to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:44 | 22.09.2021

πηγή: alfavita.gr

Οικονομία

Γνωστή μπύρα σταματάει τη συνεργασία της με eFood και Wolt

Ο σάλος που έχει ξεσπάσει αναφορικά με το εργασιακό καθεστώς των διανομέων δε λέει να κοπάσει


Σταματά τη συνεργασία με την efood και τη wolt η Noctua Brewery Athens, η εταιρεία που παράγει τη γνωστή ομώνυμη μπύρα. Την ίδια ώρα, ο σάλος που έχει ξεσπάσει αναφορικά με το εργασιακό καθεστώς των διανομέων δε λέει να κοπάσει.

Συγκεκριμένα, η Noctua Brewery Athens συνεργαζόταν μέχρι πρότινος με την efood και τη wolt. Πλέον προχωρά σε διακοπή της συνεργασίας.

Σε ανάρτησή της στο facebook αναφέρει:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως διακόψαμε την συνεργασία μας με τις δύο μεγάλες πλατφόρμες διανομής προϊόντων efood και wolt.

Η διανομή των προϊόντων μας, από τη πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε το delivery μέσω του eShop μας, γίνεται από το προσωπικό της εταιρείας μας που καλύπτεται με νόμιμες συμβάσεις εργασίας και όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτές.

Να θυμίσουμε ότι όλα άρχισαν όταν η εταιρεία έστειλε τελεσίγραφο στους διανομείς προκειμένου να αποδεχθούν να μετατραπούν σε αυτοαπασχολούμενους διαφορετικά η σύμβασή τους δεν θα ανανεωθεί.

Σε σχετικό μήνυμα που έλαβαν πολλοί εργαζόμενοι αναφέρεται ότι εάν δεν δεχθούν να εργάζονται ως freelancer με μπλοκάκι ή τίτλο χρήσης αναλαμβάνοντας οι ίδιοι και μόνο τις ασφαλιστικές τους εισφορές, δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης. Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Αγαπητή Rider, στο πλαίσιο της αύξησης της παραγωγικότητας του στόλου και της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας, θα θέλαμε να σου προτείνουμε να συμμετάσχεις και εσύ στο σχήμα συνεργασίας freelancing.
Θέλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας αλλά με βάση τα παραπάνω και το batch σου (το οποίο προκύπτει από διάφορες αιτίες), εκτιμούμε ότι θα ήταν καλύτερο να συνεχίσεις να εργάζεσαι ως freelancer… Σε διαφορετική περίπτωση, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)