to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:03 | 02.10.2017

Διεθνή

Γκάμπι Τσίμερ: Η ΕΕ να πάρει θέση ενάντια στη βία της ισπανικής κυβέρνησης

Η η πρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σημειώνει ότι «οι επιθέσεις των αστυνομικών αρχών αποτελούν επίθεση κατά της δημοκρατίας και δεν μπορούν γίνουν ανεκτές» και πως «η ΕΕ πρέπει να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της έντασης και στην προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής λύσης»


Το ζήτημα της άσκησης αστυνομικής βίας στην Καταλoνία πρέπει να τεθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που συνεδριάζει στο Στρασβούργο, τονίζει η πρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκάμπι Τσίμερ, και ζητά η ΕΕ να λάβει θέση ενάντια στη βία της ισπανικής κυβέρνησης και να προστατέψει τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Καταλωνία.

Συγκεκριμένα, η κ. Τσίμερ σημειώνει σε δήλωση της ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να αγνοήσει τις σοκαριστικές σκηνές αστυνομικής βίας που έλαβαν χώρα στην Καταλoνία». «Οι σκέψεις όλων μας είναι με τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν από την εκτεταμένη χρήση αστυνομικής βίας» αναφέρει.

Όπως επισημαίνει, η Ευρωομάδα της Αριστεράς, με σχετική επιστολή που απέστειλε στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς, την προηγούμενη εβδομάδα, υπογράμμιζε ότι η ΕΕ πρέπει να προασπίσει τα θεμελιώδη δικαιώματα στην Καταλoνία, τα οποία καταπάτησε η ισπανική κυβέρνηση. «Τα όσα έλαβαν χώρα την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, συμπεριλαμβανόμενης της άσκησης βίας εναντίον πολιτών που ήθελαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, κάνουν την κατάσταση εξαιρετικά κρίσιμη» τονίζει.

Η κ. Τσίμερ σημειώνει ότι «οι επιθέσεις των αστυνομικών αρχών αποτελούν επίθεση κατά της δημοκρατίας και δεν μπορούν γίνουν ανεκτές» και πως «η ΕΕ πρέπει να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της έντασης και στην προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής λύσης».
 
«Για αυτόν ακριβώς τον λόγο» αναφέρει, «η ευρωομάδα της Αριστεράς ζήτησε το ζήτημα της Καταλoνίας να προστεθεί στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου που συνεδριάζει στο Στρασβούργο», προσθέτοντας ότι αυτό το αίτημα η Ευρωομάδα της Αριστεράς θα το καταθέσει εκ νέου σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)