to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:17 | 13.12.2021

Αθλητισμός

Η πρωτοφανής γκάφα της UEFA και η επανάληψη της κλήρωσης των «16» του Champions League

Στην επανάληψη της διαδικασίας, στις τέσσερις το απόγευμα, η κλήρωση ανέδειξε ένα ντέρμπι αλλά και πολύ δυνατά ζευγάρια. Αυτή τη φορά, η Ρεάλ Μαδρίτης ξαναβρήκε στον δρόμο της τον Λιονέλ Μέσι, αφού κληρώθηκε με την Παρί Σεν Ζερμέν


Άνω κάτω έγιναν έγιναν σήμερα στην UEFA, με μια απίστευτη αστοχία που οδήγησε σε επανάληψη της κλήρωσης για τους «16» της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Το λάθος αποκαλύφθηκε ότι στην πρώτη κλήρωση, το μεσημέρι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε απέναντι στη Βιγιαρεάλ, ενώ δεν μπορούσαν να κληρωθούν μεταξύ τους καθώς στη φάση των ομίλων βρίσκονταν στο ίδιο γκρουπ.

Σύμφωνα με το Sky Sports News, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε μπει στους «ισχυρούς», ενώ αυτό δεν ήταν το μοναδικό λάθος, καθώς και η Λίβερπουλ ήταν υποψήφια για να αντιμετωπίσει πιθανώς την Ατλέτικο Μαδρίτης, παρόλο που είχαν παίξει στον ίδιο όμιλο.

«Ύστερα από τεχνικό πρόβλημα με το λογισμικό ενός τρίτου παρόχου υπηρεσιών που δίνει οδηγίες για το ποιες ομάδες μπορούν να παίξουν μεταξύ τους, προέκυψε ένα σημαντικό σφάλμα στην κλήρωση για τη φάση των "16" του UEFA Champions League. Ως αποτέλεσμα αυτού η κλήρωση κηρύχθηκε άκυρη και θα επαναληφθεί πλήρως στις 16:00», ανακοίνωσε η UEFA.

Η πρώτη κλήρωση, που ακυρώθηκε τελικά, είχε αναδείξει τα ζευγάρια Μπενφίκα-Ρεάλ Μαδρίτης, Βιγιαρεάλ-Μάντσεστερ Σίτι, Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου, Σάλτσμπουργκ-Λίβερπουλ, Ίντερ-Άγιαξ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Γιουβέντους και Τσέλσι-Λιλ, Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στην επανάληψη της διαδικασίας, στις τέσσερις το απόγευμα, η κλήρωση ανέδειξε ένα ντέρμπι αλλά και πολύ δυνατά ζευγάρια. Αυτή τη φορά, η Ρεάλ Μαδρίτης ξαναβρήκε στον δρόμο της τον Λιονέλ Μέσι, αφού κληρώθηκε με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η «βασίλισσα» πριν από την επανάληψη της κλήρωσης είχε τονίσει ότι θεωρεί απαράδεκτη την πλήρη επανάληψη της κλήρωσης, προειδοποιώντας, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, ότι σε αυτή την περίπτωση θα κινηθεί ενάντια στην UEFA.

Η 13 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, επισήμαινε ότι το λάθος που οδήγησε στην ακύρωση της κλήρωσης συνέβη μετά την κλήρωση ανάμεσα στην Μπενφίκα και τη Ρεάλ και υποστήριζε ότι, ως εκ τούτου, αυτό το ζεύγος, που ήταν και το πρώτο που ανέδειξε η κληρωτίδα, πρέπει να θεωρηθεί «έγκυρο».

Στα υπόλοιπα ζευγάρια, η Ατλέτικο Μαδρίτης θα παίξει με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ η Ίντερ θα αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ του Κώστα Τσιμίκα.

Το ζευγάρι της Τσέλσι με τη Λιλ παρέμεινε όπως στην αρχική κλήρωση. Στα «μαλακά» έπεσε αυτή τη φορά η Μπάγερν, που θα αντιμετωπίσει την Σάλτσμπουργκ αντί της Ατλέτικο, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι θα παίξει με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου με τον Άγιαξ.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

  • Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία),

  • Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία),

  • Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Άγιαξ (Ολλανδία),

  • Τσέλσι (Αγγλία)-Λιλ (Γαλλία),

  • Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία),

  • Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Γιουβέντους (Ιταλία),

  • Ίντερ (Ιταλία)-Λίβερπουλ (Αγγλία),

  • Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία).

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν το διήμερο 15-16/02/22 και 22-23/02/22, ενώ οι ρεβάνς στις 8-9/03/22 και 15-16/03/22, με κοινή ώρα έναρξης (22:00).

Υπενθυμίζεται ότι ο κανονισμός των εκτός έδρας γκολ έχει καταργηθεί, οπότε η επανάληψη του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα (νίκη, ισοπαλία, ήττα) οδηγεί σε παράταση, ανεξάρτητα από σκορ κι εν συνεχεία, αν δεν υπάρξει αλλαγή, στα πέναλτι.

Η κλήρωση των προημιτελικών, των ημιτελικών και του τελικού (ποιος θα είναι ο τυπικά γηπεδούχος) της 28ης Μαΐου στην Αγία Πετρούπολη, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)