to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γλυκά Νερά: Περιμένοντας τους… βαρβάρους του ΣΥΡΙΖΑ και του νόμου Παρασκευόπουλου

Προκατάληψη, στερεότυπα και ιδεοληψίες, ξενοφοβία, ρατσισμός και αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο είχαν την τιμητική τους στη δολοφονία στα Γλυκά Νερά.


Και όλοι αυτοί που τόσον καιρό έβλεπαν μετανάστες και αποφυλακισμένους με το νόμο Παρασκευόπουλου ως δολοφόνους της Καρολάιν και έριχναν ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, που εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται εκτός κυβέρνησης, έπεσαν από τα σύννεφα όταν έγινε γνωστό ότι ο δολοφόνος ήταν ο σύζυγος, πρότυπο Έλληνα βολεμένου οικογενειάρχη και φουλ ερωτευμένος, κατά δήλωσή του, με το αδικοχαμένο θύμα.

Για να τονιστεί μάλιστα η ξεχωριστή κοινωνική θέση που προσέδιδε στον σύζυγο – πρότυπο το επάγγελμα εξουσίας που ασκούσε, δεν τον αποκαλούσαν ούτε με το όνομά του, ούτε με την ιδιότητά του ως συζύγου του θύματος. Η προσφώνησή του με την επαγγελματική ιδιότητα του πιλότου του προσέδιδε ένα κοινωνικό κύρος που υπηρετούσε άριστα το αφήγημα της ευτυχισμένης και αποκαταστημένης οικονομικά ελληνικής οικογένειας που χαίρονταν τον έρωτα και το μωράκι της, όπως εμφατικά δήλωνε υπερσυντηρητική πολιτευτής της ΝΔ που εδώ και καιρό προσπαθεί με ακραίες και προκλητικές δηλώσεις να γίνει γνωστή, κατηγορώντας τους αριστερούς για… αφωνία, όταν οι δολοφόνοι είναι αποφυλακισμένοι ή μετανάστες, όπως υποτίθεται ότι ίσχυε στα Γλυκά Νερά.

Τα ίδια άλλωστε συνέβησαν πρόσφατα και με τον κατηγορούμενο ως παιδοβιαστή Λιγνάδη, του οποίου το όνομα δεν αναφέρονταν ποτέ. Τον αποκαλούσαν πάντα με την ιδιότητα του «γνωστού σκηνοθέτη», για να του προσδώσουν κύρος. Όπως στις παλιές ελληνικές ταινίες του ’50 και του ’60, όπου οι αστοί οικογενειάρχες πρωταγωνιστές δεν αποκαλούνταν με τα ονόματά τους, αλλά ήταν «ο γιατρός», «ο μηχανικός» ή «ο καθηγητής».

Και τι δεν είπαν και τι δεν έγραψαν για τη δολοφονία της άτυχης Καρολάιν πριν αποκαλυφθεί η αλήθεια που κατέρριψε τα κοινωνικά στερεότυπα της Δεξιάς και συνέτριψε τις πολιτικές σκοπιμότητες και τις ακροδεξιές ιδεοληψίες.

Βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ, με αφορμή τη δολοφονία της νεαρής μητέρας, δεν δίστασαν να διαπιστώσουν σοβαρό ζήτημα με την έλευση πολλών μεταναστών τα τελευταία χρόνια. Κι ακόμη, ρίχνοντας εύκολα ευθύνες στους εγκληματίες και παραβατικούς αλλοδαπούς που αποφυλακίζονται με το νόμο Παρασκευόπουλου, έφτασαν στο σημείο να προαναγγέλλουν αλλαγές σε αυστηρότερη κατεύθυνση στον ποινικό κώδικα, για να… απαλλάξουν την ευτυχισμένη ελληνική οικογένεια από δολοφονίες σαν κι αυτή.

Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μάλιστα, σε παρέμβασή του στη Βουλή για την εγκληματικότητα και τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά έγινε πιο συγκεκριμένος, καθώς μετρούσε όσους αποφυλακίστηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου από τα σωφρονιστικά καταστήματα της Αττικής, που τους έβγαζε 117, αναγορεύοντάς τους με χαρακτηριστική ανευθυνότητα σε πρωταγωνιστές άγριων εγκλημάτων εναντίον της ελληνικής κοινωνίας.

Αλλά και η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, διαπίστωνε έξαρση της εγκληματικότητας τελευταία, την οποία απέδιδε στην εισροή πληθυσμών που δεν ασπάζονται τις ίδιες αξίες για τη ζωή με τους… αυθεντικούς Έλληνες, όπως ο πιλότος – γυναικοκτόνος.

Ο γνωστός φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος του συγκροτήματος Μαρινάκη Γ. Πρετεντέρης, δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει με τη γνωστή αβάστακτη ελαφρότητα που τον χαρακτηρίζει τα «σπαστά ελληνικά» με τα οποία ο πιλότος – γυναικοκτόνος παρουσίαζε, για να ρίξει στάχτη στα μάτια της αστυνομίας, ότι μιλούσαν οι δήθεν αλλοδαποί δολοφόνοι της συζύγου του.

