to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:01 | 07.05.2020

Πολιτική

Γκριμάτσες, αλαζονεία και έπαρση για το σχόλιο του Σταύρου Ξαρχάκου από Μενδώνη και Πέτσα (βίντεο)

Με γκριμάτσες και ειρωνικές χειρονομίες αντιμετώπισαν τόσο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ερωτήσεις που επικαλούνταν τα όσα είπε πρόσφατα ο Σταύρος Ξαρχάκος για την παντελή έλλειψη πολιτιστικής πολιτικής της κυβέρνησης.


Έκδηλη και σε όλο της το μεγαλείο η αλαζονεία της κυβέρνησης και το πως αντιμετωπίζεται στο Μαξίμου η διαφορετική γνώμη και άποψη. Ωστόσω, ίσως να  περίμενε κανείς κάτι τέτοιο να μην έχει διαβρώσει και το υπουργείο Πολιτισμού. Μιας περίοδος που ο καλλιτεχνικός κόσμος περνάει δύσκολες στιγμές, ίσως θα έπρεπε να βάζει την πολιτική ηγεσία σε βαθύτερη σκέψη.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα υπήρξε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, η οποία παρουσίασε, εν μέσω ενός μεγάλου κινήματος διαμαρτυρίας για την κυβερνητική αδιαφορία, «μέτρα στήριξης για τον χώρο του Πολιτισμού».

Στην ερώτηση της Βάσως Τζεβελέκου από την «Εφημερίδα των Συντακτών» προς τον Στ. Πέτσα, «ο Σταύρος Ξαρχάκος είπε ότι ξαναδιαβάζοντας τους 16 προεκλογικούς πυλώνες της Ν.Δ. διαπίστωσε παντελή έλλειψη πολιτιστικής πολιτικής και καμία πρόνοια για τους ανθρώπους της τέχνης. Πως το σχολιάζετε; Άκουσε ο Πρωθυπουργός τα όσα είπε ο κος Ξαρχάκος; Πώς τα σχολίασε;», η κυρία Μενδώνη μόρφασε απαξιωτικά.

Η υπουργός Λίνα Μενδώνη δεν σκέφτηκε καν να επεξεργαστεί την ερώτηση ώστε να δώσει μια απάντηση. Στην ερώτηση της Εφ.Συν., παρότι αυτή απευθυνόταν στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αρκέστηκε σε μια γκριμάτσα όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πέταξε για άλλη μια φορά τη μπάλα στην εξέδρα κατά τη συνήθη τακτική του να κάνει αναφορά στις εκλογές και να μην αναγνωρίζει κανένα λάθος μετά την απομάκρυνση από το «ταμείο».

Η υπουργός επανήλθε με το ίδιο ύφος για να απαντήσει λίγο αργότερα στην ερώτηση της «Αυγής» για να κάνει ουσιαστικά υποδείξεις στον Σταύρο Ξαρχάκο «να κοιτάει τη δουλίτσα του», να μην κάνει σχόλια που δεν έχουν να κάνουν με την μουσική. Αλλά και να μη χρησιμοποιεί άσχημες λέξεις για να περιγράψει την κατάσταση στον χώρο του πολιτισμού καθώς κάτι τέτοιο, σύμφωνα πάντα με την κα. Μενδώνη, προσβάλλει τον χώρο.

Σε ερώτηση της Πόλυς Κρημνιώτη από την «Αυγή» προς την κα Μενδώνη ότι «ο Σταύρος Ξαρχάκος προσάπτει στην κυβέρνηση παντελή έλλειψη πολιτιστικής πολιτικής και πρωτοφανή απαξία των ανθρώπων του πολιτισμού και ότι αντιμετωπίζει τους καλλιτέχνες ως επαίτες. Πως το σχολιάζετε;», ήταν η σειρά του Στέλιου Πέτσα να χειρονομήσει απηυδυσμένος! Όσο για την υπουργό απάντησε ότι «η κυβέρνηση επιθυμεί τους καλλιτέχνες να είναι καλλιτέχνες και δημιουργοί. Ο χαρακτηρισμός "επαίτης" είναι μάλλον προσβλητικός για τον ίδιο τον κλάδο» και έβαλε, ενοχλημένη, τελεία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)