to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:24 | 11.05.2021

Κοινωνία

Βασάνισαν και στραγγάλισαν την άτυχη 20χρονη στα Γλυκά Νερά - Επικήρυξη 300 χιλ. ευρώ για τους δράστες

Νέα σοκαριστικά στοιχεία για τη δολοφονία νεαρής μητέρας στα Γλυκά Νερά -μπροστά στα μάτια του συζύγου της και δίπλα στο λίγων μηνών μωρό- της έρχονται στο φως της δημοσιότητας - Επικήρυξη 300 χιλιάδων ευρώ για τους δράστες εξέδωσε η ΕΛΑΣ


Τρεις ήταν οι δράστες που εισέβαλαν τα ξημερώματα στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά και δολοφόνησαν 20χρονη γυναίκα -η οποία ήταν δίπλα στην κούνια του ενός έτους μωρού της- και κρέμασαν τον σκύλο της οικογένειας, σύμφωνα με όσα μπόρεσε να πει σοκαρισμένος σε αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ο 32χρονος σύζυγος του θύματος.

Ο τελευταίος, που είναι πιλότος, εντοπίστηκε δεμένος χειροπόδαρα σε μια καρέκλα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, η εκτίμηση της ΕΛΑΣ είναι ότι πρόκειται για ληστεία μετά φόνου, ενώ η άτυχη γυναίκα πιθανότατα στραγγαλίστηκε.

Επικηρύχθηκαν με 300.000 ευρώ οι δράστες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Προστασίας του Πολίτη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας

Πώς εκτυλίχθηκε η τραγωδία

Οι κακοποιοί, που εισέβαλαν στο σπίτι λίγο μετά τις 04:00, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει έως τώρα στη διάθεσή της η ΕΛΑΣ, βασάνισαν την άτυχη γυναίκα, η οποία έχει βρετανική καταγωγή, προκειμένου να τους αποκαλύψει που υπάρχουν χρήματα ή κοσμήματα, ενώ προηγουμένως έδεσαν τον σύζυγό της. Ο τελευταίος κατάφερε σε κάποια στιγμή -αφότου έφυγαν οι κακοποιοί και ενώ είχαν αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα από το σπίτι της οικογένειας- να ειδοποιήσει την Αστυνομία με το τηλέφωνό του. Σημειώνεται ότι το μωρό της οικογένειας είναι καλά στην υγεία του.

   Προνάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

   Την Αστυνομία ειδοποίησε με το κινητό τηλέφωνό του ο σύζυγος της 20χρονης, τις πρώτες πρωινές ώρες. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, το οποίο διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση. Σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, ο σύζυγος, o οποίος είναι σοκαρισμένος, το μόνο που έχει μπορέσει να πει έως αυτή την ώρα σε αστυνομικούς, είναι ότι μπήκαν κακοποιοί στο σπίτι της οικογένειας.

Πυρά του ΣΥΡΙΖΑ για την έκρηξη ανασφάλειας και εγκληματικότητας

«Η σημερινή φριχτή δολοφονία στα Γλυκά Νερά υπογραμμίζει το αίσθημα ανασφάλειας που κατακλύζει τη χώρα. Η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη ας σταματήσει να αναζητά ευθύνες αλλού και ας αναλάβει επιτέλους τις συνέπειες των επιλογών της», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε ανακοίνωσή του με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της 22χρονης, ενώ επισημαίνει ότι «Ο κ. Μητσοτάκης έταζε τάξη και ασφάλεια. Δύο χρόνια μετά τις εκλογές το μόνο που έχει να επιδείξει είναι ξύλο στη νεολαία σε πανεπιστήμια και πλατείες. Κατά τα λοιπά, η τάξη και ασφάλεια του κ. Μητσοτάκη εξαντλείται σε ανάθεση φύλαξης σε μισό αστυνομικό τμήμα τύπων σαν τον κ. Φουρθιώτη, μαφιόζικα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μέρα μεσημέρι και συμβόλαια θανάτου δημοσιογράφων...».​

Γ. Τσίπρας: Μια κυβέρνηση που το μόνο που διατυπάνιζε ήταν να καθαρίσει την παραβατικότητα των Εξαρχείων, ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα άφηνε να ανθίσει η βαριά εγκληματικότητα

«Μια κυβέρνηση που το μόνο για το οποίο νοιαζόταν και διατυμπάνιζε ήταν να καθαρίσει την παραβατικότητα των Εξαρχείων, ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα άφηνε να ανθίσει η βαριά εγκληματικότητα και το οργανωμένο έγκλημα. Αυτό ζούμε και στα Γλυκά Νερά και παντού».​

Ειδική ομάδα αναλαμβάνει τις έρευνες - Η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδική ομάδα της Ασφάλειας Αττικής, ανέλαβε τις έρευνες για την εξιχνίαση του άγριου εγκλήματος με θύμα την 20χρονη μητέρα και φοιτήτρια, την οποία στραγγάλισαν αδίστακτοι ληστές τα ξημερώματα στα Γλυκά Νερά, δίπλα στον δεμένο και φιμωμένο 32χρονο σύζυγο της και το μόλις 11 μηνών μωρό τους, που έκλαιγε στην κούνια του.

