to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:37 | 18.11.2016

πηγή: stokokkino.gr

Κοινωνία

«Γνωστοί ακροδεξιοί αυτοί που μας επιτέθηκαν την Πέμπτη στη Χίο»

Όσα έζησε το βράδυ της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου στη Χίο περιγράφει η αλληλέγγυα Τζένη Καλιπόζη που δέχθηκε την επίθεση ακροδεξιών οι οποίοι αρχικά επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ κατά των σκηνών στις οποίες διαμένουν μετανάστες στον καταυλισμό της Σούδας.


«Ήμασταν παρόντες στη Σούδα λόγω του ότι μάθαμε ότι πετούσαν κάποιες βόμβες μολότοφ κάποιοι ακροδεξιοί από το κάστρο πάνω μέσα στις σκηνές και θεωρήσαμε σωστό κάποια πορεία που υπήρχε φοιτητική λόγω του Πολυτεχνείου να κατευθυνθεί στη Σούδα. Μας ειδοποίησαν και εμάς που ήμασταν στο πανεπιστήμιο, βρεθήκαμε όλοι μαζί και πήγαμε στη Σούδα», περιγράφει μιλώντας στον Λευτέρη Αρβανίτη και το Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93.4.

«Δεν μας άφησαν οι αστυνομικοί να μπούμε στην αρχή μέσα. Ο διευθυντής της αστυνομίας μας είπε ότι αν ήθελαν 3-4 αλληλέγγυοι να μπουν μέσα και να καθησυχάσουν τους μετανάστες διότι υπήρχε αστυνομία γύρω από το κάστρο και στις αυλές των σπιτιών», προσθέτει.

Παράλληλα διερωτάται «πως είναι δυνατόν εφόσον υπήρχε αστυνομία γύρω- γύρω από το χώρο της Σούδας να βρίσκουν τρόπο οι άνθρωποι αυτοί και να ρίχνουν μολότοφ μέσα στη Σούδα. Το οποίο βέβαια συνεχίστηκε και μετά τη διαβεβαίωση της αστυνομίας ότι όλα θα πάνε καλά. Βγαίνοντας λοιπόν έξω από το χώρο της Σούδας και μετά που καθησυχάσαμε τους ανθρώπους άρχισαν να πέφτουν μολότοφ ξανά».

Όταν η πορεία των φοιτητών αποχώρησε επιστρέφοντας στον πανεπιστήμιο, τότε τρεις αλληλέγγυοι παρέμεναν στην Σούδα προκειμένου να βοηθήσουν τους μετανάστες που έβγαιναν από τον καταυλισμό και κατευθύνονταν προς μία ταβέρνα σε διπλανό σημείο.

«Επειδή υπήρχαν μωρά παιδιά και γυναίκες έκανα κάποιες συνεννοήσεις με άλλους αλληλέγγυους ξένους για να φιλοξενηθούν εκεί. Είπαμε να φέρουμε αυτοκίνητα προκειμένου να μεταφέρουμε αυτούς τους ανθρώπους σε ασφαλές χώρο. Βγαίνοντας η αστυνομία μας είπε ότι θα μας ανοίξει το μπλόκο να έρθουν τα αμάξια, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση ότι είχαν μαζευτεί ακροδεξιοί έξω από το χώρο της Σούδας. Άρχισαν να μας βρίζουν με πολύ άσχημο τρόπο, δεν απαντήσαμε καθόλου προχωρήσαμε, ήρθαν πίσω μας γύρω στα 15-20 άτομα μας έριξαν κάτω και άρχισαν να μας κλωτσούν», τονίζει.

Ερωτηθείσα για την στάση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια του περιστατικού υπογράμμισε πως παρότι υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη «δεν προέβλεψαν το τι θα συνέβαινε και κακώς εφόσον ήξεραν ποιοι υπήρχνα έξω από την Σούδα».

«Την ώρα που μας χτυπούσανε εμφανίστηκαν κάποιοι αστυνομικοί οι οποίοι μας προστάτεψαν κατά κάποιο τρόπο, μας τράβηξαν, ωστόσο συλλήψεις ή κάτι άλλο που θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να βρεθούν οι ένοχοι δεν έχει γίνει ακόμα», δηλώνει.

Τέλος αναφέρει πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία για μήνυση κατά αγνώστων και προσθέτει πως «αυτά τα πρόσωπα είναι γνωστά και έχουν επαλειμμένα δημιουργήσει φασαρίες θα έπρεπε να έχουν συλλήψεις επί τόπου εκείνη την ώρα».
 

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν χθες στο facebook αποδεικνύουν ότι το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου οι δράστες πέταξαν ογκόλιθους από τα τείχη την ώρα που στις σκηνές βρίσκονταν άνθρωποι με τα παιδιά τους...


...

...

...

...

...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)