to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:07 | 03.05.2018

Αθλητισμός

Γλιτώνει τον υποβιβασμό ο ΠΑΟ, αλλάζει η ποινή για τη μη αδειοδότηση

Η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε να τροποποιήσει την ποινή για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες και όλα δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός θα γλιτώσει τον υποβιβασμό.


Η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε να τροποποιήσει την ποινή για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες και όλα δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός θα γλιτώσει τον υποβιβασμό. Στην σημερινή του συνεδρίαση το ΔΣ του συνεταιρισμού με ψήφους 11-3 μετέτρεψε την ποινή του υποβιβασμού σε αφαίρεση 6 βαθμών.

Υπέρ της αλλαγής εκτός από τον Παναθηναϊκό, ψήφισαν ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Πανιώνιος, ο Ατρόμητος, η Ξάνθη, ο Παναιτωλικός, ο Λεβαδειακός, η Λάρισα, ο Απόλλων Σμύρνης και η Λαμία, ενώ κατά ήταν ο ΠΑΟΚ, ο Αστέρας Τρίπολης και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Πλατανιάς απείχε από την ψηφοφορία και η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του «τριφυλλιού» επειδή στο ΔΣ δεν εμφανίστηκε εκπρόσωπος της Κέρκυρας. Η τροποποίηση έπρεπε να εγκριθεί από τα 3/4 του σώματος και στην προηγούμενη συνεδρίαση η Κέρκυρα είχε ταχθεί κατά της μετατροπής της ποινής.

Για να μην υποβιβαστεί για χρέη ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει η μετατροπή της ποινής να εγκριθεί και από το ΔΣ της ΕΠΟ.

              Οι ποινές για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να γλίτωσε τον υποβιβασμό, παρ΄ όλα αυτά οι ποινές που προβλέπονται από τη Super League για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν ενόψει της περιόδου είναι αρκετά σοβαρές.

Πιο συγκεκριμένα, οι ΠΑΕ που δεν θα λάβουν άδεια θα ξεκινήσουν το νέο πρωτάθλημα με -6 βαιθμούς, καθώς επίσης και με απαγόρευση μεταγραφών, με τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι πρότινος. 

Θα τους επιτρέπεται να κάνουν μόλις τρεις μεταγραφές (ή ανανεώσεις) για παίκτες άνω των 23 ετών το καλοκαίρι, μία στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο κι όσοι παίκτες U23 αποκτηθούν θα είναι οπωσδήποτε Έλληνες. 

(με πληροφορίες από documento, naftemporiki)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)