκλημένοι» στους οποίους αναφέρεται ο δήμαρχος της Ανατ. Σάμου είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης,  Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος στις 2 το μεσημέρι υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, που έφτασε στο νησί για να δει από κοντά τα πορτογαλικά πληρώματα της frontex. Στη Σάμο βρίσκεται και ο Αλκιβιάδης Στεφανής εκ μέρους της κυβέρνησης επίσης.

Απαράδεκτη δήλωση Πικραμένου

Όπως παρατηρεί το astraparis.gr της Χίου, ο Π. Πικραμένος προέβη σε μια απαράδεκτη δήλωση δεδομένη της ιδιότητάς του ως πρώην δικαστικού λειτουργού:

«Η κυβέρνηση προτίθεται τους μετανάστες πλέον να τους περιφρουρεί, να μην τους αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθεροι, να δημιουργήσει κλειστές υποδομές κατά τα πρότυπα της Γερμανίας», φέρεται να είπε  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, κατά την επίσκεψή του στην Σάμο, την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019.

Αυτά από έναν πρώην ανώτατο δικαστικό λειτουργό, που και εκ της προτέρας θέσεώς του οφείλει να γνωρίζει ότι αυτά που λέει αντίκεινται στο ενωσιακό δίκαιο.

Αν, λοιπόν, αυτά λέει ο και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός, τότε εύκολα γίνεται αντιληπτό πού μπορεί να φτάσει κανείς όσο κατεβαίνουμε – ιεραρχικά – πιο κάτω.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)