Για «σπάνια βαρβαρότητα» και «ιδιαίτερη αγριότητα» για τα ελληνικά δεδομένα κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, σε δήλωση του, στην οποία εκφράζει τα συλλυπητήρια του εκ μέρους της Αστυνομίας στην οικογένεια της κοπέλας.

«Η δολοφονία της 20χρονης μητέρας σήμερα το πρωί, είναι ένα ειδεχθές έγκλημα, που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα. Τόση βαρβαρότητα είναι σπάνια για την Ελλάδα», είπε ο κ. Χρονόπουλος και προσέθεσε:

«Ο σύζυγος κατάφερε και ειδοποίησε τις αρχές οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα. Από την πρώτη στιγμή, υπήρξε ψυχολογική στήριξη και ιατρική παρακολούθηση στα μέλη της οικογένειας.

Η κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας υπήρξε άμεση. Ειδική ομάδα αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής ανέλαβε τις έρευνες προκειμένου να εξιχνιάσει την υπόθεση και να οδηγήσει τους δράστες στην Δικαιοσύνη.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια και τους οικείους της κοπέλας».

Αυτή την ώρα, στην Ασφάλεια, ο σύζυγος της νεαρής μητέρας, που έχει πάθει σοκ, δίνει κατάθεση, η οποία αναμένεται να ρίξει φως στις λεπτομέρειες του φρικτού εγκλήματος και πιθανόν να δώσει κάποια στοιχεία που θα βοηθήσουν τις έρευνες για τους δράστες.

Πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, φαίνεται ότι τα τραγικά γεγονότα εξελίχτηκαν ως εξής:

Οι δράστες ήταν πιθανότατα τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο ήταν ψηλοί και κρατούσαν πιστόλια και ο τρίτος κοντός και φαινόταν πως ήταν αρχηγός γιατί έδινε τις εντολές.

Όπως είπε ο 32χρονος μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και φεύγοντας μίλησαν σε μια ξένη γλώσσα που δεν κατάλαβε.

Οι δράστες μπήκαν στην μεζονέτα που έμενε το ζευγάρι με το μωρό, λίγο μετά τις 04.30 τα ξημερώματα, από ένα παράθυρο του ημιυπόγειου από την πίσω πλευρά.

Στην συνέχεια ανέβαιναν από την εσωτερική σκάλα, όταν έπεσαν πάνω στον σκύλο, ράτσας Χάσκι, τον οποίο σκότωσαν πνίγοντας τον με βρόγχο και κρεμώντας τον στο κάγκελο της σκάλας.

Ανέβηκαν στη σοφίτα, όπου κοιμόταν το ζευγάρι και εκεί ακινητοποίησαν τον άνδρα και τον έδεσαν στη γωνία του κρεβατιού χειροπόδαρα, ενώ του έκλεισαν με μονωτική ταινία το στόμα και τα μάτια.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι ληστές απείλησαν με πιστόλι το μωρό στην κούνια, ζητώντας από τους γονείς να τους πουν πού έχουν τα χρήματα.

Αυτό φαίνεται πως προκάλεσε την αντίδραση της 20χρονης μάνας, η οποία γνώριζε και πολεμικές τέχνες.

Οι δράστες όμως κατάφεραν και την έριξαν στο κρεβάτι, όπου την στραγγάλισαν πιθανότατα με το μπλουζάκι της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δράστες πήραν τελικά 10.000 ευρώ από το σπίτι και εξαφανίστηκαν.

Ό 32χρονος, όπως είπε στους αστυνομικούς, κατάφερε και σύρθηκε μέχρι το κινητό του τηλέφωνο, και κάλεσε με πολύ κόπο το «100».

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι παραβίασαν την πόρτα και μπήκαν στο σπίτι, όπου βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.

Το μωρό παρελήφθη αργότερα από τη γιαγιά του και είναι καλά στην υγεία του.

Σημειώνεται ότι εξωτερικά του σπιτιού υπήρχε και κάμερα, την οποία είχαν σπάσει οι δράστες.

Οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό και από άλλες κάμερες σε όλη την περιοχή, με την ελπίδα ότι θα έχουν καταγραφεί οι δράστες και από την εικόνα να προκύψουν στοιχεία που ενδεχομένως βοηθήσουν στον εντοπισμό τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)