to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γλάστρες

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε πολύ για τον ρόλο του πρωθυπουργού και τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα που απορρέουν από αυτόν.


Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε πολύ για τον ρόλο του πρωθυπουργού και τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα που απορρέουν από αυτόν. Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός της ΝΔ είπε καταρχάς ότι “δουλεύει πολύ”, είπε για τη σημασία του “επιτελικού κράτους” για τις “μεταρρυθμίσεις” και, βεβαίως, είπε πολλά για το άτυπο πρωθυπουργικό πρωτόκολλο, δίνοντας έμφαση στην πολυαγαπημένη του γραβάτα, τονίζοντας πως ο σεβασμός στο πρωτόκολλο αποτελεί σεβασμό προς τον ελληνικό λαό.


Αυτό που δεν είπε, ωστόσο, είναι πως ο ρόλος του πρωθυπουργού περιλαμβάνει όχι μόνο τον σχεδιασμό, την ψήφιση και την εφαρμογή “μεταρρυθμιστικών” μέτρων, αλλά και την υπεράσπιση τους. Η απουσία, λοιπόν, του Κυρ. Μητσοτάκη από τη συζήτηση στη Βουλή για το “αναπτυξιακό” νομοσχέδιο δεν είναι καθόλου αμελητέο γεγονός. Η απουσία του πρωθυπουργού από ένα νομοσχέδιο που ο ίδιος το θεωρεί κορυφαίο για το κυβερνητικό του έργο, αφού υποτίθεται πως θα δώσει ώθηση στις επενδύσεις, θα ανοίξει θέσεις εργασίας και θα οδηγήσει το ΑΕΠ της χώρας σε αστρονομική μεγέθυνση είναι μέγιστης πολιτικής σημασίας.


Αντί λοιπόν ο Κυρ. Μητσοτάκης να βρεθεί στα έδρανα της Βουλής και να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης του, προτίμησε να το κάνει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από την επιλογή αυτή μπορούν να προκύψουν πολλές ερμηνείες. Το σίγουρο όμως είναι πως η επιλογή αυτή πρωτίστως δηλώνει ασέβεια: Ασέβεια προς την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ασέβεια προς την κοινοβουλευτική του ομάδα, ασέβεια προς το υπουργικό του συμβούλιο. Ασέβεια εντέλει προς τον θεσμό της Βουλής, δηλαδή στον θεσμό της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Με άλλα λόγια, ασέβεια προς τον ίδιο τον ελληνικό λαό. Αν ο Κυρ. Μητσοτάκης νομίζει ότι μπορεί να ξεφύγει από τα καθήκοντα του επικαλούμενος ότι τηρεί το dress-code, μάλλον κάτι δεν έχει καταλάβει το πλήρες περιεχόμενο του ρόλου του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)