Κι ακόμη, γνωστή φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα περιέγραφε τη δολοφονία της Καρολάιν ως «κατόρθωμα του ΣΥΡΙΖΑ», λόγω της πολιτικής που ως κυβέρνηση ακολούθησε στη μετανάστευση. Εκτιμώντας ότι αυτή η δολοφονία θα φέρει σε «εξαιρετικά δυσμενή θέση τον ΣΥΡΙΖΑ, όποια κι αν είναι η εθνικότητα των δραστών». Θεωρώντας βέβαιο, προφανώς, ότι οπωσδήποτε αυτή δεν θα ήταν… ελληνική.

Αν αποκαλύπτονταν ότι ο δολοφόνος ήταν έγχρωμος ή προερχόμενος από το πρώην ανατολικό μπλοκ, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, αν ήταν δηλαδή πρόσφυγας ή μετανάστης, που ήρθε στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα της… ανθελληνικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και αν, ακόμη χειρότερα, ο δολοφόνος ήταν αποφυλακισμένος για λόγους υγείας με τον βολικό για το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο σάκο του μποξ, το νόμο Παρασκευόπουλου, στο φιλοκυβερνητικό στρατόπεδο σήμερα θα είχαν πάρτι.

Τώρα όμως που ο δολοφόνος είναι ο καθ’ όλα ευυπόληπτος, πιλότος το επάγγελμα, χωρίς ποινικό μητρώο, λευκός, χριστιανός ορθόδοξος και 100% Έλληνας σύζυγος του θύματος, πρότυπο ερωτευμένου και τρυφερού συζύγου, στοργικού πατέρα και καλού οικογενειάρχη, ποιος βρίσκεται, αλήθεια, σε εξαιρετικά δυσμενή θέση;

Τώρα δηλαδή που η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να μη δικαιωθεί το ακροδεξιάς προέλευσης αντι-ΣΥΡΙΖΑ αφήγημα, ούτε και να κατηγορηθεί για ακόμη μια φορά ο συνήθης ύποπτος του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένους, ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου του ΑΠΘ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, που με την τομή που εισήγαγε στο νομικό καθεστώς έφερε την Ελλάδα πιο κοντά στις σύγχρονες και δημοκρατικές Ευρωπαϊκές αντιλήψεις, τι έχουν να πουν όλοι αυτοί;

Το ακροδεξιάς προέλευσης και υπερσυντηρητικού προσανατολισμού αφήγημα - στερεότυπο της ευτυχισμένης ελληνικής οικογένειας που η κοινωνική προκατάληψη θέλει να καταστρέφεται από μια στυγνή δολοφονία που αποδίδεται άλλοτε σε αλλοδαπούς που ήρθαν επί ΣΥΡΙΖΑ και άλλοτε σε καθ’ έξη αιμοδιψείς δολοφόνους που όταν αποφυλακίζονται για σοβαρούς λόγους υγείας με το νόμο Παρασκευόπουλου, επιμένουν να σκοτώνουν και να σκορπούν τον τρόμο, καταρρίφθηκε με πάταγο στα Γλυκά Νερά.

Ο βασιλιάς έμεινε γυμνός.

Η απάτη της Δεξιάς του Μητσοτάκη και η απεγνωσμένη της προσπάθεια να συντηρήσει το αντι-ΣΥΡΙΖΑ αφήγημα με ψέματα, συκοφαντίες και κατασκευασμένες ιστορίες, βασισμένες σε ακροδεξιά στερεότυπα και σε οπισθοδρομικά κοινωνικά πρότυπα, τα οποία χρησιμοποιεί προκειμένου να καλύψει τη δική της ιδεολογική της φτώχεια, την ιδεοληπτική εμμονή και την παλαιοκομματική, ευνοιοκρατική υπέρ μεγάλων συμφερόντων, αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική της, αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο.

Η ιδεολογική σημαία που συντονισμένα σήκωσαν οι υποστηρικτές της οπισθοδρομικής κοινωνικά, ακροδεξιάς ιδεολογικά και νεοφιλελεύθερης πολιτικά κυβέρνησης Μητσοτάκη με αφορμή την δολοφονία στα Γλυκά Νερά αποδείχθηκε πλαστή, ευκαιριακή και διάτρητη.

«Και τώρα τι θα γενούμε χωρίς βαρβάρους. Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις», θα σχολίαζε ποιητικά ο μέγας Αλεξανδρινός, τώρα που οι κοινωνικές προκαταλήψεις, τα ρατσιστικά στερεότυπα, οι ξενοφοβικές υστερίες, οι ιδεοληπτικές εμμονές, οι ακροδεξιές κορώνες και ο πολιτικός φανατισμός της Δεξιάς ξεσκεπάστηκαν στα Γλυκά Νερά.
 

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)