to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:32 | 13.05.2021

Πολιτική

Το ΓΝ Θήρας είναι δημόσιο αγαθό και ανήκει μόνο στον θηραϊκό λαό

«Η έναρξη λειτουργίας του ΓΝ Θήρας ήταν σαφής πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας όλων ανεξαιρέτως των κατοίκων της Επαρχίας μας και των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών μας. Επιλογή για την οποία ήμασταν και είμαστε υπερήφανοι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Θήρας


Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Θήρας:

Το 2016, ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, την πώληση οποίου είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Παρά τη δυσμενή οικονομική κατάσταση εκείνης της περιόδου, εν μέσω μνημονίων, και των αντίξοων συνθηκών πανελλήνια για το δημόσιο σύστημα υγείας, το ΓΝ Θήρας άρχισε να λειτουργεί προσφέροντας στους Σαντορινιούς, τους κατοίκους των γύρω νησιών και τους επισκέπτες μας τις πολύτιμες υπηρεσίες του.


Διαβάζοντας τις αναλύσεις «έμπειρου» δημοσιογράφου που επιχειρεί πλουσιοπάροχα... φτωχές τομές, έχουμε να σχολιάσουμε ότι η ανάγκη για στελέχωση του νοσοκομείου με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό πρωτίστως, αλλά και της διοικητικής υπηρεσίας είναι προφανής. Άλλωστε πριν ένα μήνα με ανακοίνωσή μας είχαμε επισημάνει για ακόμη μια φορά τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, ελλείψεις οι οποίες εντάθηκαν χαρακτηριστικά τα τελευταία δυόμισι χρόνια, κατευθύνοντας το ΓΝ Θήρας σταδιακά (και μεθοδικά θα λέγαμε) στη λειτουργική ασφυξία. Προκηρυγμένες θέσεις μέσω ΑΣΕΠ για προσωπικό αορίστου χρόνου που δεν καλύφθηκαν ποτέ και θέσεις που δεν αναπληρώθηκαν ποτέ, έφεση από την ΑΕΜΥ σε απόφαση δικαστηρίου που την υποχρεώνει να αποδεχτεί υπηρεσίες εργαζομένων και άλλα πολλά.


Επειδή ακριβώς γνωρίζουμε τα όσα διαδραματίζονται στο ΓΝ Θήρας, δεν μπορούμε να μην οργιζόμαστε με την αναφορά σε «Πολάκειες» παρέες και σε ιδιώτες [κομματικούς] υπαλλήλους, αναφορά που αν μη τι άλλο προκαλεί και προσβάλλει τους 160 περίπου εργαζομένους του Νοσοκομείου που δίνουν την ψυχή τους καθημερινά για την όσο το δυνατόν πιο εύρυθμη λειτουργία του και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους κατοίκους των νησιών μας. Είναι σχεδόν ανήθικο και υποτιμητικό, εν μέσω της πανδημίας που μαστίζει τον τόπο για δεύτερη χρονιά με ανυπολόγιστες ζημιές για την οικονομία του νησιού μας, να παίζονται πολιτικά παιχνίδια σε βάρος του Νοσοκομείου.


Η έναρξη λειτουργίας του ΓΝ Θήρας ήταν σαφής πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας όλων ανεξαιρέτως των κατοίκων της Επαρχίας μας και των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών μας. Επιλογή για την οποία ήμασταν και είμαστε υπερήφανοι.


Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μας από όλες τις θέσεις για ποιοτική δωρεάν δημόσια υγεία και καλούμε τους πολίτες της Επαρχίας Θήρας να συμπαρασταθούν σε αυτόν. Ζητάμε την άμεση στελέχωση του ΓΝ Θήρας και την ένταξή του στο ΕΣΥ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)