to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:28 | 28.06.2021

Κοινωνία

Γκιόργκι Χαρτζεϊσβίλι: Με βασάνιζαν για να πω ότι σκότωσα την Καρολάιν

Συγκλονιστικά είναι όσα αποκαλύπτει o Γκιόργκι Χαρτζεϊσβίλι, ο οποίος συνελήφθη στους Κήπους του Εβρου ενώ επιχειρούσε να περάσει στην Τουρκία µε πλαστά έγγραφα και τελικά βασανίστηκε, κατά τα λεγόµενά του, από αστυνοµικούς του τµήµατος Ανθρωποκτονιών προκειµένου να οµολογήσει τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά.


Ο Χαρτζεϊσβίλι µιλώντας στο Documento περιγράφει πώς άντρες της αστυνοµίας τον κράτησαν δεµένο επί τέσσερις ηµέρες σε δωµάτιο του 11ου ορόφου της Γενικής Αστυνοµικής ∆ιεύθυνσης Αττικής (ΓΑ∆Α), απαγορεύοντάς του ακόµη και να πιει νερό ή να φάει, ενώ µε τη χρήση βίας επιχειρούσαν να του αποσπάσουν την οµολογία.

Γιατί σας συνέλαβαν;

Με έπιασαν στα σύνορα µε πλαστή σφραγίδα στο διαβατήριό µου. Στην Ελλάδα ζω 13 χρόνια. Κρατήθηκα στην Αλεξανδρούπολη επί τρεις ηµέρες και µετά µε κατέβασαν στην Αθήνα.

Πού σας πήγαν όταν σας έφεραν στην Αθήνα;

Με πήγαν κατευθείαν στη ΓΑ∆Α, στον 11ο όροφο. Με έβαλαν σε ένα άδειο δωµάτιο και µου έδεσαν τα χέρια πίσω. ∆εν µου έδιναν ούτε νερό ούτε φαγητό. Ερχονταν άλλοτε κάθε πέντε λεπτά, άλλοτε κάθε δέκα λεπτά και άλλοτε κάθε είκοσι λεπτά και µε χτυπούσαν. Μου έριξαν πολύ ξύλο.

Γιατί σας χτυπούσαν;

Για να πω ότι σκότωσα την κοπέλα. ∆εν µου έκαναν καµία άλλη ερώτηση. Με ρωτούσαν µόνο για την κοπέλα στα Γλυκά Νερά.

Τι σας έλεγαν ακριβώς;

Μου έλεγαν «πες ότι τη σκότωσες εσύ». Τίποτε άλλο. Μόνο αυτό.

Τι τους απαντούσατε;

Οτι δεν έχω ιδέα. Οτι δεν έχω καµία σχέση.

Εκείνοι επέµεναν;

 

Ναι, τότε µου ανέφεραν την υπόθεση του Πικερµίου. Εγώ επίσης δεν είχα καµία ιδέα για κάποια υπόθεση στο Πικέρµι. Αλλά µου έλεγαν ότι όπως µπήκα στο σπίτι στο Πικέρµι, έτσι µπήκα και στα Γλυκά Νερά και σκότωσα την κοπέλα. Για το Πικέρµι µου είπαν µόνο µία φορά. Μετά επέµεναν για την υπόθεση των Γλυκών Νερών και µε χτυπούσαν γι’ αυτό.

Πόσες µέρες σας κράτησαν στη ΓΑ∆Α;

Τέσσερις µέρες ήµουν κλεισµένος στο δωµάτιο. ∆εµένος.

∆εµένος επί τέσσερις ηµέρες;

Μάλιστα. ∆εν µε έλυσαν ποτέ και επίσης δεν µου έδιναν νερό. ∆εν µπορούσα να µιλήσω πια, είχε ξεραθεί το στόµα µου.

Πόσοι θυµάστε να σας χτύπησαν;

Ηταν δύο «αφεντικά» οι οποίοι έρχονταν δυο τρεις φορές την ηµέρα και µε ρωτούσαν πώς τη σκότωσα. Μετά έτρωγα ξύλο. Οσο ήµουν δεµένος, στην πόρτα στεκόταν κάποιος για ασφάλεια. Αυτός µε παρακολουθούσε ώστε να µην κουνηθώ και να µην ακουµπήσω τον τοίχο. Ηµουν συνέχεια µε τα χέρια δεµένα πίσω. Κάποια στιγµή τους ζήτησα να πάω στην τουαλέτα γιατί πίστευα ότι εκεί θα µπορέσω να πιω νερό. Αλλά δεν µε άφησαν ούτε εκεί να πιω.

Πού σας χτυπούσαν;

Οσο βρισκόµουν στο δωµάτιο µου έλεγαν να µην κοιτάζω πίσω, να κοιτάζω µόνο τον τοίχο. Περισσότερο µε χτυπούσαν από πίσω. Πισώπλατα. Για να µην τους βλέπω. Για να µη βλέπω τα πρόσωπά τους. Στην αρχή µε ρωτούσαν ήρεµα πώς πήγα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά και πώς σκότωσα την κοπέλα και όταν τους έλεγα ότι δεν έχω καµία σχέση µε έδερναν. Κάποια στιγµή λιποθύµησα.

Λιποθυµήσατε ενώ βρισκόσασταν ακόµη στο ίδιο δωµάτιο, στον 11ο όροφο της ΓΑ∆Α;

Ναι, µάλιστα.

Τι έκαναν τότε;

Φοβήθηκαν µάλλον. Με κατέβασαν στον 7ο όροφο που έχει κρατητήρια.

Ηρθε να σας δει κάποιος γιατρός;

Ηρθε µια κοπέλα και µου µέτρησε την πίεση και µου έδωσε κάποιο φάρµακο. Νοµίζω ντεπόν ή κάτι τέτοιο. Μου είπαν ότι αν δεν περάσει σε δυο τρεις µέρες θα µε πήγαιναν στο νοσοκοµείο.

Η γιατρός σας εξέτασε να δει αν έχετε χτυπήµατα;

Με είδε, γιατί τα πόδια µου ήταν µαυρισµένα. Της είπα ότι µε χτύπησαν οι αστυνοµικοί. Αλλά στο νοσοκοµείο δεν µε πήγαιναν µε τίποτε.

Κάποιον άλλο εκτός των αστυνοµικών είδατε εκεί;

∆εν φορούσαν στολή αστυνοµικού. ∆εν µπορούσα να καταλάβω ποιος είναι.

Εσείς είστε προφυλακισµένος για την υπόθεση στο Πικέρµι;

Μάλιστα. Αλλά δεν έχω καµία απολύτως σχέση.

Εχετε οικογένεια στην Ελλάδα;

Εχω τη σύζυγό µου, εργάζεται ως οικιακή βοηθός. Πήραν µάλιστα και τη σύζυγό µου από την εργασία της, την πήγαν στην αστυνοµία και τη ρωτούσαν πού βρισκόµουν το βράδυ της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά. Η σύζυγός µου έκλαιγε και απ’ ό,τι µου είπε ένας αστυνοµικός της φώναζε. Νόµιζαν ότι η σύζυγός µου γνώριζε κάτι.

Θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο;

Ζητάω µόνο να δικαστώ γρήγορα για την υπόθεση στο Πικέρµι για να βγω από τη φυλακή. Γιατί –σας επαναλαµβάνω– δεν έχω καµία απολύτως σχέση µε αυτή την υπόθεση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)