to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:33 | 28.06.2021

Κοινωνία

Γλυκά Νερά: Σήμερα η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας

«Φοβόταν η Καρολάιν και έψαχνε σπίτι να φύγει» υποστήριξε η δικηγόρος της συμβούλου ψυχικής υγείας που έβλεπε η 20χρονη


Εντός της ημέρας, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να αποφασίσει η Εισαγγελία Ανηλίκων για το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο θα παραμείνει προσωρινά η μικρή Λυδία, η κόρη της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε από τον σύζυγός της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι εισαγγελείς έχουν ολοκληρώσει τις απαραίτητες έρευνες για τις δύο οικογένειες που διεκδικούν την επιμέλεια του μικρού κοριτσιού και είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, βάσει του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα, αν θα αναθέσουν προσωρινά την επιμέλεια του παιδιού, είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου πιλότου στα Γλυκά Νερά, όπου αυτή τη στιγμή διαμένει το παιδί.

Σύμφωνα με το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα, σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις ο εισαγγελέας διατάσσει κάθε πρόσφορο μέτρο προς διασφάλιση του συμφέροντος και προστασίας του τέκνου «μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο πρέπει να απευθύνεται εντός 90 ημερών, με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά 90 επιπλέον ημέρες».

Σημειώνεται ότι από την πλευρά της οικογένειας της Καρολάιν έχει κατατεθεί αίτημα προς την Εισαγγελία Ανηλίκων για αποκλειστική κηδεμονία. Από την πλευρά της η οικογένεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ζητεί επιμέλεια από κοινού. Βάσει του αιτήματός της, προτείνει το παιδί να ζει έξι μήνες μαζί της στην Αθήνα και έξι στην Αλόννησο.

«Θα ακούσουμε κι άλλα πράγματα»

«Κρίσιμη» χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Αθανάσιος Χαρμάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι, «η αγωνία έχει κορυφωθεί αναμένοντας την απόφαση της κυρίας Εισαγγελέως», αφού μέχρι το μεσημέρι αναμένεται η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού.

Στην εισαγγελική διάταξη δεν θα μπορεί να ασκηθεί έφεση και θα έχει ισχύ μέχρι την απόφαση για την οριστική επιμέλεια, που θα εκδοθεί το Σεπτέμβριο από το δικαστήριο.

Ο δικηγόρος, που βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλόννησο με τους γονείς της Καρολάιν, περιέγραψε τα συναισθήματά τους κάνοντας λόγο για «απέραντη θλίψη εμπλουτισμένη με οργή». «Δεν είναι απλό πράγμα, είναι πολύ τραγικό να αγκαλιάζει το δολοφόνο του παιδιού της», συμπλήρωσε και επιβεβαίωσε τα όσα ακούστηκαν τις προηγούμενες μέρες για την πληρωμή του φέρετρου από τη μητέρα, με απαίτηση του καθ’ομολογία δράστη.

«Ζήτησε και πλήρωσε η μητέρα την αξία του φέρετρου και τα έξοδα μεταφοράς, που ήταν 2000 ευρώ. Αυτό είναι το λιγότερο, εδώ πλήρωσε το οικόπεδο που αγόρασε στο όνομά του νομίζω έξι μέρες πριν τη δολοφονία», σημείωσε ο δικηγόρος εξηγώντας ότι, μέχρι στιγμής δεν έχει ασχοληθεί με το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης, αφού προτεραιότητα αυτήν τη στιγμή έχει η επιμέλεια του παιδιού.

«Το μόνο που τους απασχολεί είναι το ‘γιατί’», σημείωσε, εκτιμώντας ότι, «το ‘γιατί’ βρίσκεται στα χέρια του Ανακριτή και του Εισαγγελέα και να είστε βέβαιοι ότι θα βρεθεί.

Ερωτηθείς γιατί η Καρολάιν δεν είχε πει στη μητέρα της ότι δεν ήταν καλά με τον σύζυγό της, απάντησε ότι ήταν λόγω αποστάσεως και κορωνοϊού, αφού δεν μπορούσε να κάνει και κάτι άλλο, εκτός από την στεναχωρήσει.

Σχετικά με την επικοινωνία των δύο οικογενειών, παραδέχθηκε ότι, «μέχρι την περασμένη Τέταρτη υπήρχε συνεννόηση και τότε συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε». Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι, «αν πάρουν την επιμέλεια δεν θα υπάρχει κανένα εμπόδιο με την οικογένεια του δολοφόνου, που έχει και σπίτι στο νησί».

Ο Αθ. Χαρμάνης επιβεβαίωσε επίσης ότι η μητέρα της Καρολάιν έδινε στο ζευγάρι 1000 ευρώ το μήνα, προαναγγέλλοντας ότι «θα ακούσουμε κι άλλα πράγματα». Τέλος, επιβεβαίωσε ότι, « το παιδί η άλλη του γιαγιά το αγκάλιασε τη μέρα της δολοφονίας».

«Έρχονται εκπλήξεις – Ίσως γίνει γνωστό το κίνητρο του εγκλήματος»

Στο μεταξύ, για όσα κατέθεσε στις αρχές η σύμβουλος Ψυχικής Υγείας της Καρολάιν, λίγο μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, μίλησε στον ΑΝΤ1 η δικηγόρος της Σταματία Μάρκου. Όπως ανέφερε, το περιβάλλον στο οποίο ζούσε η 20χρονη ήταν προβληματικό.

«Η εντολέας μου έδωσε στις αρχές μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Θα υπάρξουν κι άλλες εκπλήξεις σε αυτήν την υπόθεση όσον αφορά στην προσωπικότητα του δράστη. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες που δεν έχουν διαρρεύσει» τόνισε. Σημείωσε δε ότι ενδεχομένως από αυτές τις λεπτομέρειες να γίνει γνωστό το κίνητρο του εγκλήματος, αλλά και να επιβεβαιωθεί ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο.

«Ήταν διάχυτος ο φόβος που αισθανόταν η Καρολάιν στις συνεδρίες της. Γι’ αυτό και απαιτούσε η εντολέας μου να κλείνει καλά η πόρτα, ώστε να μην ακούει κάτι ο σύζυγός της 20χρονης. Είχε αποκαλύψει ότι δεν υπήρχε καμία σχέση μεταξύ τους, ούτε σεξουαλική, τους τελευταίους μήνες. Ήταν πολλά τα προβλήματα που υπήρχαν στο ζευγάρι» πρόσθεσε η δικηγόρος.

Έκανε παράλληλα γνωστό ότι από την πρώτη στιγμή αναζητούσε κατοικία η Καρολάιν, αρχικά στο Χαλάνδρι και ύστερα στην περιοχή του Συντάγματος. «Προσπαθούσε να βρει τρόπους να απεγκλωβιστεί από την κατάσταση» είπε.

«Η Καρολάιν είχε αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή στην εντολέα μου τους φόβους για τον σύζυγό της, ενώ έμμεσα η σύμβουλος εκβιάστηκε από τον καθ’ ομολογία δράστη. Πήγε και την βρήκε από κοντά. Είχε το θάρρος! Η εντολέας μου φρόντισε να μην είναι μόνη, ακριβώς επειδή τον φοβόταν» υποστήριξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)